עבור לתוכן

מסך טלוויזיה ב15 אלף שקל

Featured Replies

פורסם

טוב, המסך יהייה לסלון, ואנו מעוניינים לראות בו סרטים בעיקר.

עדיף שיהייה עם כניסה של מסך מחשב או DVI(אני מקווה שככה אומרים את זה).

אני לא כל כך מבין אז בבקשה עזרו לי.

תודה רבה.

עריכה: יש העדפה ל40"+.

פורסם

זה טלויזית אל סי די זה יקר מאוד ביחס לגודל שאתה מקבל, אבל בהתחשב שלא ראיתי פלזמות בגודל כזה-או במחיר כזה אז זאת החלטה קשה.

פורסם

יש פה טלויזיה נחמדה

מה בדיוק נחמד בה? חוץ מהמחיר?

אין עליה שום פרטים ויצרן לא מוכר.. סביר להניח שהאיכות שלה על הפנים.

פורסם

צר לי להגיד לך, ב- 15,000 ש"ח אתה לא יכול להשיג צג LCD איכותי.

אבל, מסך רגיל אתה יכול.

תכנס לפה בשביל מחירים www.zap.co.il

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את האתר ZAP, אבל אני לא כל כך מבין בTV וקיוויתי שתוכלו לעזור לי.

ועוד שאלה אחת קטנה: לאילו סוגי טלוויזיות יש חיבור למסך מחשב?

ותוכלו לרשום לי דגמים של טלויזיות שתומכות?

פורסם

חיבור למסך מחשב רגיל (VGA) ו/או חיבור מחשב דיגטלי (DVI) יש לטלויזיות פלזמה ו-LCD (כמובן שלא לכולם).

בנוסף לחלק מהטלויזיות הרגילות (CRT) של LG יש חיבור VGA.

פורסם

שקלת לקנות מקרן?

שום דבר לא אומר קולנוע כמו 100 אינץ' בסלון...

אם יש לך שליטה טובה בכמות האור בחדר (החשכה מוחלטת מועדפת) הייתי שוקל מקרן כמו ה- Infocus X1 או ה- Infocus ScreenPlay4805 החדש במחירים של עד 10K. בעודף אתה יכול לקנות מסך וטלוויזיה 30"+ זולה לחדשות וכאלה.

פורסם
  • מחבר

שקלת לקנות מקרן?

שום דבר לא אומר קולנוע כמו 100 אינץ' בסלון...

אם יש לך שליטה טובה בכמות האור בחדר (החשכה מוחלטת מועדפת) הייתי שוקל מקרן כמו ה- Infocus X1 או ה- Infocus ScreenPlay4805 החדש במחירים של עד 10K. בעודף אתה יכול לקנות מסך וטלוויזיה 30"+ זולה לחדשות וכאלה.

ויש למקרנים האלו כניסה של מחשב וממיר דיגיטלי או לווין?

והאם עוד מישהו מכיר את המקרנים של Infocus?

פורסם

ויש למקרנים האלו כניסה של מחשב וממיר דיגיטלי או לווין?

לרוב המקרנים (אם לא כולם) יש כניסת VGA או DVI, דרך מתאם כזה או אחר, בנוסף לכניסות וידאו רגילות (S-Video , Composite).

והאם עוד מישהו מכיר את המקרנים של Infocus?

InFocus היא אחת החברות המובילות בתחום, על ה-X1 יש דיונים רבים בפורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז ובפורומים בחו"ל (www.avsforum.com).

מקרן מומלץ נוסף הוא ה- Optoma H30 שנחשב יותר טוב מה-X1 אבל עולה יותר (באיזור ה-10K כשה-X1 מתחתיו עם 8K אאל"ט).

שני המקרנים הם ברזולוציה 800*600 וכמובן ביחס 4:3, שזה טוב אם אתה מתכוון לצפות בעיקר בטלוויזיה. אבל אם סרטים הם בראש מעיינך, המלצתי היא ללכת על מקרן 16:9 בשביל חוויה קולנועית. אם זה המקרה, ה-4805 שהזכרתי קודם יהיה כנראה הכי טוב, הוא עוד לא מיובא לארץ למיטב ידיעתי, אך אני מקווה כי יגיע בקרוב (ריטייל בארה"ב: 1500$).

פורסם
  • מחבר

במפרט של הX1 רשום: Aspect Ratio: 4:3 standard; 16:9 wide

אז הוא תומך בשניהם? אם כן, אז נראה לי שכדאי לי לקנות אותו.

ומצאתי אותו ב7000 בערך

האם אנחנו מדברים על אותו דבר?

פורסם

במפרט של הX1 רשום: Aspect Ratio: 4:3 standard; 16:9 wide

אז הוא תומך בשניהם? אם כן, אז נראה לי שכדאי לי לקנות אותו.

ומצאתי אותו ב7000 בערך

האם אנחנו מדברים על אותו דבר?

כנראה שאנחנו מדברים על אותו דבר.

אך חשוב להבהיר: הרזולוציה הטבעית של המקרן היא בפורמט 4:3, אמנם הוא יכול להציג את שני הפורמטים בלי לעוות או לחתוך את התמונה, אך כל תמונה שהיא 16:9 (או פורמט רחב אחר - בערך כל סרט שקיים כיום) תוצג עם פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה.

לעומת זאת, מקרן 16:9 יציג תמונת 4:3 עם פסים שחורים מימין ומשמאל. זה עניין של תוכן, העדפה ומגבלות חדר:

- אם אתה צופה הרבה בסרטים ומעדיף כי הם יהיו יותר גדולים משידורי טלוויזיה (שאני ממליץ להשאיר במסך יותר קטן בשל האיכות הירודה של שידורי לווין וכבלים בארץ) - לך על 16:9.

-אם אתה מתכנן לשחק הרבה משחקי מחשב על המקרן (למרות שרובם תומכים ב-16:9) אולי כדאי 4:3.

אם החדר שלך צר מדי בשביל הרוחב של המסך, עדיף ללכת על 4:3, אבל זה נראה לי נדיר לסלון הישראלי הממוצע להיות צר מכ-2.5 מטר.

לפני שאתה מחליט על איזה מקרן לקנות, אני הייתי עושה סבב בחנויות קולנוע ביתי באיזור שלך שמחזיקות מקרנים (בעיקר ה-X1 וה-H30) ולראות אם אתה מוכן להתפשר על איכות לטובת מחיר. ובכלל, תמיד כדאי לראות לפני קנייה.

נקודה חשובה לפני שאני שוכח: שליטה באור היא קריטית: תסתכל על הקיר שלך כשהכל סגור והאורות מכובים באמצע היום - זאת הרמת שחור המקסימלית שלך.

ומעבר לזה, מקרנים עם עוצמת הארה נמוכה מדי (פחות מ-400, אבל זה תלוי בכמה אור יש בחדר כשצופים בסרט) יראו חיוורים עם אפילו מעט אור. ל-4805 יש עוצמת הארה כמעט כפולה מזה של ה-X1 במצב Film (שבו מומלץ להשתמש בבית. מצב ה-Video הוא למצגות).

פורסם
  • מחבר

האם מומלץ לשים ווילון על איפה שאני מקרין(הסלון צבוע)?

פורסם

עדיף לקנות כזה משטח מתקפל לא אמור להיות יקר נראה לי יותר טוב מווילון.

פורסם

האם מומלץ לשים ווילון על איפה שאני מקרין(הסלון צבוע)?

וילון בתור מסך? לא נראה לי אידאלי, המשטח חייב להית שטוח ככל האפשר.

ההעדפה שלי היא מסך קבוע, אתה יכול לבנות כזה בעצמך עם בד מיוחד למסכים מחברה כמו Da Lite או אפילו בד פשוט ששמים מאחורי וילונות בשביל לחסום אור אם אתה רוצה לחסוך.

מסגרת אפשר לבנות מכמה קרשים (כמו קנבס לציור) מהום סנטר.

אם מסך כזה יפריע לאסתטיקה אתה יכול לקנות מסך נגלל בכמה מאות שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים