עבור לתוכן

זקוק להמלצה למפרט מחשב ב-5500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אף אחד לא טען כי מעבדי P4 פחות טובים לכך אך במסגרת התקציב והשימושים ה-AMD יהיה משתלם יותר ולכן הויכוח הזה עקר.

לידיעתך כי כל התוכנות שציינת (ACCESS, POWERPOINT, WINFAX וכו') עובדות מצויין בו זמנית גם על XP 1600+. לזכרון יש כאן השפעה משמעותית הרבה יותר מהמעבד.

• תגובות 51
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1) אני לא יודע איזה מולטיטסקינג הוא עושה כי הוא לא אמר. אם הוא אומר הרבה ומהר אז לא יעזור - אינטל עם דואל. עבודה משרדית יכולה להיות מאוד כבדה - שים אאוטלוק, ACCESS ו POWER POINT יחד עם EXPLORER ו WINFAXPRO.

אם כשהוא אומר הרבה ומהר הוא מתכוון לשני חלונות של EXPLORER אז מספיק PIII עם 256 או סלרון גרוטאה 2.4.

2) אם לרדת במפרט אז אפשר לרדת ל 865 ולהעיף את הרמקולים ולרדת מתחת לתקציב.

1. אף אחד מהיישומים שהזכרת לא לוקח זמן עבודה של המעבד. אל תזלזל בסלרונים מבוססי פנטיום 4 פרסקוט, סלרון במהירות שעון מסויימת יהיה יותר מהיר מאת'לון עם דירוג דומה ויעלה אותו דבר בערך! כל הביקורות עליהם מסתיימות בפליאה שאינטל הצליחה לייעל את פעולת הפרסקוטים ועכשיו היא מציעה מעבד זול ששווה את הכסף.

פורסם

שוב, כולכם מתעלמים מ"הרבה ומהר".

אולי פשוט נשאל אותו למה הוא מתכוון שהוא אומר "הרבה".

פורסם

שוב, כולכם מתעלמים מ"הרבה ומהר".

אולי פשוט נשאל אותו למה הוא מתכוון שהוא אומר "הרבה".

הממ, אם אתה רוצה שמע' ההפעלה תעבוד מהר אפשר לקחת הארד דיסק ראפטור 10,000 RPM, נכנס בתקציב? יכול להיות מאוד מעניין, אם מספיק לו 36.7 ג'יגה מקום.

פורסם

איזה מולטיטסקינג קיים בעבודה משרדית ש-2500+ לא יכול להתמודד עמו?

תשים לב להבדל בביצועים. תסתכל על ההבדל בין נורטווד 3.2 ל AMD64 3400+ (להבדיל מ 2500+):

http://www.extremetech.com/article2/0,1558,1478694,00.asp

תקרא גם את העמוד שאחרי זה.

עם כל הכבוד ל AMD שעושים חיים קשים לאינטל והרבה מאוד בשבילנו הצרכנים.

ושוב, אני מסכים איתך ותלוי מה זה "הרבה".

פורסם

תשים לב להבדל בביצועים. תסתכל על ההבדל בין נורטווד 3.2 ל AMD64 3400+ (להבדיל מ 2500+):

http://www.extremetech.com/article2/0,1558,1478694,00.asp

תקרא גם את העמוד שאחרי זה.

עם כל הכבוד ל AMD שעושים חיים קשים לאינטל והרבה מאוד בשבילנו הצרכנים.

ושוב, אני מסכים איתך  ותלוי מה זה "הרבה".

אבל כמו שאמרנו מקודם, הוא בכלל לא הולך לנצל את המעבד עד 100% אז אין שום טעם לHT שיעזור בMultitasking!

מה שמשותף לבנצ'מרקים שאתה מראה זה שכולם מראים את המעבדים בניצול מרבי, וזה לא מפליא - הם מנסים להשוות בין המעבדים איפה שזה חשוב. אבל מה שפותח הת'רד רוצה זה בכלל לא זה. גם אם תפעיל אקסס, אקסל, פאוור פויט, וורד, ואוטלוק ביחד, עדיין לא תגיע לניצול מרבי של המעבד, למעשה, אפילו לא תגיע ל10%.

פורסם

הממ, אם אתה רוצה שמע' ההפעלה תעבוד מהר אפשר לקחת הארד דיסק ראפטור 10,000 RPM, נכנס בתקציב? יכול להיות מאוד מעניין, אם מספיק לו 36.7 ג'יגה מקום.

טולדנו, וואלה - איך לא חשבתי על זה קודם. תסתכל על המפרט הבא ל"הרבה ומהר". עדיף נורטווד קריר אבל אין ב KSP. שים לב שהוא כולל כמעט הכל אפילו הרכבה רמקולים נחמדים ומקלדת. עם מסך 17" הוא יגיע ל 5300. אם יש לו עוד 700 שקל הוא ישים רפטור 74 ואז גם אין בעיית מקום. זה מפרט למולטיטסקינג חבל"ז.

מעבדי אינטל? Price Units Total

P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache) 990 1 990

לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total

IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA 460 1 460

זכרונות? DDR 400 Price Units Total

512MB A-DATA 460 2 920

דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total

36 GB 10000rpm SATA 760 1 760

כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total

Teac/SONY 1.44 40 1 40

צורבים? CD Recorders Price Units Total

SONY 52 x 32 x 52 (kit) 180 1 180

מארזים? Price Units Total

ATX FullTower P4 500W 3FAN 480 1 480

מקלדות? Price Units Total

MS Internet + MS Mouse Optical 120 1 120

רמקולים? Price Units Total

CREATIVE SBS 370 sub + 2sp 200 1 200

Total price + system assemly 4340 ¤

for payments 12 X 395 ¤

פורסם

אבל כמו שאמרנו מקודם, הוא בכלל לא הולך לנצל את המעבד עד 100% אז אין שום טעם לHT שיעזור בMultitasking!

מה שמשותף לבנצ'מרקים שאתה מראה זה שכולם מראים את המעבדים בניצול מרבי, וזה לא מפליא - הם מנסים להשוות בין המעבדים איפה שזה חשוב. אבל מה שפותח הת'רד רוצה זה בכלל לא זה. גם אם תפעיל אקסס, אקסל, פאוור פויט, וורד, ואוטלוק ביחד, עדיין לא תגיע לניצול מרבי של המעבד, למעשה, אפילו לא תגיע ל10%.

טולדנו, אני מצטער אבל אתה טועה. כרגע פתחתי אוטלוק+ווינפקס פרו+קובץ פקס פתוח בווינפקס פרו והופ המעבד קפץ ל 100%. כשגם פתחתי חלון אקספלורר , חיכיתי - זה לא היה מהר. גשסגרתי את קובץ הפקס ירד ל 60%.

המערכת: NORTHEWOOD 1.6, INTEL MV850, 512 RDRAM, WD 120 8M, GEFORCE TI4200

פורסם

זה מעניין באמת, אז עשיתי את אותו נסיון, רק עם תוכנות קצת שונות כי אין לי מה וינפקס. פתחתי את כל תוכנות האופיס שיש לי: וורד, פאוור פוינט, אקסל, אקסס ופאבלישר, יחד עם OE, מדיה פלייר (בלי קובץ מדיה מתנגן), אי מיול, Soul Seek, אינטרנט אקספלורר, אקספלורר (כמו של My Computer) וICQ. צריכת הזיכרון עלתה ל365 מגה אבל עדין המעבד לא עבר את ה5%. יש לי Nortwood 2.4C@3.0 עם ג'יגה זיכרון PC4200 (במהירות 500 מגההרץ). נגיד שיש לי מחשב פי 2 יותר מהיר משלך (למרות שאין לי), עדיין, זה פחות מ10%. הפרוססים שלקחו את האחוז הכי גבוה מהמעבד הן: IE עם מקס. של 2%, אקספלורר עם מקס של 2%, אי מיול עם מקס של 2% וSVCHOST עם מקס של 2%. כל תוכנות אופיס לא לקחו אפילו אחוז בודד!

מה שאני חושב שקרה זה שבאינטרנט אקספלורר, האתר שפתחת הראה איזהשהיא אנימציה שלקחה לך הרבה מיכולות המעבד. בכל מקרה, תסתכל איזה פרוסס לוקח הכי הרבה מהמעבד.

אני רוצה שעוד מישהו ינסה מה שעשינו כאן וגם יכתוב איזה תוכנות הוא הפעיל ומי לקחה הכי הרבה מהמעבד.

פורסם

א) התוכנה שלקחה הכי הרבה היא התצוגה הגרפית של הפקס בווינפקס פרו. היא הקפיצה את המעבד.

ב) אתה מכיר הרבה אתרים היום בלי אנימציות?

ג) המחשב שלי לא תומך ב HT ולא ב DUAL CHANNEL. חוץ מזה 865 זה ציפסט טוב יותר מה 850 והזיכרון שלך בטוח יותר מהיר (עם פס יותר רחב). דרך אגב בכל התהליך לא השתמשתי ביותר מ 280 מגה זיכרון.

עריכה:

ד) זה שהתוכנות פתוחות זה לא אומר כלום. תפעיל אותן - מצגת גרפית בפאוור פוינט, דו"ח קטן באקסס, קבלת דואר באווטלוק ובמקביל תפתח את YNET. זו אינדיקציה לעבודה משרדית רצינית ולא סתם תוכנות פתוחות.

ה) אם תסביר לי איך שולחים תמונה בפורום אני אראה לך על מה אני מדבר.

פורסם

איך ממחשב לעבודה משרדית פשוטה הגענו למחשב שמתאימי לקידודי וידאו?

מספיק להיטפל לקטנות ולנסות להגיע לסף קצה היכולת רק כדי להגיד כי ישנה סבירות כזו וכזו שבה ה-2500+ לא יספיק ויהיה צורך ב-P4 2.8GHZ. עד היום עבדתי עם לא מעט מחשבים ואף פעם לא נתקלתי במחשב לעבודה משרדית שהריץ 5 יישומים כבדים בו זמנית. במידה ואכן יש צורך במחשב כזה, הצרכים כבר לא נחשבים לעבודה משרדית. לכן, אין טעם להציע מפרטים יקרים יותר ומבלבלים.

עריכה:

מנסיון כל היישומים הנ"ל עובדים על מעבדים חלשים מה-2500+ ובו זמנית. integral, הייתי ממליץ כי תבדוק אם אין לך בעיה כלשהי במערכת.

פורסם

איך ממחשב לעבודה משרדית פשוטה הגענו למחשב שמתאימי לקידודי וידאו?

מספיק להיטפל לקטנות ולנסות להגיע לסף קצה היכולת רק כדי להגיד כי ישנה סבירות כזו וכזו שבה ה-2500+ לא יספיק ויהיה צורך ב-P4 2.8GHZ. עד היום עבדתי עם לא מעט מחשבים ואף פעם לא נתקלתי במחשב לעבודה משרדית שהריץ 5 יישומים כבדים בו זמנית. במידה ואכן יש צורך במחשב כזה, הצרכים כבר לא נחשבים לעבודה משרדית. לכן, אין טעם להציע מפרטים יקרים יותר ומבלבלים.

עריכה:

מנסיון כל היישומים הנ"ל עובדים על מעבדים חלשים מה-2500+ ובו זמנית. integral, הייתי ממליץ כי תבדוק אם הבעיה לא קיימת אצלך.

הבעיה לא קיימת אצלי. אתה מתעלם ממה שהבחור ביקש - הוא רוצה לעבוד מהר ובו זמנית. אתה נדבק ל AMD ולהגדרה עבודה משרדית בלי שהבחור אפילו אמר מה הוא עושה. בסוף יתברר שהוא משחק NWN באינטרנט, צורב דיסק ורוצה לצפות באותו זמן בסרט שהוריד עד שהחבר שלו ב NWN יגיע. ואז כשהוא יעמוד ויחכה הוא יצטער שלא לקח אינטל עם 1 גיגה זכרון.

פורסם
  • מחבר

טוב, זה חלק מהמפרט שלדעתי סגור:

Case: Compucase-Hec 300W CI-6A19 Black

336 ש"ח

CD-RW: Sony 52X32X52 Black

188 ש"ח-יכול להיות שאין שחור?? כי לא מצאתי בשתי חנויות אחת בת"א אחת בקיסריה.

DVD-Rom: Toshiba 16\48 Black

233 ש"ח

Floppy: Sony 1.44 Black

123 ש"ח

Monitor: Samsung CRT 959NF

1959 ש"ח

KeyBoard: Microsoft Internet KeyBoard

92 ש"ח

Mouse: Microsoft Explorer Optical Mouse

158 ש"ח

WebCam: Logitech QuickCam Express

180 ש"ח

Mouse Pad: Blue Gel

35 ש"ח

Speakers: Creative SBS370 2.1

267 ש"ח

HeadPhones+Microphone: Sony CD-808

60 ש"ח

Graphic Card: Asus Geforce 2 GTS 64 MB

יש לי אותו על המדף עם קצת אבק בתוך השקית שבאה עם ה-Radeon 9600 Pro...

Sound Card

זה חייב להיות מובנה על הלוח אם...

כל זה יוצא 3631 ש"ח. זה אומר שנשאר 1869 ש"ח (עליתי בתקציב ל5500 ש"ח) למעבד, לוח אם, כונן קשיח, וזיכרון. בלי להיכנס לפרטים אני רוצה כונן 60GB זיכרון 512 מעבד אני חושב שה-2500+ יספיק בהחלט ולוח אני ממש לא יודע רק שיהיה עליו כרטיס קול מובנה. כל זה אפשרי??

אני לא אעבוד עם המחשב, אבל, בקשר לויקוח על מולטיטסקינג וכל זה...אני חושב שהבהרתי או לפחות ניסיתי להבהיר שהשימוש הוא אינטרנט ותוכנות, אז המחשב צריך לעבוד מהר עם

Windows XP Pro , Norton Anti Virus 2004, Zone Alarm, Kazza, Outlook, Media Player, Explorer, Word Messenger

דמיינו שהכל פועל יחד. בכל זאת, לא צריך להיסחף ...

זה הכל, תודה !

פורסם

אם אתה עובד עם קאזה, תדאג להעיף את כל המרגלים כדי שהמחשב שלך יעבוד מהר. (או שתחפש LITE).

טולדנו, אולי תעלה סרט בפלייר + YNET באקספלורר ו MENTALLY תעשה אותו הדבר עם ה XP 2500 ותראו לאיפה המעבד מגיע. זה יכול לעזור להחליט.

אצלי רק המדיה פלייר תופס 40-60%.

פורסם

עשיתי את אשר ביקשת עם ה-XP 1600+ שלי וה-MEDIA PLAYER לוקח 20 וה-IE ברגע העומס הראשוני לוקח 15, ביחד 35.

בנוגע לכך:

הבעיה לא קיימת אצלי. אתה מתעלם ממה שהבחור ביקש - הוא רוצה לעבוד מהר ובו זמנית. אתה נדבק ל AMD ולהגדרה עבודה משרדית בלי שהבחור אפילו אמר מה הוא עושה. בסוף יתברר שהוא משחק NWN באינטרנט, צורב דיסק ורוצה לצפות באותו זמן בסרט שהוריד עד שהחבר שלו ב NWN יגיע. ואז כשהוא יעמוד ויחכה הוא יצטער שלא לקח אינטל עם 1 גיגה זכרון.

תשובתי היא:

במידה ואכן יש צורך במחשב כזה, הצרכים כבר לא נחשבים לעבודה משרדית.

^Black-Talon^, בנוגע ללוח האם, קח את ה-EPOX 8RDA+.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים