עבור לתוכן

שליטה על עוצמת הקול לא עובדת כראוי - אותרה הבעיה אבל לא הסיבה

Featured Replies

פורסם

לצורך שליטה על הווליום אני משתמש בדרך כלל בגלגלת הווליום של מקלדת הלוגיטק. לאחרונה הגלגלת הפסיקה לשלוט בעוצמה וגיליתי שרק הזזת הסליידר של יישום אאודיו (כל יישום שהוא) השפיעה על העוצמה. בדיקה העלתה שסליידר של ה"מאסטר ווליום" אינו משפיע על העוצמה וזו מושפעת רק מהסליידר של ה wave. מאחר שהמקלדת מקושרת לסליידר הראשי וכך גם ה"ווליום קונטרול" אין למעשה דרך לשלוט על עוצמת השמע אלא ישירות דרך יישום האאודיו או וידאו בלבד.

ביצעתי שוב עדכון דרייברים של הכרטיס קול והמקלדת (למרות שהם היו ממילא הכי מעודכנים) כולל הסרה מלאה והתקנה מחדש.

בקיצור, האם משהו מכיר את התקלה וכיצד מחזרים עטרה ליושנה.

OS winxp sp1

MB GA-7N400 Pro2

כרטיס קול הבא עם הלוח

פורסם

יש אולי למקלדת תוכנה שאתה מגדיר מה יהיה כל מקש?

לי למשל במקלדת יש תוכנה , וכל מקש אני יכול להגדיר אותו כרצוני.

לדוגמה הכפתור של "המחשב שלי" במקלדת אני יכול להגדיר שיפתח סתם איז תיקייה...

פורסם
  • מחבר

כפי שהזכרתי גיליתי את הבעייה בעקבות השימוש במקלדת אבל למעשה אין לבעייה קשר למקלדת מלבד העובדה שגלגלת הווליום אינה יעילה כרגע כי בקרת העוצמה של ה OS לא נעשית דרך הסליידר הראשי אלה המשני. הבעייה קיימת גם ללא הפעלת הדריברים של המקלדת. והיא משפיעה על כל תוכנת אאודיו או הוידאו. גם אלה שבאות עם מערכת ההפעלה וגם אחרות. הבעייה כנראה טמונה בשינוי הגדרה כל שהיא ברגיסטרי או דומה שקרתה בעקבות הפעלת יישום לא ברור. כי כפי שאמרתי עד לפני מספר ימים הכל עבד כשורה.

פורסם
  • מחבר

הבעייה טמונה ביציאת האאודיו שאני משתמש. אם אני משתמש ביציאה הרגילה LINE OUT השליטה על העוצמה נעשית דרך ה VOLUME CONTROL המרכזי. אבל, אם אני משתמש בכבל קאוקסלי דרך ה SPD OUT השליטה על העוצמה היא דרך ה WAVE CONTROL בלבד ולכן השליטה מוגבלת לבקרת העוצמה דרך היישומים בלבד.

כאמור לא נעשה שינוי בהגדרות הדרייברים או תוכנה. שני הכבלים מחוברים במקביל למגבר ואני יכול לעבור מערוץ לערוץ במגבר תוך שמיעת מוזיקה ולקבל את התוצאה הנ"ל.

האם יש פה עניין של באג בדרייברים של אחד הרכיבים? שאלה טובה. GIGABYTE או NVIDIA או אולי בWINXP?

בדקתי גם את סט הדרייברים של Morpheusware Remix Extreme Video ונשארתי אם אותה בעייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים