עבור לתוכן

מפרט למחשב נייד עד 5000-5500

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני זקוק למחשב נייד למטרת אינטרנט (כולל אופציות לפחות לחיבור אלחוטי), OFFICE, תכנות JAVA, C.

אני צריך כונן של לפחות 30 גיגה (כמה זה נוראי ה 4200RPM?), 256 מגה מן הסתם מינימום, המעבד הוא נקודה חשובה, אני צריך משהו שיחזיק לפחות שעתיים ללא חיבור לחשמל ומכאן אני מניח שאנחנו מדברים רק על מעבדי M ואילך... שמתי לב שה AMD יותר זולים גם כאן מאינטל ולכן אפשר להשיג דגמי AMD - M במחירים מצויינים ראיתי דגמים של HP.

זהו הייתי מעוניין גם את אפשרות לשחק GENERALS ודומיו במחשב אבל אני מניח שבשביל זה צריך כרטיס מסך של 9200M לפחות ואין לזה תקציב כאן (באסה!!!!).

כמו כן ראיתי את המחשבים של KSP אני שוקל מאוד ברצינות לקנות מהם או מ HP. המחשבים של KSP הם פשוט זולים הדבר היחיד הבעייתי היא הסוללה שמספיקה לשעה וחצי בממוצע (לפי מה שהם אמרו לי).

אשמח להמלצות על חנויות ודגמים.

תודה מראש.

פורסם

המחשב שלי, כמו שאמרתי מעבד סלרון מחזיק מעמד כ- 3 שעות על סוללה.

עבודה מאומצת כמובן מורידה את זמן העבודה של המחשב על סוללה, אבל עד עכשיו לא הייתה לי שום בעייה לעבור את השעתיים וחצי.

במחיר הזה סביר שתצטרך לקנות מחשב שמורכב בארץ.

בנוסף ל KSP ישנו יבואן בשם YAMSAN, המחשב הנוכחי שלי הוא משם וגם הקודם.

במהלך ה- 5 שנים האחרונות בהם היה בבעלותי מחשב מ YAMSAN,

לא נתקלתי בשום בעייה טכנית במוצר, השירות היה טוב ובסה"כ אני מרוצה מהחברה.

שווה להיכנס לאתר שלהם ולראות אם יש שם משהו שמתאים לך.

לגבי פנטיום M , אין ספק שזמני הסוללה עדיפים, אבל לדעתי הם לא במסגרת התקציב שלך.

בהצלחה ואם אתה צריך עוד עזרה, בשמחה !!

כתובת האתר של YAMSAN הוא: www.yamsan.co.il

פורסם
  • מחבר

אני חייב לברר את הנקודה הזו עד הסוף אבל האם המחשב שלך הוא סלרון M הוא סלרון רגיל. לפי דעתי אתה מדבר על סלרון M וזה סביר שעתיים וחצי - 3 שעות עבודה.

היום ניתן להשיג AMD - M וסלרון M שהם כן בתקציב שלי הדבר היחיד שלא ניתן להכניס למחשבים בטווח של 5000-6000 שח (במקרה שלי 5500) הוא כרטיס מסך עם זיכרון משלו ומעבדי סנטרינו לפי דעתי אפילו ראיתי מחשב או שניים של פנטיום M במחיר של פחות מ 6000.

אני אישית עבדתי על מחשב ACER' IBM ו HP. הכי נהנתי מ HP המקלדת שלהם פשוט יושבת כמו מקלדת טבעית גדולה וממש נוח לעבוד איתה לכן אני מקווה לקנות מ HP או לחילופין מ KSP אני אחפש את החברה שהמלצת עליה ואספר לכם מה קורה שם :)

פורסם

לגבי מציאת פנטיום M במחיר שביקשתי, גם אני נתקלתי בכזה בטווח המחיר שלך.

החיסרונות שלו למיטב זכרוני היו- מעבד איטי- 1.2GHZ, זיכרון 256MB, הארד-דיסק קטן- 20GB , וכרטיס מסך חלש ומיושן.

המעבד שלי הוא  סלרון Micro-pga, אני לא בטוח אם זאת הכוונה לסלרון M.

כמו כן ישנו הבדל בין CENTRINO לבין PENTUIM-M.

CENTRINO- למיטב הבנתי זה לא מעבד אלא מעין "תקן" אשר מצהיר שהמחשב מכיל שלושה מרכיבים חשובים:

הראשון הוא המעבד- וכאן ההצהרה היא שמדובר ב- PENTUIM-M.

השני הוא CHIPSET - במקרה הנ"ל intel 855.

השלישי הוא רכיב רשת אלחוטית מבית "אינטל", בתקן 802.11b .

ה- chipset והמעבד הם חיוניים לצורך שמירת האנרגייה- כלומר זמן סוללה משמעותי בהרבה, לאומת זאת היכולת האלחוטית אינה משפיעה על

זמני הסוללה אבל מייקרת את המחשב.

יתכן וניתן למצוא מחשב מבוסס 855 ופנטיום M אך ללא יכולת אלחוטית ובכך להוזיל מעט את העלות.

מחשב כזה לא  אמור להיקרא "סנטרינו" אך יספק לך את זמני הסוללה שאתה מבקש ללא כל בעיה.

המודל הנוכחי שלי הוא "N243" מבית יאם סאן- אני מציע לך חבדוק אותו ברשת ולברר טלפונית מול אנשי המכירות את זמני הסוללה שלו, ובכלל של מחשבים אחרים.

לגבי hp, גם אני כמוך מעריך מאוד את החברה ומוצריה, מבחינת מחירים לטעמי הם אטרקטיבים במיוחד.

אם זאת קניית מחשב מתוצרת זו תהיה לדעתי יקרה מעט מהתקציב שלך.

בהצלחה זהר

פורסם
  • מחבר

רק לידיעה סטרינו זה מעבד בפני עצמו בלי קשר לתקן. הוא אכן תומך יותר טוב ביכולת אלחוטיות וצורך פחות חשמל .

כמוהו גם הדותן שעובד ביעילות גבוהה אף יותר.

התקציב אמנם מעט מוגבל ואני באמת לא אקנה פנטיום 1.2 אבל ראיתי AMD MOBILE שבאמת עומדים בטווח המחירים.

פורסם
  • מחבר

מצאתי בסקאל כמה מחשבים שנראים לי ממש טובים מבחינת המחיר, אשמח לתגובותכם.

http://www.sakal.co.il/jsp/pg/Product.jsp?comp=1&sec=3∏=65287&saleNo=275846

מחיר 5000 ש"ח.

http://www.sakal.co.il/jsp/pg/Product.jsp?comp=1&sec=3∏=62912&saleNo=210708

מחיר 5500 ש"ח

http://www.sakal.co.il/jsp/pg/Product.jsp?comp=1&sec=3∏=63422&saleNo=215447

מחיר 4800 ש"ח.

פורסם

במחיר כזה אתה יכול למצוא ניידים עם Athlon-M במהירות 2500-2600 כמו:

Fujitsu K1078

Acer 1355XC

Compaq / HP ZE4604

הם נמכרים בין 5400-5600 ש"ח.

תנסה למצוא דיעות משתמשים ב-Cnet..

http://reviews.cnet.com/Notebooks/2001-3121_7-0.html?tag=cnetfd.glnav

אפשר למצוא אצלהם User Reviews, זה מאוד מועיל.

פורסם

OT- עצה:

אל תזניח את ההפעלת חשמל למחשב.

זה אומר ,כול שבוע מינימום הטענה מלאה של הסוללה של המחשב,ואז פריקה מלאה..צריך לטפל בזיכרון של הסוללה..

גם כן,כאשר המחשב מוטען,אין להוציא אותו מההטענה..פשוט אסור,זה ידפוק ת'זיכרון.

אל תשאל למה,פשוט תעשה את זה..אני לא נהגתי בחוכמה ועכשיו המחשב שלי בקושי מצליח להחזיק 10 שניות על סוללה. :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים