עבור לתוכן

איך הS410/S500 של CANON?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אהההה...

לי בכלל אין ג'ויסטיק במצלמה...

ואני יודע שהS50 זו אות הסדרה, אבל תודה בכל-זאת...

פורסם

הג'ויסטיק אלו ארבעת הכפתורים שאיתם אתה זז בתפריט (למעלה/למטה/ימינה/שמאלה), צריך ללחוץ במצב ידני על SET ואז עם הכפתורים (4) להזיז את נק' הפוקוס - לפחות ככה זה אצלי ::)

פורסם

אז בדקת אם זה אפשרי כמו אצל שבי?

פורסם
  • מחבר

לא עובד...

טוב אני עוד לא עברתי ברצינות על כל החוברת הוראות - ועכשיו חופש, אז הגיע הזמן שאני אדע איך להשתמש במצלמה...

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אך יש לי שאלה:

הריבוע הירוק שמופיע לי אחרי חצי לחיצה שמראה היכן המצלמ העושה את הפוקוס, לא מופיע איפה שאני רוצה! נגיד אני רוצה לשצלם משהוא שעומד במרכז ויש מאחוריו איזה עציץ - הפוקוס יעשה על העציץ... לפעמים זה יוצא כמו שאני רוצה אבל לא תמיד! יש דרך לשלוט/לשנות את?

בנוסף רציתי לשאול אם למישהו יש טיפים לשימוש במצלמה הזו / מצלמות של קאנון בכלל / צלמות דיגיטליות בכלל...

טוב קצת ישן אבל איך שהוא עברתי על התרד הזה :

אז הנה התשובה (החיובית): שליטה על איזור (או אובייקט)הפוקוס אפשרית בסדרת המצלמות SXXX (וגם ה AXX) של CANON ,במצלמה שלך אתה צריך לעבור למצב צילום ידני במצלמה (M) , ללחוץ על כפתור ה MENU ולבטל שם את אופציית הAIAF (תשע נקודות האוטופוקוס). במצב זה תקבל ריבוע ירוק בודד במרכז הפריים והמצלמה תנסה להיתפקס רק על האובייקט שנמצא בשטח ריבוע זה. בכדי להיתפקס על אובייקטים שלא במרכז הפריימ עליך "להלביש" (לשים) את הריבוע המרכזי על האובייקט עליו אתה רוצה להתפקס או אובייקט שווה מרחק ע"י הזזת המצלמה (שיטת ה"אובייקט שווה מרחק" טובה גם למקרה שהמצלמה לא מצליחה להתפקס על האובייקט שלך) , תלחץ חצי לחיצה (וע"י כך תנעל את מדדית הפוקוס) תזיז את המצלמה בחזרה לפריימ המקורי שרצית לצלם ואז תלחץ על כפתור הצילום במלואו.

זהו , זה ההסבר בצורה מאוד מפורטת , אני מקווה שתבין , ועוד יותר מקווה שכבר עלית על זה בעצמך , זה טיפ מאוד בסיסי בצילום דיגיטלי ולרוב התמונות הוא גם יותר נוח מבחירת איזור פוקוס ידנית (במקרה שאפשר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים