עבור לתוכן

דחוף - דעה על מפרט מחשב compaq מול מורכב למטרות גרפיקה ושרטוט 3D >

Featured Replies

פורסם

זה זקוק בדחיפות רבה לדעתכם הכללית והמקצועית בין שני מפרטי המחשב שמיועדים לעבודות גרפיקה ממוחשבת, שרטוט ממוחשב, תכנון בעזרת מחשב, מולטימדיה, מטרות לימודיות ועוד...

ההצעה הראשונה - הצעה שרוצים וממליצים לתת לי. כמובן שהיא זולה יותר. ההצעה השנייה היא מה שאני רוצה וגם חושב שמתאימה יותר.

התקציב לא חשוב. רק שיתאים למטרותיי בצורה הטובה ביותר.

ההצעה שרוצים:

הנדון: הצעת מחיר למחשבCOMPAQ EVO D530

מעבד: Intel® Pentium® 4 HT 3.0 GHz 1MB CACHE 800 MHz front side bus

לוח אם: INTEL 865G CHIPSET 800MHZ

זיכרון 1GB RAM DDR 400MHz( 2x512) = PC3200d (dual channel)

דיסק קשיח 160GB 7200

מאיץ גראפי ON BOARD

בקר ENHANCED IDE\ATA-100\INTEGRATED INTO I\O CONTROLLER HUB(ICH2)

כונן דיסקטים 3.5 1.44MB

DVD X16 מקורי COMPAQ

מקלדת כסטנדרט

עכבר COMPAQ

כרטיס קול מובנה

כרטיס רשת מובנה 10/100/1000

עכבר לוגיטק MX700 (אופציה)

כרטיס מסך ATI 9600XT 256MB

מסך LG FLATRON 19" F900P

ממשק: Front I/O: Front Headphone, Microphone, and 2 USB 2.0 Standard Rear I/O: 4 USB, 1 standard serial port, 1 optional serial port, 1 parallel port, PS/2 keyboard and mouse, 1 RJ-45, 1 VGA, Headphone, Mic In

שלוש שנות אחריות יצרן באתר הלקוח (חוץ מכרטיס מסך 9600XT).

הצעה שנייה:

מארז מידי ATX ל-Pentium IV איכותי HEC 6A19

לוח אם SB+Lan ASUS P4C800-E DELUXE Intel 875 Dual cannel DDR AGPX8

מעבד Intel Pentium IV 3GHz 800Mhz

2 זיכרון DDR 512Mb 400Mhz Kingstone

כונן דיסקטים 1.44

דיסק קשיח 8Mb SATA 120Gb 7200 W.D

כרטיס מסך 3D 3DLabs Wildcat VP דגם 870

צורב CD LiteOn

כונן Lite on cd rom x 52

מקלדת סטנדרטית

עכבר Logitec mx 700 Wireless

קודם אשמח לשמוע על ההצעה הראשונה ומהן מעלותייה וחסרונותייה כדי שאוכל לדעת לעמוד על טיבה.

בתודה מראש לכל המשיבים!

פורסם

המפרט של COMPAQ יותר מידי פתוח מבחינת יצרנים.. לא רשום מי היצרנים של הזכרונות\הרדיסק\לוח אם וכו..

אני ממש לא אוהב את המחשבי קומפלט של חברות גדולות אבל אם המטרה קרה (למטרה מסויימת כמו עריכה ולא מעבר לזה) אז בסדר..

פורסם

המפרט של COMPAQ יותר מידי פתוח מבחינת יצרנים.. לא רשום מי היצרנים של הזכרונות\הרדיסק\לוח אם וכו..

אני ממש לא אוהב את המחשבי קומפלט של חברות גדולות אבל אם המטרה קרה (למטרה מסויימת כמו עריכה ולא מעבר לזה) אז בסדר..

זה לא חשוב כאן כי אם זה נשבר לא אכפת לך מי ייצר את זה וכמה אחריות יש על זה - זה של קומפאק, קומפאק יתקנו. סמוך גם על קומפאק שהם לא הכי אוהבים להחליף רכיבים במחשבים שמתקלקלים אז הם מעדיפים רכיבים אמינים. יש הרבה שקט נפשי בלקנות מחברת OEM למרות שבדכ לא מקבלים מחשב משהו, במקרה הזה המפרט דווקא די טוב בשבילך.

אה כן, תשכח מאוברקלוק עם הקומפאק.

פורסם
  • מחבר

מדוע לא מחשב מורכב ומי אמר OEM? הכל מגיע בקופסאות מקוריות וסגורות - מעבד, לוח ועוד...

ברשותי מחשב פנטיום II 350 MHZ והוא עובד כמו סוס עבודה עד היום וטפו טפו לא הייתה בו שום תקלה אחד חוץ מ- CDROM שהתקלקל (כנראה מעודף אבק..) :)

יש דברים שלדעתי הם לוקים בחסר -

1 - מעבד 1MB מתחמם מהר לעומת 512KB

2 - יש תמיכה ב- S-ATA? לא מצאתי אזכור אלא רק ל- ATA בלבד.

3 - DVD של קומפאק?

פורסם

הצעה שנייה:

מארז מידי ATX ל-Pentium IV  איכותי HEC 6A19

לוח אם  SB+Lan ASUS P4C800-E DELUXE  Intel 875  Dual cannel DDR AGPX8

מעבד Intel Pentium IV 3GHz 800Mhz 

2 זיכרון DDR 512Mb 400Mhz Kingstone

כונן דיסקטים  1.44

דיסק קשיח 8Mb SATA  120Gb 7200 W.D 

כרטיס מסך 3D 3DLabs Wildcat VP דגם 870

צורב CD  LiteOn

כונן Lite on cd rom x 52

מקלדת  סטנדרטית

עכבר Logitec mx 700 Wireless

אני נגד עכברים אלחוטיים לאנשים שעוסקים בגרפיקה, הם בד"כ סובלים מהשהייה מסויימת, וזה הכלי העיקרי של האמן במצב הנוכחי. לדעתי MX500 מספיק, או אם בא לך להשקיע בעכבר Razer החדש שאפשר למצוא בכמה מקומות בודדים.

אני לא בטוח כמה ה-Wildcat יעיל באמת, אולי תתן לנו תקציב וננסה להרכיב לך משהו? למרות שאין לי כח כרגע לבדוק השוואת בין כרטיסי מסך מקצועיים..

ראיתי שבהצעה של ה-Compaq היה מסך, לא חסר לך במפרט הזה?

הלוח קצת יוקרתי ומוגזם מדי לדעתי.. יש לך לוחות זולים בהרבה מבוססי 865PE עם ביצועים דומים (עוד משהו במפרט של הקומפאק למה 865G עם כרטיס מסך מובנה אם קונים עוד כרטיס? סתם מייקר).

לדעתי שווה צורב DVD.. המחירים ירדו משמעותית בזמן האחרון.. אפשר למצוא אחד X8 של NEC במחירים ממש טובים (בערך פי שתיים מצורב רגיל) - ואם אתה עוסק בגרפיקה זה בטח יכול להיות שימושי.

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובותיכם.

הצג נשמט מההצעה - מדובר בצג LG 19 אינץ'.

בחרתי בלוח של אסוס מפני הצ'יפ שלו 875 של אינטל. אסוס מייצרת לוחות אם טובים יותר משל אינטל.

האם הלוח של אינטל - Bonanza טוב?

לאחרונה קיבלתי הצעה להחליף את הצג בצג דק CTX 17 אינץ' - האם יתאים לדרישות שלי?

לדעתי מסכי LCT עדיין לא "בשלים" לשוק הגרפיקה ויש להם עוד מקום לשפר. או שאני טועה?

מדוע לא עכבר אלחוטי? דווקא החוט "מפריע" לתנועה חלקה וחופשית. ממילא העכבר קרוב למחשב כך שלא תהיה בעיה של קליטה.

כרטיס מסך - בחרתי בו כי הוא מתאים ליישומים גרפיים ותומך ב- OPENGL. התקציב שלי לכרטיס מסך עד 3000 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים