עבור לתוכן

עזרה עם לוח abit nf7-s

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לא מזמן קניתי מחשב חדש והמפרט הוא:

XP 2500 BARTON

ABIT NF7-S

GEIL  GOLDEN DRAGON 256 * 2

עכשיו אני יודע שהוא עובד על 333  וגם הלוח וגם הזיכרונות שלי תומכים ב 400 DDR  השאלה היא

איך אני משנה את ההגדרות בביוס שזה יעבוד על 400 DDR ?

תודה.

פורסם

המעבד עובד ב333, אם הזכרונות עובדים על 333 אז הם במצב סינכרוני 1:1

בביוס, אופציה ראשונה (שמאל למעלה) יש לך אופציה לשנות את ה cpu:dram ratio תחליף ל BY SPD אז הזכרונות יעבדו במהירות המתאימה להם

פורסם

במקום 166 מגה-הרץ תריץ אותו בביוס על 200 מגה-הרץ.

אם אתה לא יודע איך נכנסים לביוס, הייתי מציע שלא תעשה את זה, IMHO.

פורסם

תזהר עם מה שאתה אומר, שלא יעלה את הFSB הכללי ל200, אוברקלוקינג ל3200+ בלי להעלות מתח יכול להגמר במחשב שלא נדלק (עד איפוס ביוס כמובן)

פורסם

אני עובד כבר כמעט שנה על 3200 עם 200mhz ולא העלתי מתח... :P

מעבר ל-200 בד"כ צריך להעלות מתחים.

פורסם

אתה מקרה חריג, מאוד מסוכן להגיד דברים כמו שאתה אומר בפורום פתוח

אנשים ינסו להגיע לבאס 200 בלי להעלות מתח...

בדרך כלל בארטון 2500 מעל 185MHZ צריך כבר להעלות.. לא ראיתי הרבה בארטונים שסגרו 200MHZ בסטוק.

פורסם
  • מחבר

טוב,קודם תודה על כל התגובות.

עכשיו אני שיניתי את זה כבר ל 200  ואז מה שקרה זה שהווינדוס לא עלה לי..הוא נתן לי הודעת שגיאה

שחסר לו dll  מסויים.

ואחרי שהחזרתי את ההגדרות לדיפולט {166 }  הווינדוס חזר לעבוד כרגיל.

יש למישהו הסבר ..?  ופיתרון...

ושוב,תודה. :-)

פורסם

זה בדיוק מה שאמרתי אתם נוגעים בדברים שאתם לא מבינים בהם.. היציבות של המערכת ירדה ובגלל זה הופיע לך הודעת שגיאה

תפרט במדוייק מה בדיוק שינית, מה רשום בקטגוריה, מה היה רשום במקור ומה הבחירה החדשה שעשית..

אם הזכרונות שלך הם PC3200 - DDR400 אתה צריך לשנות אך ורק את ה Cpu:DRAM ratio כמו שאמרתי לך

אם אתה משנה את הFSB אתה משנה את כל הבאס של המערכת, זה ישפיע על הצ'יפסט\מעבד\זכרונות ולא רק על הזכרונות

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה.

המחשב הגיע שבביוס הדיפולט שלו מוגדר ומראה xp 2500 ומראה שזה על 166.

עכשיו אני שיניתי את זה ל 200 על 9 .

ואז הוא הראה לי שהבאס של המעבד השתנה ל 2100 הרץ ואז הווינדוס לא עלה לי .

רק אחרי שהחזרתי חזרה ל 166 איך שהוא הגיע בדיפולט שלו הוינדוס חזר לעבוד.

הזיכרונות שלי הן

http://www.cyberworld.co.il/product_info.php?cPath=1_16&products_id=205&osCsid=346618e3dec133b092547de01bbabede

פורסם

דבר ראשון המעבד בתדר 2100 זה לא באס..

דבר שני למה לאזעזל נגעת בבאס ובמכפלה? אתה מנסה לעשות אוברקלוקינג או משהו בסגנון? אם כן, זה לא ממש הפורום

ואני מצטער להגיד לך את זה אבל אתה נוגע בדברים שאתה לא מבין בהם.. אתה מאיץ את המעבד בלי להתחשב במה שצריך בשביל לעשות אוברקלוק

מחשב זה לא משחק, בטח ובטח שלא האצות ומשחקים עם הבאס... תעשה רק מה שאתה מבין בו, ואם אתה לא מבין אז תלמד תבין ורק אחרי זה תיגע

פורסם
  • מחבר

לקחתי את זה קצת קשה מידי הייתי אומר ;D

בשביל זה נכנסתי לפורום... כדי להתעניין ,ללמוד,לשאול ולדעת!

ובכל זאת מה שאני עשיתי במחשב שלי זאת זכותי ואתה בטח שלא צריך לקחת את זה אישי\רציני מידי.

בגדול אמרו לי שאם אני משנה את הבאס ל 200 *9 זה יעבוד על DDR400 רק שלא אמרו לי שזה משנה גם את הבאס

ובגלל זה החזרתי את זה חזרה למצב הדיפולטי.

עכשיו,אני יודע שיש אפשרות מבלי לגעת בבאס ומבלי לשנות הגדרות של המעבד רק שזה יתמוך ויעבוד ב 400 זה כל מה שאני רוצה לדעת ולעשות כרגע,

ושוב תודה על העזרה..

ובאמת על תיקח את זה קשה מידי! ומחשבים זה כן משחק.. לא צריך להיות רציניים מידי :-)

פורסם

הוא בסה"כ ניסה להזהיר אותך.

אתה מעדיף אנשים שהיו אומרים לך לעשות כל מיני דברים ולא מסבירים את הסכנות הכרוכות בכך?

תגיד תודה, וזהו...

ובאופן כללי מחשב זה משחק, אבל משחק יקר שעלול להיהרס אם לא משתמשים בו בחכמה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהוא ניסה לעזור.

אני בטוח שהוא לא ניסה להזיק לי או משהו כזה גם לא טענתי שלזה הוא התכוון.

אבל בכל זאת כשהוא שמע מה עשיתי הוא רק הגיב על הנושא הזה ספציפית, ולא המשיך לכיוון שלשמו בכלל פתחתי את

האשכול הנ"ל.

בכל מקרה תודה :-)

פורסם

אם הזכרונות שלך הם PC3200 - DDR400 אתה צריך לשנות אך ורק את ה Cpu:DRAM ratio כמו שאמרתי לך

אם אתה משנה את הFSB אתה משנה את כל הבאס של המערכת, זה ישפיע על הצ'יפסט\מעבד\זכרונות ולא רק על הזכרונות

כבר אמרו לך מה לעשות.....

לשנות את היחס בין מהירות הזכרונות למהירות המעבד.

להעלות את זה כך שיהיה 200:166 ל"טובת" הזכרונות, זה יוצא 6:5 אם אני לא טועה......

כך שהזכרונות יעבדו בבאס 200 מה"ז (ומכיוון שהם DDR הם יעבדו ב 400מה"ז אפקטיבי) והמעבד יעבוד בבאס 166 מה"ז ובתדר 166 כפול המכפלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים