עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

אני צריך מחשב נייד - לרוב עובד בעמדה עם מסך אבל רוצה את האפשרות לעבוד בסלון - לשימוש יום יומי. עיקר השימוש שלי בו זה גלישה רגילה, עבודה משרדית, תכנות ועיבוד נתונים. אני עובד עם UBUNTU ומשימות קשות של עיבוד נתונים אני עושה ב COLAB, אז אני לא צריך כרטיס מסך או מעבד חזקים במיוחד. חשוב לי בעיקר שהמחשב יעבוד חלק (לקריאת כתבות, צפייה ביוטיוב, תפעול VSCODE, חיבורי WIFI/BLUETOOTH/..).

המחשבים הקודמים שלי:

1. THINKPAD P14S - מעבד RYZEN 7 PRO עם 16 ליבות ו 32 ראם. אני מחליף אותו כי אני צריך להחזיר אותו לעבודה. השתמשתי בכל הליבות והראם של המחשב הזה אולי פעמיים בשנה האחרונה וגם אז לא באמת הייתי חייב את כל המשאבים האלה.

2. IDEAPAD 510S - מעבד I3 דור 6 עם 8 ראם. הוא עדיין עובד אבל הוא עושה חלק מהדברים לאט - אם אני מפעיל הרבה אפליקציות הוא ניהיה איטי. פתיחה של הרבה טאבים ב FIREFOX גורמת לו לקפוא..

אני הרבה יותר מרוצה מה IDAEPAD מאשר מה THINKPAD כי הוא היה הרבה יותר נוח וקל והריץ UBUNTU יותר חלק - עם ה THINKPAD היו לי בעיות אינטרנט ו BLUETOOTH שלא חוויתי עם ה IDEAPAD ובשניהם השתמשתי באותה מערכת הפעלה. המטען של ה IDEAPAD יותר אלגנטי. המקלדת יותר נוחה... שניהם עבדו טוב אבל ה THINKPAD פשוט לא הצדיק את המחיר הכפול שלו.

מבחינת דרישות מהנייד (לא השתמשתי בתבנית כי השאלות שם מותאמות לנייחים. יש תבנית לניידים?)

1. אני מכוון לתקציב של עד 3000 אבל מוכן לחרוג במידת הצורך ל 4000 אם החריגה מצדיקה את זה. אם אין סיבה גם להוציא 3000 אשמח להוציא פחות.

2. שימוש לגלישה, יוטיוב, תוכנות עריכה ב UBUNTU.

3. מעדיף חיי סוללה ארוכים ומחשב קל על פני כוח עיבוד חזק יותר.

4. אני מעדיף מסך 14 אבל בסדר גם עם 15.6/16 פשוט שלא יהיה גדול מזה.

5. אני מכוון ל 16 ראם פשוט כי אני לא רואה שום הצדקה ל 32 או 24 עם השימוש היום יומי שלי. יש שימוש לראם שלא חשבתי עליו?

6. אני מכוון למעבד i5-13XXU - ראיתי שכמעט ואין I3 יותר. יש סיבה לכוון ל I7? יש סיבה טובה ללכת דור אחורה או קדימה במעבד? AMD?

7. ראיתי מהפוסטים האחרים שצריך להמנע מ OLED ולחפש IPS (לרוב אני מול תוכן סטטי או לא משתמש במסך כלל).

8. האם יש הבדל כלשהו בין הגרסאות WIFI עבור משתמש רגיל? יש סיבה לתעדף 5/6/6E/7?

9. חשוב לי שהפלסטיקה לא תתקלף - הייתה לי חוויה רעה בעבר עם מחשבים שהכפתורי מקלדת שלהם התנתקו והמסך יצא מהמסגרת. זה משהו שעדיין קורה?

10. אני יכול להסתדר בלי קורא טביעת אצבע.

11. חיבורים סטנדרטיים: לפחות שני חיבורי USB, אחד USB-C. חיבור HDMI. לא חייב חיבור ETHERNET. חיבור אוזניות משמאל (קיימים מקרים שזה מימין?)

12. שטח אחסון - חצי טרה מספיק לי

13. משקל עד 2 קילו

14. מטען קומפקטי אם אפשר (לא באמת חשוב אבל מבחינתי פיצר נחמד)

15. אני קונה את המחשב במרכז בשבוע הקרוב. אני יכול להמתין/להזמין (לגרור עם ה IDEAPAD) אם יש סיבה טובה לזה. מעדיף שלא..

מה דעתכם על הדגמים הבאים:

https://ksp.co.il/web/item/320290

https://ksp.co.il/web/item/377004

מבחינתי זה מחשבים טובים והם בטווח התקציב שלי. יש בעיות כלשהן עם הדגמים האלה?

אני מתלבט גם לגבי:

https://www.orpc.co.il/items/7611910-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-ASUS-Vivobook-S14-TP3402VA-LZ593-Flip-Touch-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1

למרות שאני מניח שהעט לא יעבוד עם לינוקס.

ראיתי שבמספר פוסטים דומים הומלץ לקחת את ה VIVOBOOK S16 עם מעבד AI חדש של AMD ומסך OLED. יש סיבה טובה להשקיע עוד 2000 שח בשביל המחשב הזה בהתחשב בשימוש שלי? מה הסיכוי שאני ארגיש הבדלים בביצועים בשלוש שנים הקרובות בין ה S16 ל 14?

הסתכלתי גם על דגמים של LENOVO אבל נראה שהם כולם עם מעבדים שזוללים הרבה אנרגיה או ממש יקרים (ואז הבנתי שעדיף את האסוס S16). אני טועה שאני נמנע מהם?

יש דגמים שעדיף לקנות במקום?

פורסם
ציטוט של MBA333

ראיתי מהפוסטים האחרים שצריך להמנע מ OLED ולחפש IPS (לרוב אני מול תוכן סטטי או לא משתמש במסך כלל).

לא צריך להימנע ולא כלום.

העניין הוא די פשוט - צריך OLED או לא.

במקרה שלך - לא.

האם אפשר - כן.

האם צריך / חייב - לא.

עדיין, לא צריך להקצין ולהתדרדר למסך כמו ב - DELL שקישרת או באסוס 1404.

זה עיניים שלך, לא חבל ?

ולא כ"כ הבנתי מה ההתעקשות על מעבד U לסוגיו.

בסדר, כרגע אין לך צורך ( לכאורה ) ביותר, אבל העולם לא מחכה לא לך ולא לי.

מחר - מי ישורנו.

שורה תחתונה - כל מה שהעלית כאן - יעשה את העבודה,

אבל האם זה העיקר ?

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים