עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

אני פתחתי דיון בפורום מפרטים לפני קנייה, אך אני לא בטוח שזה היה המקום הנכון, וגם אף אחד לא עונה שם, אז הבנתי שכנראה פה בחומרת מחשבים אולי תוכלו לעזור לי.

אני רוצה להרכיב מחשב חדש לחבר שעבדתי איתו מעל 15 שנים, וכבר הרכבתי גם בשבילו וגם לאנשים אחרים מפרטים בעבר, ופשוט כיום ספציפית מבחינת מעבדים אני כבר איבדתי את זה.

אז אשמח מאוד להמלצה והכוונה ממומחים פה שמבינים בסוגי המעבדים העדכניים בשוק, בכדי שאני אוכל לעזור לחבר שלי בהרכבת מחשב חדש.

הדרישות מהמעבד שייבחר ויהיה במפרט יחסית פשוטות:

הכי חשוב זה שהמפרט על בסיס המעבד שתמליצו, יעובד לא שנתיים או שלוש, אלא 5 שנים לפחות, בלי בעיות וחלק, ובלי צורך בשידרוג לפני ה-5 שנים.

המעבד נועד לעבודה ביתית פשוטה, כגון גלישה באינטרנט בדפדפנים, צפייה בסרטים באיכות טובה על גבי מסך מחשב 4K, צפייה ביוטיוב גם ב-4K, ותוכנות סטנדרטיות של ווינדוס. אני מדגיש - המעבד הוא לא לגיימינג, לא לתוכנות כבדות כגון עריכת וידאו או סאונד או עיצוב גרפי וכדומה, אלא מה שרשמתי בהתחלה - עבודה ביתית פשוטה על מסך 4K - ושהמעבד "יסחוב" את הדרישות הללו בלי בעיה בערך 5 שנים.

מאוד מקווה שתעזרו לי להבין איזה מעבד מתאים למפרט עבור דרישות כאלו, ואני פתוח להמלצות גם על מעבדי AMD וגם INTEL

תקציב?, רצוי המלצה על מעבד לדרישות הללו ואולי קצת מקום יותר "לנשום", ולא על הקצה, שוב, העיקר שיעבוד בלי לגמגם קרוב ל-5 שנים.

ועוד דבר, בשנים הראשונות אם בכלל לא, לא מתוכנן שום אוברקלוק למעבד, שיעבוד בסטוק שלו חלק.

ועוד שאלה על הדרך, למרות שזה אמור להיות בפורום כרטיסי מסך, פשוט לא רוצה לפתוח הרבה דיונים לכל חלק בנפרד, ואם לא קשה לכם על הדרך לענות גם על שאלת כרטיס המסך:

האם לדרישות כאלו שרשמתי מעלה, צריך כרטיס מסך בנפרד, אם כן אז איזה (גם ל-5 שנים בערך), או שיספיק המעבד הגרפי של המעבד הראשי שתמליצו לי?

אשמח מאוד לעזרתכם והכוונתכם, מראש תודה.

פורסם

כעיקרון ממה שראיתי ומהידע שלי, לשימושים משרדיים קונים מחשבי NUC למיניהם.

מבחינת תוחלת חיים שלהם, זה תלוי. המשחה התרמית מתייבשת, המאוורר מתחיל לעשות רעשים כי לא מנקים אותו בזמן. ואז המחשב שובק חיים. דבר שני זה שנוטים להרכיב אתו SSD מעפן של Samdisk שעושה בעיות, השימוש שלו נתקע ב-100% במנהל משימות והמחשב בקושי זז.

בעבר הזמנתי למשרד שבו עבדתי מחשב ASRock DeskMini עם מעבד רייזן 5600G וקירור Noctua NH-L9a מפלונטר. המחשב עבד חרשי והביצועים היו מעולים, כמו מחשב רגיל. בשונה מה-NUCים למיניהם שהמעבדים שלהם כמו במחשבים ניידים.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר
ציטוט של Jabberwock

כעיקרון ממה שראיתי ומהידע שלי, לשימושים משרדיים קונים מחשבי NUC למיניהם.

מבחינת תוחלת חיים שלהם, זה תלוי. המשחה התרמית מתייבשת, המאוורר מתחיל לעשות רעשים כי לא מנקים אותו בזמן. ואז המחשב שובק חיים. דבר שני זה שנוטים להרכיב אתו SSD מעפן של Samdisk שעושה בעיות, השימוש שלו נתקע ב-100% במנהל משימות והמחשב בקושי זז.

בעבר הזמנתי למשרד שבו עבדתי מחשב ASRock DeskMini עם מעבד רייזן 5600G וקירור Noctua NH-L9a מפלונטר. המחשב עבד חרשי והביצועים היו מעולים, כמו מחשב רגיל. בשונה מה-NUCים למיניהם שהמעבדים שלהם כמו במחשבים ניידים.

תודה רבה על התגובה קודם כל.

אך הבעיה היא שהחבר אינו מעוניין בכל מיני מיני מחשבים וקדומה אלא במחשב ביתי קלאסי, ואת האמת אני מבין אותו כי אני בעצמי כזה, אף פעם לא אהבתי לא מחשבים ניידים ולא מיני מחשבים, כי לדעתי יש מהם יותר בעיות ועלויות תחזוקה מאשר ממחשבים ביתיים רגילים, אז אני עדיין ממתין להמלצות אם אפשר, תודה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Jabberwock

שוב תודה על ההמלצה.

את האמת גם אני הסתכלתי כבר לכיוון מעבדי AMD מסדרת ה-G, וחשבתי להכניס לו במפרט את הדגם המקסימלי 8700G, בכדי ללכת על בטוח של עבודת מעבד חלקה לכ-5 שנים לפי בקשתו...

השאלה היא איך הליבה הגראפית המובנית שלהם, מספיק טובה בכדי לספק לו את השימוש הבסיסי (צפיית יוטיוב, אונליין וסרטים, ללא גיימינג) על מסך מחשב 4K לכמה שנים טובות?

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים