עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, מזמן לא הייתי פה...

יש לי Minix MINIX NEO Z64 בן כמעט 8 שנים שמחובר לטלויזיה "טיפשה" ומשמש כסוג של סטרימר - לצפייה בשידורי טלויזיה דרך אתרי אינטרנט וסרטים ותמונות בפורמטים שונים מדיסק חיצוני

המחשב כמובן כבר לא סוחב - המעבד חלש מדי לגרסאות העדכניות של הדפדפנים והדיסק (32GB) מלא ולמרות כל מאמצי הניקוי, הולך ונסתם עם כל עדכון תוכנה )-:

ברור שהגיע הזמן להחלפה.

הטלויזיה גם היא זקנה ואני מקווה להחליף אותה בטלויזיה חכמה חדשה בקרוב ואת זו להעביר לחדר השינה - גם שם אצטרך סוג של סטרימר לצפיה במדיה ממקורות שונים.

ההתלבטות היא כזו :

יש אפשרות לקנות סטרימר אנדרואיד TV לדוגמה GoTV+ בפחות מ-300 ש"ח , האם סטרימר כזה ייתן מענה לצרכיי מעבר לצפייה בחומר שיש עבורו אפליקציות זמינות ? האם ניתן לצפות בסרטים ותמונות ממדיה חיצונית ? באילו פורמטים ?

אפשרות יקרה בהרבה היא מיני מחשב WinTel וזה כבר סיפור הרבה יותר יקר - מחשבים עם N100מעבד , 16GB RAM ו-512GBSSD לדוגמה זהמתחילים בקרוב ל-1200 ש"ח וצפונה, האם זה שווה את ההשקעה ? מצד אחד שם אותי בסביבת העבודה המוכרת , בטוח שאפשר להתקין נגנים וקודקים לצפייה בסוגי קבצים שונים (כולל פורמטי RAW של תמונות ממצלמות של ייצרנים שונים) והוספת כתוביות לסרטים. מצד שני, יקר ונוסף לכל, גם אין לו יכולת לשלט רחוק, מה שמסרבל את השימוש, בעיקר אם יעבור לחדר השינה.

ראו שאלון למטה, תודה מראש למגיבים

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מכסימום 1200 ש"ח ועדיף לחסוך

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפיה בטלויזיה, סרטים ותמונות - כולל תכני HD ופורמטי RAW של ייצרני מצלמות שונים.

3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?  כאמור, כנראה שיהיה בחדר שינה ולכן חשוב שיהיה שקט

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? קטן ככל האפשר וללא אורות

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא רלוונטי - מדובר על מחשבים מוכנים הכוללים מערכת הפעלה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה. צריך חנות אמינה עם שירות טוב.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)? בזמן הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג? חיבור רשת קווי ומספר חיבורי USB 3

11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר) יש מקלדת ועכבר אלחוטיים, יחובר לטלויזיה 40" 1080P בחיבור HDMI, רצוי שיהיה אופק לרזולוציה 4K

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נערך על-ידי winner

פורסם

מחשבי N100 בכלל לא מתקרבים למחיר כמו 1200 ש"ח !!1!

זה קורה רק אם אתה קונה מן הגזלנים שמוכרים כאלה בארץ לפראיירים.

בצד הזול - אך סביר בהחלט של הספקטרום, אתה יכול למצוא מחשבים כמו Chuwi HeroBox N100, בכ-155$ (בעלי-אקספרס) פרטים:

• מעבד: N100 של אינטל מן הסתם

• זכרון: 8GB

• אחסון: 256GB

• שערים גרפיים: HDMI ו-VGA אם אתה צריך לחבר למסכים ישנים

• ויש גם WiFi 6.

נכון, הוא צנוע, ובוודאי לא מתאים לגיימינג, אבל לפי הביקורת של ערוץ RobTech (אשר סוקר מחשבי מיני רבים מאוד) הוא יסתדר עם הקרנת וידאו ב- 4K 60FPS. וזה בפחות מחצי מן התקציב שלך! ובעוד $15 דולר אתה יכול לרכוש את ה-Chatreey N100, החזק ממנו קצת.

אם נעלה לעד 290$, או 1,000 ש"ח, תוכל לרכוש את ה-BeeLink SER5 5560U, או שתוכל לשקול אחד מן המחשבים ש-RobTech כלל בסקירה שלו לפני כמה חודשים :

• Blackview MP80 (מעבד Intel N96); מאוד מאוד מאוד קטן בנפח, אבל יש שערים בכל צד שלו (וגם אי-אפשר לשדרג שום דבר בערך)

• PELADN WO4 (מעבד AMD Ryzen 5500U) - התחליף ל-SER5 5560U אשר נמצא בשיא/בתחילת מחזור המכירות שלו. אבל כברירת מחדל הוא מגיע עם SODIMM בודד של 16GB ולא 2x8GB, מה שכנראה דופק את ביצועיו ביחס ל-SER5 5560U.

• Minix Z100-0dB (מעבד N100) - ללא חלקים נעים כלל! אפס רעש!

את כל אחד מאלו תוכל למצוא כנראה בפחות מ-300$. בסקירה נאמר שהם מתחת ל-250$, אבל לרוב הצלחתי למצוא רק במחיר קצת יותר גבוה. על כל פנים - עדיין נמוך מן התקציב שלך, למחשבים מוצלחים למדי לטעמי.

נערך על-ידי eyalroz

פורסם
  • מחבר

תודה

אני רואה שבאמזון יש אפילו מחשבי מיני עם מעבד N150 בפחות מ-200$ (לפני מיסים ומשלוח)

קצת מטריד אותי הנושא של הכנסת מוצר עם תקשורת אלחוטית לארץ - הבנתי שהמכס עושה בעיות לאחרונה, מישהו כאן הזמין מוצר כזה בזמן האחרון ונתקל בבעיות ?

בנוסף, כפי שכתבתי, עדיין מתלבט בין מיני PC לסטרימר פשוט ורוצה לשמוע אם למישהו יש תובנות שיעזרו לי להחליט בנושא.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצאתי את המחשב הזה באמזון

האם יספיק לצרכים שלי ? מעבד A150 מספיק חזק ? יש לו 4 ליבות בלבד

קשה למצוא ביקורות עליו ברשת - הרוב מתייחס ל-Z100 וגם הביקורות באמזון ברובן לא מתייחסות לדגם הזה

נערך על-ידי winner

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים