עבור לתוכן

מידע בנושא AMD ATHLON 64BIT + לוחות למעבדים.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לקנות מחשב חדש (באזור ה 6000ש"ח - ללא מסך).

אני מתלבט על המעבד ועל הלוח בעיקר (אבל גם לשאר הרכיבים אני אשמח לתגובות).

בעקרון אני רוצה את המעבד ATHLON 64BIT 3000.

והשאלה שלי היא: האם אני לא אתקע עם המעבד הזה והלוח של ה754 פין כשהכל יתקדם לעבר ה939 פין בעוד כלום זמן.

בנוסף האם שווה לקנות לוח טוב + כרטיס מסך איכותי כעוד כלום זמן יוצא התקן החדש של PCI.

כמו שאתם מבינים אני אשמח לעזרה ולמפרטים (לא שמתי את הנושא הזה במפרטים כי מה שהכי מעניין אותי כרגע זה לוחות ומעבד).

ולהצעות לכרטיסי מסך איכותיים (אני מעדיף VIVO).

דרך אגב - המחשב נועד למשחקים ולעריכת סרטים (לא המרה אלא עריכה).

תודה לכולם.

אלעד.

פורסם

כנ"ל אני אותם שאלות (למעבד).

אליך אלעד.

המעבדים 939 יצאו בעוד כלום זמן, אבל יעלו הרבה (אולי כפול).

פורסם

והשאלה שלי היא: האם אני לא אתקע עם המעבד הזה והלוח של ה754 פין כשהכל יתקדם לעבר ה939 פין בעוד כלום זמן.

כן. אבל יש אנשים (ואני בינהם) שלא חושבים שזה בעייה לקנות מחשב, להשתמש בו, ואחרי כמה זמן לקנות חדש בלי לשדרג. יש לך כאן בעייה בגלל שלא רק שלוח האם והמעבד לא יהיו שימושיים לך אלא גם הזיכרון (עוברים לDDR2) והכרטיס מסך (עוברים ל PCIEX). אבל ככה זה החיים.

בNewEgg אתה מקבל ב$840 לוח אם ASUS, ג'יגה זיכרון ומעבד 3500+ כשהכל מבוסס 939. אם אתה יכול להביא מחול, סבבה. אם אתה יכול להרשות לך את המחירים של משהו כזה כשזה יגיע לארץ, סבבה גם כן (לסדר גודל, מעבד 3500+ עולה אצל פנגה, פעם אחרונה שבדקתי משהו כמו 3200 שקל וזה רק המעבד!). מחשב מבוסס 939 יציג אפשרויות שדרוג שלא ראינו כבר די הרבה זמן, וכמו שזה נראה, אין לו בכלל בעיות (הוא מאוד דומה ל940, אז באמת אין סיבה שתהיינה).

שים לב שאתה לוקח כרטיס מסך טוב (אני חושב ש"רק" ה9800 פרו נכנס לך בתקציב, אבל לא בדקתי) וג'יגה זיכרון (אתמול למדתי שוב כמה שזה חשוב). אני בספק אם יש לך אופציה אחרת משתלמת חוץ מה754 וה3000+. אם אתה מגלה שאתה לא עומד ביעד, קח זיכרון Value ואם תמצא, אז גם 9800NP.

אל תחכה

[ציניות]

ואם תחכה, אז תחכה כבר ל45 ננו מטר, לTejas ול San Diego ולGDDR3... לא אמור לקחת יותר מאיזה 3 שנים (וזה עוד התאריך שהם אומרים, תחשוב מתי זה יצא באמת).

[ציניות/]

פורסם

אז כדאי לקנות עכשיו 754 או לא?

דרך אגב

בניתי מחשב קטלני ביותר באתר newegg.com

ב-7100 כולל מסך טוב, ועם ה-939 וR9800Pro ו-1GB DDR2.

איזה כאב לב זה לראות את המחירים האלה.

פורסם

אם התקציב שלך הוא כזה לך על הסוקט 754. אין טעם לחכות ולחכות ולחכות, תמיד יהיו דברים חדשים. נכון שנראה כאילו שנת 2005 תהיה שנת מפנה כי יוצאים DDR2 ו-PCIX וכו וכו. אבל כל אלו עוד לא יצאו בכלל, מי יודע אם התקנים הללו יתפסו בכלל.

אין טעם לבכות על המחירים בחו"ל, אני הייתי הולך על ה-64bit 3000+ שאותו אני גם מתכנן לקנות בעוד כחודש.

פורסם

אתה חושב שלא תהיה בעיה להחזיק את ה-A64 3/4 שנים?

אני לא אצטרך את ה-939 וכל הדברים החדשים האלה שיוצאים?

פורסם

הערה לגבי הקניה בחו"ל!!

תזכור שברגע שאתה קונה בחו"ל משהו וצריך תמיכה תיקון היבואנים בארץ לא יעזרו לך.....

אתה תצטרך לשלוח את החלק על חשבונך ולשם על המשלוח חזרה וגם להתעסק עם המכס ככה שלפעמים זה לא משתלם....

פורסם

ב-7100 כולל מסך טוב, ועם ה-939 וR9800Pro ו-1GB DDR2.

איזה כאב לב זה לראות את המחירים האלה.

939 זה DDR1.

פורסם

כן. אבל יש אנשים (ואני בינהם) שלא חושבים שזה בעייה לקנות מחשב, להשתמש בו, ואחרי כמה זמן לקנות חדש בלי לשדרג. יש לך כאן בעייה בגלל שלא רק שלוח האם והמעבד לא יהיו שימושיים לך אלא גם הזיכרון (עוברים לDDR2) והכרטיס מסך (עוברים ל PCIEX). אבל ככה זה החיים.בNewEgg אתה מקבל ב$840 לוח אם ASUS, ג'יגה זיכרון ומעבד 3500+ כשהכל מבוסס 939. אם אתה יכול להביא מחול, סבבה. אם אתה יכול להרשות לך את המחירים של משהו כזה כשזה יגיע לארץ, סבבה גם כן (לסדר גודל, מעבד 3500+ עולה אצל פנגה, פעם אחרונה שבדקתי משהו כמו 3200 שקל וזה רק המעבד!). מחשב מבוסס 939 יציג אפשרויות שדרוג שלא ראינו כבר די הרבה זמן, וכמו שזה נראה, אין לו בכלל בעיות (הוא מאוד דומה ל940, אז באמת אין סיבה שתהיינה).

שים לב שאתה לוקח כרטיס מסך טוב (אני חושב ש"רק" ה9800 פרו נכנס לך בתקציב, אבל לא בדקתי) וג'יגה זיכרון (אתמול למדתי שוב כמה שזה חשוב). אני בספק אם יש לך אופציה אחרת משתלמת חוץ מה754 וה3000+. אם אתה מגלה שאתה לא עומד ביעד, קח זיכרון Value ואם תמצא, אז גם 9800NP.

אל תחכה

[ציניות]

ואם תחכה, אז תחכה כבר ל45 ננו מטר, לTejas ול San Diego ולGDDR3... לא אמור לקחת יותר מאיזה 3 שנים (וזה עוד התאריך שהם אומרים, תחשוב מתי זה יצא באמת).[ציניות/]

2 תיקונים:

1. סוקט 939 הנוכחי אינו תומך בDDR2 אך זה בגלל ערכות השבבים... כאשר יצאו ערכות שבבים מתקדמות יותר, התמיכה תתוסף.

2. ליבת הSAN DIEGO הוא הAMD ATHOLON 64 FX בגרסת ה939 פינים = זה כבר נמצא בקיים ואפשר לקנות זאת... ה45 ננומטר יצא עוד הרבה יותר מ3 שנים... הקפיצה הבאה היא 60 ננו מטר... ליבת הTEJAS בוטלה וGDDR3 הוא בכלל זכרון לכרטיסים גראפיים (הG הוא קיצור של GRAPHIC...)...

פורסם

אתם חושב שלא תהיה בעיה להחזיק את ה-A64 3/4 שנים?

אני לא אצטרך את ה-939 וכל הדברים החדשים האלה שיוצאים?

מישהו יכול לענות לי על השאלות האלה?

פורסם

אם יש לך מחשב טוב עכשיו שאתה מרוצה ממנו - תחכה חודשים (יכול להיות יותר) שהמחירים של 939 ירדו.

אם אתה יכול להרשות לעצמך לחכות זה תמיד משתלם. לדעתי זה מיותר - תמיד מחכה משהו יותר טוב.

חוץ מזה שעכשיו הfuture proofness של 939 פחות ברורה ממה שהיא היתה פעם (PCIe ו DDR2.)

עצה שלי - קנה עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים