עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם . פותח פה עוד דיון הפעם לעצמי . יש לי מחשב נייח שקיניתי לאחר יעוץ פה בפורום . ב”ה מ-2014 ועדיין עובד כמו חדש אך בכל זאת הגיע הזמן לשדרג :)
אני מעוניין להקים מחשב שישמש כמוח של כל העסק שלי לתווך רחוק.

יהיו לו שימושים שונים ואני אף מתלבט אם לפצל לכמה מחשבים או לבנות אחד גדול שיעשה הכל

שימושים : (כמובן שכל השימושים במקביל)

1. שמירה, אחסון וגיבוי הרבה קבצים - רוצה שתהיה מערכת RAID ואולי תוכנה אחרת במקביל (כמות קבצים של נניח 3TB עד 10TB-עתידי עם אופציה לאפילו יותר בעתיד הרחוק)

2. סנכרון לענן של onedrive

3. תוכנות הנדסה לשירטוט REVIT ,AUTOCAD ואולי עוד (קבצים כבדים - הרבה במקביל)

4. הצגת PDF (קבצים כבדים - הרבה במקביל)

5. עיבוד נתונים - הכוונה שלי היא בעיקר אקסל - קבצי אקסל גדולים מאוד עם עשרות אלפי שורות שמחוברים לקבצים אחרים ומעבדים נתונים בזמן אמת ופתוחים במחשב 95% מהזמן.

6. מידי פעם תוכנות של תיכנות ובניית אתרים ותוכנות של אדובי (לא הרבה)

7. גלישה - עשרות חלונות במקביל

8. כניסה למחשב מרחוק עם RD (משמש הרבה)

אני יודע שבעיקרון עדיף לפצל .
הניסיון שלי מעצמי הוא שמאוד נוח לעשות הכל במקביל במחשב אחד כי אז קל מאוד לנווט מאחד לשני ולא צריך לפתוח ולסגור תוכנות ולחכות שדברים ייפתחו. כמובן החסרון זה איבוד אנרגיה בעיבוד .

כמו כן חשבתי על לעבוד על שרת בענן לחלק מהדברים כמו עיבוד הנתונים . אבל יש הרבה הפרעות באינטרנט בארץ שגורמות לניתוקים מידי פעם של כמה שניות/דקות וזה מפריע מאוד בעבודה לפעמים, כך שגם שנוח שהכל נמצא פיזי אצלך.

בקיצור ולעניין .
צריך המלצה האם לפצל ל-2 מחשבים . אחד יהיה כמו שרת פיזי פנימי שיהיה אחראי לקבצים, גיבוי ועיבוד נתונים ורשת . והשני לשימושים של התוכנות עם הקבצים הכבדים של ההנדסה וכן גם עיבוד נתונים וכן גם רשת .
או מחשב/שרת אחד שעושה הכל מהכל (הנטיה שלי היא לאחד מפלצת)

לאחר מכן צריך לבנות את המפרט למחשב/ים

תודה רבה לעוזרים (שאני מבין שזה בעיקר A-10)

פורסם

על פניו, הדרישות שלך מתאימות בול למחשב לעבודה משרדית. אומנם דסקטופ בגודל מלא ולא מיני פיסי. או מיני פיסי עם 65W TDP לפחות.

לעניין אחסון הקבצים צריך אפיון. מה בדיוק מאוחסן שם.

לגבי עבודה מרוחקת על המחשב, רצוי מאוד אינטרנט עם סיב אופטי שייתן מהירות העלאה סבירה.

לדעתי כדאי מחשב יחיד. הדברים שרצים ברקע לא אמורים להאט את המחשב.

פורסם
  • מחבר

סבבה טוב לדעת . חשבתי שתוכנות הנדסה ותלת מימד זה מעבר למשרדי קלאסי .
לגבי הקבצים . אירכוב של קבצי פרויקטים - חצי ממשקל הקבצים זה מסמכים רגילים וחצי זה קבצים הנדסיים חלקם מודלי תלת מימד - לעיתים הם במשקלים גדולים - בין 50MB-500MB (לעיתים רחוקות יותר נגיד 1GB) . כמובן חלק מהזמן הקבצים בעבודה ולא מאורכבים .
בשביל לבנות RAID עם הרבה כוננים צריך רכיב מיוחד במחשב ?

והאם צריך כרטיס רשת חזק יותר במידה מסויימת או שזה סטנדרטי לגמרי ?
והאם יש/מכירים מפרט מחשב חזק מוכן שמתאים לדרישות המשרדיות ? או למישהו בא להרכיב לי מפרט בתודה רבה

פורסם
ציטוט של emmp

שלום לכולם . פותח פה עוד דיון הפעם לעצמי . יש לי מחשב נייח שקיניתי לאחר יעוץ פה בפורום . ב”ה מ-2014 ועדיין עובד כמו חדש אך בכל זאת הגיע הזמן לשדרג :)
אני מעוניין להקים מחשב שישמש כמוח של כל העסק שלי לתווך רחוק.

יהיו לו שימושים שונים ואני אף מתלבט אם לפצל לכמה מחשבים או לבנות אחד גדול שיעשה הכל

שימושים : (כמובן שכל השימושים במקביל)

1. שמירה, אחסון וגיבוי הרבה קבצים - רוצה שתהיה מערכת RAID ואולי תוכנה אחרת במקביל (כמות קבצים של נניח 3TB עד 10TB-עתידי עם אופציה לאפילו יותר בעתיד הרחוק)

2. סנכרון לענן של onedrive

3. תוכנות הנדסה לשירטוט REVIT ,AUTOCAD ואולי עוד (קבצים כבדים - הרבה במקביל)

4. הצגת PDF (קבצים כבדים - הרבה במקביל)

5. עיבוד נתונים - הכוונה שלי היא בעיקר אקסל - קבצי אקסל גדולים מאוד עם עשרות אלפי שורות שמחוברים לקבצים אחרים ומעבדים נתונים בזמן אמת ופתוחים במחשב 95% מהזמן.

6. מידי פעם תוכנות של תיכנות ובניית אתרים ותוכנות של אדובי (לא הרבה)

7. גלישה - עשרות חלונות במקביל

8. כניסה למחשב מרחוק עם RD (משמש הרבה)

אני יודע שבעיקרון עדיף לפצל .
הניסיון שלי מעצמי הוא שמאוד נוח לעשות הכל במקביל במחשב אחד כי אז קל מאוד לנווט מאחד לשני ולא צריך לפתוח ולסגור תוכנות ולחכות שדברים ייפתחו. כמובן החסרון זה איבוד אנרגיה בעיבוד .

כמו כן חשבתי על לעבוד על שרת בענן לחלק מהדברים כמו עיבוד הנתונים . אבל יש הרבה הפרעות באינטרנט בארץ שגורמות לניתוקים מידי פעם של כמה שניות/דקות וזה מפריע מאוד בעבודה לפעמים, כך שגם שנוח שהכל נמצא פיזי אצלך.

בקיצור ולעניין .
צריך המלצה האם לפצל ל-2 מחשבים . אחד יהיה כמו שרת פיזי פנימי שיהיה אחראי לקבצים, גיבוי ועיבוד נתונים ורשת . והשני לשימושים של התוכנות עם הקבצים הכבדים של ההנדסה וכן גם עיבוד נתונים וכן גם רשת .
או מחשב/שרת אחד שעושה הכל מהכל (הנטיה שלי היא לאחד מפלצת)

לאחר מכן צריך לבנות את המפרט למחשב/ים

תודה רבה לעוזרים (שאני מבין שזה בעיקר A-10)

לא כל כך ברור לי למה @Jabberwock מטעה אותך.. בשביל הרצת תוכנות הנדסה ממש לא מספיק מחשב משרדי (אלא אם כן אתה משתמש בו כלקוח מרוחק שמריץ את כל התוכנות הכבדות על שרת ייעודי). צריך מחשב אימתני, עם הרבה ליבות, המון זכרון מהיר, וגם אחסון משמעותי. שלא לדבר על כרטיס גרפי שמסוגל להחזיק את התוכנות האלה בצורה מכובדת. בין אם זה מחשב מבוסס אינטל או מחשב מבוסס AMD, תצטרך כנראה להשקיע עשרות אלפי שקלים.

פורסם

לא יודע, חסר מידע. אבל כנראה שאני טועה. יש תוכנות של Autodesk שלא דורשות הרבה משאבים לתלת מימד. מה בדיוק הקבצים ההנדסיים האלה? קבצי אובייקטים למדפסות תלת מימד?

יעזור גם אם תציין את המפרט הקודם שלך מ-2014 שנוכל להבין.

נערך על-ידי Jabberwock

פורסם
  • מחבר

התוכנה הכבדה בדר”כ בעיקר REVIT. אובייקטים תלת מימדיים של מבנים/בתים/בניינים שמושולבים עם תכניות דו מימד ב-PDF ותמונת - בדר”כ לא מורכבים מידי אבל לפעמים כן ולפעמים זה עמוס בעשרות קבצים מקושרים עם הרבה חומר ושכבות וזה דורש הרבה משאבים , במיוחד כשרוצים לעשות פעולות מסויימות כמו לייצא (PDF בכמויות וכד’) וכן כשפותחים הרבה קבצים במקביל . (לעיתים נדירות יש עוד תוכנות כבדות הרבה יותר לרינדור וכד’ אבל זה ממש לא בשימוש תדיר)
בכל מקרה מהבחינה הזאת אני רוצה מכשיר שיהיה חזק בלי להתקמצן .

זה המפרט הקודם : הוא לא היה מפרט בשמיים אבל סיפק אחלה סחורה - כן סבלתי מאיטיות בפעולות כבדות וזקוק ליותר חזק ממה שהיה .

Intel Quad Core i7 4790 3.6Ghz S1150 
Gigabyte GA-B85M-D3H S1150 
16G (2x8GB) Transcend DDR3 1600Mhz 
GeForce Gigabyte GTX970 4GB WF3 
Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 
Antec GX700 
Seasonic S12G-550 550W Active PFC 80+ Gold 
LG DVD-RW X24 GH24NS90 
Scythe Ninja 3 
הוספתי/החלפתי SSD וכוננים וזיכרון עם הזמן .

דרך אגב , הייתי רוצה גם לשדרג את הקיים בלי קשר , שיהיה בנוסף לעמדה אחרת . הבעיה העיקרית של הקיים זה שלא יכול לשדרג לווינוס 11 בגלל שהמעבד ישן מידי (פשוט מסרב כי אומר שלא תומך) . חשבתי להחליף מעבד + לוח אם (ואולי גם כרטיס גרפי - יש צורך ??)

פורסם

אין טעם לשדרג את הקיים. זאת חומרה שכבר עשתה את שלה. ואתה פועל נכון לקנות מחשב חדש.

@ClassMulder לאחר שפותח הדיון סיפק את המפרט הישן. מה אתה חושב באשר לדרישות המפרט?

פורסם
ציטוט של Jabberwock

אין טעם לשדרג את הקיים. זאת חומרה שכבר עשתה את שלה. ואתה פועל נכון לקנות מחשב חדש.

@ClassMulder לאחר שפותח הדיון סיפק את המפרט הישן. מה אתה חושב באשר לדרישות המפרט?

ציטוט של emmp

התוכנה הכבדה בדר”כ בעיקר REVIT. אובייקטים תלת מימדיים של מבנים/בתים/בניינים שמושולבים עם תכניות דו מימד ב-PDF ותמונת - בדר”כ לא מורכבים מידי אבל לפעמים כן ולפעמים זה עמוס בעשרות קבצים מקושרים עם הרבה חומר ושכבות וזה דורש הרבה משאבים , במיוחד כשרוצים לעשות פעולות מסויימות כמו לייצא (PDF בכמויות וכד’) וכן כשפותחים הרבה קבצים במקביל . (לעיתים נדירות יש עוד תוכנות כבדות הרבה יותר לרינדור וכד’ אבל זה ממש לא בשימוש תדיר)
בכל מקרה מהבחינה הזאת אני רוצה מכשיר שיהיה חזק בלי להתקמצן .

זה המפרט הקודם : הוא לא היה מפרט בשמיים אבל סיפק אחלה סחורה - כן סבלתי מאיטיות בפעולות כבדות וזקוק ליותר חזק ממה שהיה .

Intel Quad Core i7 4790 3.6Ghz S1150 
Gigabyte GA-B85M-D3H S1150 
16G (2x8GB) Transcend DDR3 1600Mhz 
GeForce Gigabyte GTX970 4GB WF3 
Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 
Antec GX700 
Seasonic S12G-550 550W Active PFC 80+ Gold 
LG DVD-RW X24 GH24NS90 
Scythe Ninja 3 
הוספתי/החלפתי SSD וכוננים וזיכרון עם הזמן .

דרך אגב , הייתי רוצה גם לשדרג את הקיים בלי קשר , שיהיה בנוסף לעמדה אחרת . הבעיה העיקרית של הקיים זה שלא יכול לשדרג לווינוס 11 בגלל שהמעבד ישן מידי (פשוט מסרב כי אומר שלא תומך) . חשבתי להחליף מעבד + לוח אם (ואולי גם כרטיס גרפי - יש צורך ??)

קודם כל תוכנות CAD דורשות כרטיס גרפי מכובד (בין אם מקצועי או כזה למשחקים) עם כמות VRAM סבירה ומעלה. דבר שני בשביל להחזיק אפילו שרטוטים ווקטוריים גדולים בזכרון, צריך הרבה זכרון. כלומר במינימום הכי קטן 32GB.

החומרה הנוכחית שלך ישנה ברמה מוזיאונית כבר. DDR3 שוחרר לאוויר העולם לפני 17 שנים!

בשביל מחשב מודרני תצטרך חומרה מבוססת אינטל או AMD עם DDR5. מינימום (לדעתי) של 64 ג”ב זכרון מערכת, וכרטיס מסך עם מינימום של 12GB VRAM. דיסק מערכת מבוסס NVME וגם עוד NVME או SSD מבוסס SATA לאחסון מהיר. מבחינת מעבדים כיום אצל אינטל הכי חדשים הם מעבדי ULTRA שבראשם עומד 285K, שאותו מחברים ללוח מתאים (הכי טוב זה עם ערכת שבבים Z890), וערכת זכרונות מתאימה. מבחינת כרטיסי מסך, אני תמיד מעדיף NVIDIA, והמינימום עבורך יהיה סדרת 30XX או 40XX עם מינימום של 12GB.

בהצלחה!

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים