עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום רב,  לאחר קבלת המחשב לאחר שינמוך לגרסה קודמת לביוס (f11), 

בכל פעם שאני לוחץ על הפעלת המחשב,  לוקח לו פרק זמן של 16 שניות עד שהוא עולה (בזמן הpost).

אין לי ניסיון רב בביוס יש לכם איזה טיפים או סרטון שמסביר, להלן הבעיה שהייתה לי במחשב.

ביום שבת במהלך עבודה מול המחשב אני עושה עדכון לכרטיס המסך המובנה על המעבד I9 13900K דרך windows update, ועושה אתחול לאחר כמה דקות מקבל BSOD עם hardware failure.

המחשב מבצע אתחול ואני מקבל הודעה מהביוס על חזרה להגדרות אחרונות בביוס (משהו כזהה), לוחץ אנטר ומגיע לשולחן העבודה. 

בתום עבודה של שעה וחצי אני מבצע אתחול בשביל לראות אם הכל בסדר,  ואז המחשב לא עושה אתחול רק חמישה צפצופים, מיד הזמנתי טכנאי מוסמך ומיד הוא הכל להסיר שלב אחרי שלב את כרטיס הזיכרון ואת כרטיס המסך ודבר לא השתנה... חיבר כבל HDMI/DP ללוח וזה לא פותר את הבעיה.. 

הבאתי את המעבד לחנות (פיסיהוליק), ומעבד נמצא תקין.. 

הוא ביקש את לוח האם. 

נמצא כי העדכון האחרון (שאמור לפתור את הבעיה עם מעבדי אינטל, גרם BSOD וצפצופים שהעידו לכאורה על בעיה במעבד, אך בפועל הגיעו על בעיית ביוס).

להלן מפרט המחשב:

MSI Creator 32 PS321URV

Intel Core i9-13900K

ADATA XPG Levante 360 AIO

Gigabyte Z790 AERO G 

Vengeance RGB 64GB DDR5 5600Mhz

Samsung 990 Pro 2TB 

Samsung 980 Pro 2TB

Samsung SSD 840 EVO 1TB

Creative AE-5 Plus

Nvidia 3080Ti

PSU ROG THOR 850W

Windows 11 pro

יש לכם איזה פתרון?

תודה 

נערך על-ידי airforce
תיקון

פורסם

אם אתה יכול לצרוב ביוס בלי להעלות את המחשב (יש אפשרות כזאת בחלק מהלוחות עם מקל USB עם הגרסה החדשה), תנסה את זה. גם שווה לאפס את הביוס. אבל כמו שאמרת, חמישה ציפצופים מעידים על בעיה כביכול במעבד. אם המעבד נבדק והוא תקין, יכול להיות שהוא לא ישב בסדר, או שהסוקט שלו לא תקין, או שהקירור שלו לא תקין.

פורסם
  • מחבר

כבר עשיתי איפוס לביוס על ידי הוצאת הסוללה, אותו דבר..  המעבד ישב בסדר כי לא ביצעתי שום שינויים.. לפני זה היה הודעה על BSOD היה כתוב hardware failure בדקתי eventviwer היה כתוב משהו על TMP.. אין לי מושג, הבוקר אני מביא את הלוח לחנות.. מקווה לטוב..

• airforce changed the title to מחשב עולה לאט

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים