עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

נייח ב5K לעריכת וידאו (Topaz AI, Vegas, Davinci), למידת מכונה מקומית

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?

5K

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?

עריכת וידאו (Topaz AI, Vegas, Davinci), למידת מכונה מקומית

3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?

לא

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)

לא. אבל רוצה לציין שמעדיף אחסון 1 או 2 טרה למערכת ההפעלה מהיר (NVME הכי מהיר היום?) ואפשרות לחבר 6 דיסקים קשיחים נוספים בנפח 16T כל אחד בתוך המארז ב RAID 5 (הדיסקים הקשיחים קיימים מוכנים לפירמוט ועבודה עם RAID 5)

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 

חשוב מאוד. גם אם אין אפשרות שיהיה סופר-שקט כל הזמן, מעדיף אפשרות שליטה על המאווררים עם התקן חומרתי/תוכנתי, כך שכל המאווררים יעבדו במקסימום במאמץ/טמפ' גבוהה ומינימום ואפילו חלק כבויים במנוחה/טמפ' נמוכה.

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?

משקל וגודל פחות חשוב, רק שיהיה שקט ככל האפשר מבחינה אקוסטית. אורות אני פחות אוהב ופחות מתחבר (כל ה RGB למיניהם). כמה שפחות אורות יותר טוב. 

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אין צורך, קיים ווינדוס 11 ברישיון.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אם אפשר שיהיה באזור ירושלים (למקרה שתהיה בעיה וכד') אז עדיף. משלוח הביתה זה מצויין בתור התחלה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)?

לא דחוף, יכול להסתדר ולהמתין גם חצי שנה אבל מעדיף שיהיה לי אותו בקרוב.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג?

לא.

11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר)

מסך, מקלדת, עכבר. המחשב יחובר לאל פסק 1500VA

פורסם

שלום, אני מתכוון לקנות מחשב נייד לצורכי עריכת וידאו כי אני מתמחה בעיצוב גרפי. איזה סוג כדאי לי לקנות במחיר סביר ומשרת את מטרות הלמידה שלי?

geometry dash

פורסם
ציטוט של lossstarry

שלום, אני מתכוון לקנות מחשב נייד לצורכי עריכת וידאו כי אני מתמחה בעיצוב גרפי. איזה סוג כדאי לי לקנות במחיר סביר ומשרת את מטרות הלמידה שלי?

geometry dash

אני מניח שכחדש באתר, אפשר יהיה לסלוח לך על הטפילות הזו ( פרזיטיות ) 

של להתעלק על דיון של מישהו אחר.

אז בבקשה, תפתח דיון משלך ובאותה הזדמנות גם תמלא שאלון, כמו זה שמילא פותח הדיון.

תודה.

ציטוט של מאיר גיאיו

לאור הבלגן עם מעבדי אינטל משני הדורות האחרונים

ולאור ההמתנה לבחינה של מעבדי AMD החדשים,

נראה לי הכי טוב להמתין חודש חודשיים עד שיתפזר האבק

ונראה במה כדאי להשקיע.

עד אז, רצוי להוסיף כמה שיותר לתקציב, כי הוא בכלל לא משהו.

פורסם
ציטוט של מאיר גיאיו

5K

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?

לא

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)

לא. אבל רוצה לציין שמעדיף אחסון 1 או 2 טרה למערכת ההפעלה מהיר (NVME הכי מהיר היום?) ואפשרות לחבר 6 דיסקים קשיחים נוספים בנפח 16T כל אחד בתוך המארז ב RAID 5 (הדיסקים הקשיחים קיימים מוכנים לפירמוט ועבודה עם RAID 5)

חשוב מאוד. גם אם אין אפשרות שיהיה סופר-שקט כל הזמן, מעדיף אפשרות שליטה על המאווררים עם התקן חומרתי/תוכנתי, כך שכל המאווררים יעבדו במקסימום במאמץ/טמפ' גבוהה ומינימום ואפילו חלק כבויים במנוחה/טמפ' נמוכה.

משקל וגודל פחות חשוב, רק שיהיה שקט ככל האפשר מבחינה אקוסטית. אורות אני פחות אוהב ופחות מתחבר (כל ה RGB למיניהם). כמה שפחות אורות יותר טוב. 

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אם אפשר שיהיה באזור ירושלים (למקרה שתהיה בעיה וכד') אז עדיף. משלוח הביתה זה מצויין בתור התחלה.

לא דחוף, יכול להסתדר ולהמתין גם חצי שנה אבל מעדיף שיהיה לי אותו בקרוב.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג?

לא.

11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר)

קודם כל, גם אם תלך על מחשב משומש, סביר להניח שתעבור את התקציב המצומק שאתה מציין. דבר שני, בשביל עריכת וידאו ועריכה גרפית מתאים כל כרטיס מסך מ-GTX1080 ומעלה (כמובן בהתאם לרמת ההפרדה וכמות האפקטים שאתה מתכנן להשתמש), אבל בשביל למידת מכונה מקומית והרצת מודלים של AI, רצוי מאוד כרטיס עם כמה שיותר זיכרון גרפי. בשביל לחסוך לפחות בנקודה הזאת, אני ממליץ לך למצוא ולרכוש כרטיס RTX2080 משומש או חדש כי הוא מגיע עם 22G זיכרון, ונותן את הכי הרבה עבור הכי מעט.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם.
החלטתי לדחות את נושא למידת המכונה לשלב מאוחר יותר, בו אסדר תקציב נפרד לכרטיס מסך מתאים ואתקינו במחשב. בינתיים אסתפק בכרטיס מסך שיתאים לעריכת וידאו, אשמח לשמוע איזה מומלץ מבחינת VFM כי אני מבין שהתקציב מאתגר.

פורסם
ציטוט של מאיר גיאיו

תודה רבה לכם.
החלטתי לדחות את נושא למידת המכונה לשלב מאוחר יותר, בו אסדר תקציב נפרד לכרטיס מסך מתאים ואתקינו במחשב. בינתיים אסתפק בכרטיס מסך שיתאים לעריכת וידאו, אשמח לשמוע איזה מומלץ מבחינת VFM כי אני מבין שהתקציב מאתגר.

אני משתמש ב-GTX1080TI גם עבור עריכת וידאו, והוא סבבה לגמרי.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום, אשמח לעדכון לאחר המתנה של חודש חודשיים. מעוניין להתחדש, ביחוד לקראת מבצעי נובמבר.

הנתונים + עדכון קל:

5K

לא

נרכשו בינתיים Lexar 1TB NM790 SSD עם קירור מאמזון, ו 2 דיסקים קשיחים מכניים בנפח 18T דגם Seagate Exos X18 (ST18000NM000J).

ה Lexar ישמש למערכת ההפעלה.

אחד מה 18TB ישמש לאחסון, השני ישמש לגיבוי.

משקל וגודל פחות חשוב, רק שיהיה שקט ככל האפשר מבחינה אקוסטית. עדיף בלי תאורה (RGB) אבל לא קריטי.

בחודש הקרוב.

לא.

נערך על-ידי מאיר גיאיו

פורסם

רק לידיעה, אני בחוץ.

התקציב אפילו לא גבולי, הוא פשוט בלתי אפשרי.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

מה התקציב המינימלי ומפרט לדוגמה לדעתך?

פורסם

כמינימום, שבאמת תעשה משהו בזמן הגיוני, אני כבר

לא מדבר מהיר, תקציב כפול.

לא חוכמה לתת מפרט לפי מה שרשמת,

אני סבור שתקלל את היקום יום אחרי זה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך. התקציב עלה ל 10K, כאמור אין צורך בדיסקים קשיחים ו/או NVME מאחר וכבר רכשתי בנפרד. בתקציב שכזה אפשר לבנות מחשב שעונה על הדרישות העדכניות?

פורסם

אפשר לנסות smile@2x.png

בלי נדר אעדכן בהמשך הערב.

בכל מקרה, תציץ מידי פעם בדיון כי ההתראות על תגובות חדשות לא תמיד עובדות…

פורסם
  • מחבר

בסדר גמור, מתי שיהיה לך זמן. מעריך את הזמן שלך והעזרה. תודה רבה

פורסם

עוד כמה דקות תהיה סקיצה = שק חבטות של מפרט.

נראה ….

פורסם

טוב, אז הנה לך מה שיצא -

https://tms.co.il/builds/467748

כאשר יש כונן SSD למקרה שמה שקיים לא מתאים ללוח אם ( בגלל הקירור ),

ובכל מקרה, גם עם מתאים, טוב שכונן אחד יהיה למערכת הפעלה והשני ( לא קשיח )

לקבצים שעובדים עליהם ( אחסון / ארכיב כמובן גם קשיח טוב, וחן חן על הכוונה לגיבוי ).

יש במפרט:

לוח אם עם אספקת מתח שיתן ראש שקט ויציבות.

כרטיס מסך עם 16 גיגה זיכרון ( טוב הן לדה - ווינצ’י והן ל - ML )

וזכרונות לא הכי מהירים אבל יציבים כי זה מה שחשוב.

עריכה:

אם תרצה, תוכל להחליף את המארז ל”מארז שקט” כזה -

https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=101637

שמתי גרשיים כי הכל יחסי …

נערך על-ידי A-10

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים