עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

היי חברים

יש לי מחשב עם R5 3600 ומעבד 1660SUPER

אני משתמש בו לעבודה (ריבוי טאבים בכרום, אקסל, מסמכי PDF כבדים של מתכננים ועוד) ולמשחקים על 1440P

לאחרונה שדרגתי ל4070.

אני תוהה אם לשדרג את המעבד ל5700X נטו בשביל עבודה חלקה יותר בעבודה - כי התמורה שלו למשחקים בלבד לא מצדיקה את זה.

אני שואל כי לדוגמא- העבודה שלי במחשב הנייח כיום, משמעותית יותר חלקה ומהירה ביחס לעבודה עם המחשב הנייד בו יש R5 3500U .

אז אם יש תוספת בביצועים (מהירות הפעלה של תוכנות, פחות לגים בקפיצה בין תכנות וטאבים), אני אחליף. אם לא- כרגע אשאר עם ה3600. 

פורסם
  • מחבר

ראו לדוגמא שימוש של המעבד בפיק של עבודה עם קבצים מסוימים

image.png.f71721e73963882c0f79c4c166ff57d7.png

נערך על-ידי IDOnoach

פורסם

היחיד שיכול לענות לך זה מישהו שעשה את ההחלפה הזאת בדיוק.

זה לא משהו מדיד .

זה לא עניין של הורדת עומס מהמעבד זה עניין של תגובתיות יותר מהירה בגלל ארכיטקטורה יותר טובה.

כמו-כן זה גם יכול להיות עניין של fine tuning כזה או אחר ברמת הביוס. 

פורסם

לא חושב שהשדרוג הזה יניב משהו.

אולי מעבדים עם 5GHZ ומעלה. למשל i5-13600K שזה אומר להחליף שילוש.

פורסם
  • מחבר

ציטוט של yoavke

היחיד שיכול לענות לך זה מישהו שעשה את ההחלפה הזאת בדיוק.

זה לא משהו מדיד .

זה לא עניין של הורדת עומס מהמעבד זה עניין של תגובתיות יותר מהירה בגלל ארכיטקטורה יותר טובה.

כמו-כן זה גם יכול להיות עניין של fine tuning כזה או אחר ברמת הביוס. 

כן אני מתחבר למסקנה הזאת. זה לא שהמעבד מגיע לצוואר בקבוק כלשהו.

גם בנייד הוא לא מגיע לפיק של 100% אף פעם , ובכל זאת התגובתיות שונה. בעיקר בגלישה בכלי עבודה דרך הכרום (מערכות CRM עם הרבה מידע, ג'ימייל עם המון תוספים וכו').

איפה בעצם אפשר לקרוא על זה ולהשוות תגובתיות של ארכיטקטורות? בכל המבחנים שאני קורא ברשת על מעבדים, הם נמדדים בעיקר בתחום המבחנים הסינטטיים של דחיסה, רינדור וכו'- מה שלא רלוונטי אלי.

פורסם
ציטוט של IDOnoach

ולהשוות תגובתיות

תוכל להשוות בין מעבדים לפי עוצמת ליבה בודדת.

דבר נוסף, בניידים יש אפשרות לשנות את פרופיל החיסכון בחשמל לביצועים מיטביים. זה מאפשר למעבד לעבוד בתדר גבוה.

ציטוט של IDOnoach

מערכות CRM עם הרבה מידע

יש תוכנות שלא בנויות לניצול מירבי של כל ליבות המעבד (כוח עיבוד מקבילי). לכן עוצמת ליבה בודדת עדיין משפיעה על תגובתיות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Jabberwock

לא חושב שהשדרוג הזה יניב משהו.

אולי מעבדים עם 5GHZ ומעלה. למשל i5-13600K שזה אומר להחליף שילוש.

אוברקלוק ל R5 3600 עשוי להואיל?

פורסם

לא ,בשביל זריזות ,  אולי fine tuning  אבל זה דורש הרבה השקעה .

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yoavke

לא ,בשביל זריזות ,  אולי fine tuning  אבל זה דורש הרבה השקעה .

מה זה אומר? יכול לתת כיוון?

פורסם
ציטוט של IDOnoach

אוברקלוק ל R5 3600 עשוי להואיל?

לא.

תבדוק שXMP מופעל לזיכרונות ושהתקנת את דרייבר הצ'יפסט של AMD.

פורסם

קודם כל זה אומר התאמה בין ה infinity fabric  שלדעתי נקרא בביוס FCLK למהירות הזכרון  ביחס של 1:1 או ליתר דיוק 1:2 ( כי הזכרון זה DDR ) .

אחרי זה יש עניין של בדיקת תזמונים של הזכרון ומשחק עם אפשרויות שונות שאולי משפרות את הביצועים .

כך או כך זה הרבה ניסוי וטעיה .

מה שכן, לפני שהולכים על משהו כזה שווה לנסות לבצע התקנת מערכת הפעלה נקיה , לא חייבים למחוק את הקיים , אפשר פשוט להחליף ל SSD זמני כזה או אחר שמסתובב בצד.

יכול להיות שחלק מהבעיות הן תוצר של אלמנט כזה או אחר שמגיע יחד עם תוכנה או דרייבר שהם אולי אפילו הכרחיים 

פורסם

איזה כונן קשיח יש כרגע במחשב הנייח?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Gimel

איזה כונן קשיח יש כרגע במחשב הנייח?

A-DATA SSD 1TB XPG SX8200 PRO M.2 2280

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים