עבור לתוכן

מה צריך בשביל לקשר בין 2 מחשבים (30 מטר ביניהם!)?

Featured Replies

פורסם

בין אחד חדש עם לוח ABIT NF7-SL וכרטיס רשת מובנה לאחד בלי כרטיס ולוח בן 3שנים.

ואני לא מדבר על אלחוטית!!!!!!!!

אנא הסבירו לי איזה דברים צריך לקנות/להוסיף/לחבר ואיך.

אין לי מושג בזה אז בלי הסברים קצרצרים בבקשה.

תודה

פורסם

הדבר נקרא רשת אח שלי..

תעשה חיפוש תראה שאתה מוצא כל מה שאתה צריך כי היו מיליון ת'רדים על זה וגם כמה מדריכים/מאמרים אני חושב..

בהצלחה!

פורסם

למרות שיש מדריך או שניים באתר, אני אתן הסבר קצר:

1. אם אתה רוצה רק לחבר 2 מחשבים, אתה צריך שבשני המחשבים יהיו כרטיסי רשת ושהם יהיו מחוברים ע"י כבל רשת מוצלב.

2. אח"כ אתה צריך להגדיר את הרשת הביתית הזאת - לתת ל-2 המחשבים כתובות פרטיות (כמו 192.168.0.1 לראשון ו לשני 192.168.0.2). אסור שלשניהם תהיה אותה כתובת IP, אבל שניהם חייבים להיות מאותו טווח כתובות. את ההגדרה עושים הזאת עושים במאפייני TCP/IP של כרטיס הרשת.

3. תבדוק תקשורת ע"י ביצוע ping בין המחשבים.

4. אם אתה רוצה שיתוף קבצים בינהם, תפעיל בשניהם (גם כן במאפיינים של כרטיס הרשת) את שירותי ה File and Printer sharing וה Client for Microsoft network. אח"כ יש לשתף את המשאבים (כוננים, תיקיות) הרצויים (את זה עושים במאפיינים של הכונן/תיקיה באפשרות sharing).

5. אם אתה רוצה שיתוף אינטרנט בינהם, אתה צריך להפעיל במחשב שמחובר פיזית לאינטרנט את שירות ICS - שיתוף אינטרנט. את זה עושים במאפיינים של החייגן או כרטיס הרשת שמחובר ישירות לאינטרנט (אם החיבור שלך לאינטרנט נעשה דרך כרטיס רשת, במחשב הראשון אתה צריך 2 כרטיסי רשת). במחשב בשני יש להגדיר את שרת ה DNS וה Gateway ככתובת של המחשב הראשון ברשת הביתית.

6. אם מותקנות תוכנות firewall, יש לאפשר גישה בין המחשבים כדי שתהיה תקשורת.

פורסם

קנה כרטיס רשת למחשב שאין לו + כבל ארוך מאוד שיגיע למחשב השני בלי להיות מתוח ולא יפריע בבית..

כנס לפורום רשתות ופס רחב, יש לך סטיקי עם מדריכים

או שתלך לפי השלבים שנכתבו מעלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים