עבור לתוכן

מהי שפיות???

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שים לב שלפי ההגדרה שלך יש הרבה אנשים שלא שפויים בגלל שלא אכפת להם מההשלכות של מעשיהם... כמו לדוגמא שרים מסוימים (אהממ שרת החינוך אהאמ)

או חברי כנסת ראשי עריה מנכלים..

יש הרבה אנשים שנמצאים במקומות ראשיים בחברה ולא אכפת להם מההשלכות...

האם הם לא שפויים?

היתכן כי הסיבה שיש לו הרבה כסף היא בגלל שהוא גנב את כל מה שיש לו ( רכושו הגישמי - מחשב, טלויזייה ... )  ואת הכסף הניח למשמרת מתחת לשטיח ?

לפי דעתי - ההגדרה של שפוי היום מתיחסת במיוחד ליכולת ההבחנה של האדם כאשר הוא מבצע דברים אשר פוגעים בסביבה האנושית (אורח חיים תקין) והאם הוא יודע להבחין בן טוב לרע במעשיו ולכן יותר מידי אנשים משתמשים בטענה של חוסר שפיות כדי להתחמק מאחריות למעשיהם.

חוסר שפיות - אני מאמין במצב אשר בו האינסטינקט החייתי שלנו נכנס לפעולה ומנגנונים שונים אשר טבועים בנו גורמים לנו לנהוג בצורה אשר גורמת לנו לא לחשוב על ההשלכות או להתעלם מהם.

ניתן להגיע למצבים אלו ע"י לחץ, תזונה לא נכונה, טראומה וגם ע"י  הרצון להיות שונים.

פורסם

צודק, אני אנסח זאת מחדש - כולנו שפויים ולא שפויים באותה מידה.

האם שרת שחינוך שפוייה? לפי דעתי כן שפויה אבל לא בבית הספר שלי

לגבי חברי כנסת ראשי עריה מנכלים - הכל יחסי, השאלה על אילו ערכים אתה מודד שפיות.

החברה האנושית החליטה שרצח/אונס/חטיפה וכדומה הינם מעשים מזעזעים ולכן גם פחות שפויים וזאת יותר מחוסר חינוך לערכים, יותר מזעזע מאנשים חסרי בית וחסרי מזון, למרות שחוסר חינוך/מזון/בית הינם חלק מהגורמים לרצח/אונס/חטיפה ועוד.

פורסם

HoLiShait

ברוך הבא לפורום

פורסם
  • מחבר

ואז יש בעיה מה אתה מגדיר כרצח, חטיפה, אונס... האם בן אדם שמרעיב אדם למוות הוא משאיר אותו בתנאים תת תנאים וגורם לו למות ממחלת ראות זה רצח?

האם הוא לא שפוי או קאפיטליסט?

צודק, אני אנסח זאת מחדש - כולנו שפויים ולא שפויים באותה מידה.

האם שרת שחינוך שפוייה? לפי דעתי כן שפויה אבל לא בבית הספר שלי

לגבי חברי כנסת ראשי עריה מנכלים - הכל יחסי, השאלה על אילו ערכים אתה מודד שפיות.

החברה האנושית החליטה שרצח/אונס/חטיפה וכדומה הינם מעשים מזעזעים ולכן גם פחות שפויים וזאת יותר מחוסר חינוך לערכים, יותר מזעזע מאנשים חסרי בית וחסרי מזון, למרות שחוסר חינוך/מזון/בית הינם חלק מהגורמים לרצח/אונס/חטיפה ועוד.

פורסם

אני מגדיר רצח, חטיפה, אונס... ובן אדם שמרעיב אדם למוות ומשאיר אותו בתנאים תת תנאים וגורם לו למות ממחלת ראות כמעשים אשר על העושה אותם לקחת אחריות למעשיוו.

עד היום לא נתקלתי באנשים אשר לא ידעו להבדין בן טוב לרע ולכן עשו את אשר עשו.

אולי ההבדל בן שפוי ללא שפוי הוא היכולת להבדים בן טוב לרע באופן מוחלט וגם אז ישנה בעייה אמיתית מהוא טוב ומהוא רע וכל זאת ביחס לנורמות חברתיות.

אם אתה גונב כי אתה רעב:

המעשה הוא שלילי ביחס לשאר החברה (מפריע לסדר הציבורי)

המעשה הוא נכון ביחס אלך (הצורך הקיומי הבסיסי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים