עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?

סביב 4000 שקלים

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?

משחקי AAA אחרונים למיניהם + תכנות ( לא משהו מסיבי)

3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?

לא

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)

ישנם מספר רכיבים שאין צורך לכלול במפרט אך איני בטוח אם ניתן להשתמש בהם שוב או האם שווה לשדרג אותם , מה שבטוח את ה-1070 אני לא הולך לשדרג והוא הולך למכונה החדשה,

אפשר לראות את כל הרכיבים שכבר יש לי בלינק שאוסיף למטה.

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 

לא מאד חשוב, נמצא בחדר נפרד ולא בחדר שינה. 

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אין צורך

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אין העדפה,כמובן מעדיף חנות עם מוניטין טוב, אבל מבין שיש לפעמים חלקים שקיימים רק לרשת אחת, גר בפתח-תקווה , אך מתכנן נסיעה לאילת

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)?

כנראה בתחילת חודש מאי , מתכנן לרדת לאילת

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג?

כנראה לקראת סוף חיי המעבד אבצע OC , אך כל עוד אני מקבל את הביצועים שאני רוצה , כנראה שלא אגע בזה

11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר)

3 מסכים , מקלדת , עכבר.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אחת הבעיות הכי גדולות שאני מתמודד איתן הוא מארז מיושן מאוד , כזה שלא מאפשר סידור כבלים נורמלי , עקב כך מצתבר בו כמויות אבק גדולות גם כי הוא נמצא קרוב לרצפה ,

השאיפה לקנות מארז איכותי עם מסננים , בנוסף לכך שתהיה לו מערכת טובה לסידור כבלים שיהיה קל לנקות אותו.

התכנון הוא להציב אותו על השולחן , לכן קירור מהצדדים כנראה לא בא בחשבון (למרות שגם ככה במארזים החדשים אין כבר קירור צד,לפחות לרובם).

• הייתי רוצה להשתמש בספק כוח שיש לי כבר , ברשימה שצירפתי הוא מופיע כ-520W אבל בפועל הוא 620W, הבנתי גם שהעיצוב של הספק הזה הוא מיושן וכדאי להחליף אותו ( עצה שקיבלתי ברדיט)

• יש לי מאורר אגזוז Scythe dfs123812h-3000 שלא הוספתי אותו לרשימה כי הוא לא נמצא במאגר נתונים , הוא עושה קצת קולות לאחרונה אז אני שוקל להחליף אותו, אבל לא חייב.

• אחד הדברים שאני הכי מתלבט עליהם הוא המארז , כרגע הוספתי לרשימה את ה-5000D שאני יודע שהוא מארז איכותי וטוב , כמובן שיש עוד אלטרנטיבות בשוק כמו ה-mashefy 2 או אפילו ה-4000D , אבל המארז שהכי הייתי רוצה הוא ה-fractal design Torrent בגלל שנתוני התרמיים שלו ממש ממש טובים , והוא בא עם 5 מאווררים שסוגרים לי את הפינה של סידור הקירור של המארז , אבל לצערי אין אותו בארץ( עדיין , מאוד מקווה שעד שאני אזמין את החלקים , הוא יופיע באחת הרשתות שלנו ) , לכן אני אשמח לשמוע חוות דעת על מארזים טובים.

אשמח לחוות דעת על המפרט הבא, ועל דרכים להוזיל אותו אם אפשר, או דגשים חשובים אם יש, יכול לחרוג מהתקציב הבסיסי, כל רכיב שכבר קיים אצלי סומן כ-purchased.

https://il.pcpartpicker.com/list/Fd9xY9

כל המחירים שמופיעם ברשימה הומרו משקלים לדולרים כדי שאוכל לעשות פוסט ברדיט , אבל אלו פחות או יותר המחירים בארץ.

תודה על המענה.

1.  

2.  

3.  

4.  

נערך על-ידי Ramy Gildenberg

פורסם

אני ממליץ לוותר על האופציה של overclocking, ולקחת מעבד i7-12700f יחד עם לוח אם איכותי מסדרת B660, לעומת לוחות אם של Z690 שמתחילים בסביבות 900 שקל - זה יצא טיפה יותר זול וגם טוב יותר - היום כבר אי אפשר להרוויח הרבה מoverclocking, אתה אולי תוכל לסחוט עוד כמה אחוזים וזהו. לעומת זאת בi7 אתה מקבל עוד 2 ליבות מהירות(עם 4 hyper-threads), שזה הרבה יותר טוב מבחינת future-proofing.

i7-12700f עולה 1406 ש"ח בplonter.

לוחות אם איכותיים שיש בחנויות בישראל
https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B660M-A-DDR4 - עולה 760 ש"ח בKSP
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B660M-AORUS-PRO-DDR4-rev-10 - עולה 698 ש"ח בTMS

אין הגיון בלקנות SSD עם 250 ג'יגה, אתה יכול לקנות 1TB Evo Plus במחיר של כ550 ש"ח, כלומר אתה משלם כפי ~2 ומקבל פי 4 זיכרון. ככה תוכל גם להיפטר מהכונן המכני. קח בחשבון שיש רק 2 סלוטים M.2 לכונני NVME וכבר סלוט אחד אצלך מנוצל ע"י הSX8200

את ספק הכוח כדאי להחליף אם זה באמת הדגם שיש לך, לפי הרשימה הזו: https://linustechtips.com/topic/1116640-psu-tier-list-rev-148/
הוא לא איכותי. הייתי מחליף אותו בAntec Earthwatts Gold או Corsair TX-M שנמכרים בישראל בסביבות 250-350 ש"ח.

אם הדגם שיש לך הוא אחר וכן איכותי(מופיע בA tier), כנראה שאפשר להישאר איתו אבל צריך לברר איזה פינים יש לו ואיזה פינים נדרשים על ידי לוח האם+כרטיס המסך.

לדעתי מארז ב700 ש"ח זה קצת יקר מדי, לא צריך להגזים עם הקירור במיוחד אם מוותרים על OC.
כמה מארזי budget עם ביקורות טובות באינטרנט:
TD500 Mesh
Liancool 215
Carbide 275r airflow

בסביבות ה350-450 ש"ח בTMS וKSP

פורסם
  • מחבר

תקן אותי אם אני טועה , אבל ה-12700f רץ בתדר נמוך יותר מ-12600K בסטוק.

אני יודע ששניהם מגיעים לטורבו על ליבה אחת ל-4.5GHz ,אבל ההבדל בטורבו על כל הליבות הוא 0.5GHz לטובת ה-12600k , אני יודע גם שאפשר להוריד את המגבלות צריכת כוח של ה-12700 , השאלה אם זה יעזור לו להראות ביצועים יותר טובים מאשר הביצועים של ה-12600k?

מביקורות שאני ראיתי ה-12700 לא הצליח להראות ביצועים יותר טובים מה-12600K במשחקים, אבל אני לא בטוח איך הם הריצו את ה-12700 בבדיקות האלה.

לגבי ה-SSD , רציתי 250 ג'יגה כי הוא יהיה רק למערכת הפעלה נטו ולתוכנות , בגלל זה אני לא צריך נפתח גדול יותר , אבל אני אקח את מה שאתה אומר לתשומת ליבי , מבחינת מחיר תמורת ערך 1TB שווה יותר בוודאות.

לגבי הספק אני די הבנתי שהוא גרוע ועברתי על כמה ספקים , נראה לי אני אלך על זה:

https://tms.co.il/index.php?route=product/product&path=10167_10137_10050&product_id=17914

יש לי 1070 ויש לו חיבור אחד של 8 פינים אז אני מאמין שזה די והותר בהתחשב שאני על 620W עכשיו.

לגבי מארז, אני רוצה משהו שהוא גם יפה בעין וגם נותן ביצועים טובים , כל חיי הייתי עם מארזי "budget"ובסופו של דבר סבלתי מזה כי לא היה מקום לסידור כבלים ואז המארז צבר אבק בצורה מטורפת או שלא היה פילטרים למאווררים , או שהמיקום של המאווררים היה מזעזע ועוד ועוד , אז אמרתי הפעם אני אלך על משהו ממש איכותי , שאוכל גם להינות ממנו על השולחן וגם לנקות אותו בלי לסבול יותר מדי, לכו להוסיף עוד 250 שקל כדי לקבל מארז ממש איכותי , לדעתי לפחות , שווה את זה , אבל אני אמשיך לבחון את העניין.

נערך על-ידי Ramy Gildenberg

פורסם

לפי המפרט שלהם באינטל, יש להם אותם תדרים מקסימליים למעט p core turbo boost שגבוה ב0.1 אצל ה12600k. (לשניהם יש turbo boost freq 4.9 כך שלא ברור לי בדיוק מה ההבדל)

בכל מקרה, אני לא אומר שה12700 בהכרח יתן ביצועים טובים יותר מה12600k, לפחות לא בטווח הקרוב (אולי עוד כמה שנים יהיו משחקים שינצלו 8 ליבות בצורה מיטבית), אבל בלי OC ההפרשים זניחים. מצד שני, עוד 2 ליבות(ו4 היפר-תרדים) יכולים להיות שימושיים בתור מתכנת - קמפול פרויקטים גדולים, הרצה של מכונות וירטואליות, או סתם מולטי-טסקינג בזמן שאתה מריץ משחק כבד. בגלל שהמחירים של שתי האופציות דיי דומים אני חושב שעדיף לקבל עוד 2 ליבות. אם המחיר של הZ690 ירדו באיזה 200-300 ש"ח אז הייתי ממליץ לשקול 12600kf יותר ברצינות.

אגב אופציה אחרת היא לקחת מעבד 12400f ולהסתפק בלוח אם יותר זול בסדרת הB660. זה יחסוך לך ~800 שקל והפער בביצועים לא יהיה משמעותי מדי, ה12400f משתווה ל5600X שהוא המעבד הכי טוב של AMD בטווח ה6 ליבות.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים