עבור לתוכן

בניית חיישן טמפרטורה לחיבור אקראי במחשב

Featured Replies

פורסם

יום טוב,

אני רוצה להכין חיישן טמפרטורה שיתחבר למולקס בשביל מתח ויוציא את המידע אל שתי רכיבי 7 סיגמנט רגילים. חיפשתי באתרים מדריכים אך לא מצאתי משהו שללא תוכנה.

אני מוכן לעשות מדריך אם זה יעבוד כמובן,לא להמליץ על אחד בנוי כי זה סתם לא שווה כלום,מוזר איך לא מצאתי אחרי חיפוש ארוך מאד.

תודה על העזרה!

פורסם

חיישן טמפ זה בסך הכל נגד שמשתנה לפי חום

חיבור ל7 סיגמנט אתה תיהיה צריך לעשות בעזרת מעגל צירופי או ג'וק יעודי (מרבב ו7447 נדמה לי....).

הבעיה היא איך לאפש את החיישן בצורה מדוייקת.

אם אתה באמת רצה אלא השלבים שאני הייתי עושה:

הולך לחנות אלקטרוניקה ומברר אם יש להם חיישן שכזה (נגד חום), אם כן לוקח מהם רק את המספר דגם.

נכנס לגוגל ומחפש דפי נתונים עליו ואז כבר תוכל לדעת איך כמה ולמה.

אם אתה תיהיה צריך עזרה אחר כך אז או שתבוא לפה או שאם אתה ומד אלקטרוניקה תנסה לעניין את המורה שלך לעזור לך....

פורסם
  • מחבר

אחלה מדריך,אני חיפשתי ולא מצאתי משהו דומה לו.

אני אנסה להבין את המעגל למרות שזה לא חובה ואנסה לבנות אותו בקרוב

תוספת,כמה אתם מאמינים שכל הרכיבים יעלו סך הכל? יותר מ 70 שקל זה כבר לא שווה כי יש מוכנים...

holy shit זה רכיב שצריך לתכנת אוין לי מושב איך עושים את זה,והוא עולה גם איזה 30 שקל בערך מה שכבר גורם למעגל להיות יקר מאד בשביל חיישן טמפרטורה.

יש למישהו רכיב שעושה את העבודה הזאת אבל ללא הצורך בתיכנות כדי שיהיה זול יותר?

http://www.elecdesign.com/Articles/Index.cfm?ArticleID=1374

כאן יש מדריך פשוט יותר יחסית (הפיסקה התחתונה) מאותו אתר

פורסם
  • מחבר

כמו שכתבתי בת'ראד של Mighty (לפני שעבר לעסוק בטלוויזיה) ניתן בקלות ע"י מעגל משולב ממיר דיגיטלי לאנלוגי לעשות זאת. אצרף סכמה כשאחזור הבייתה (אחה"צ-ערב)...

***מקווה שהפעם ההודעה הזאת תעבור (כבר ניסיתי 3 פעמים...)

תודה גבר! תמיד אפשר לסמוך עליך :D

אני רוצה שהוא יהיה לא תלוי בכלל במחשב (רק הזנה) ויראה את הטמפרטורה על 7 סיגמנט,תודה רבה!

לא שמתי לב לדיון הזה באמת כי הוא דיבר על lcd ומידע שמגיע מהלוח כמו שאמרת,מה שמסטר נרגילה הביא נורע יקר אני מקווה ששלך יהיה קצת יותר טוב.

פורסם

אתה צריך קודם כל צ'יפ המיועד להמרת מידע אנלןגי לדיגיטלי, במקרה שלנו צ'יפ יעודי הממיר מת אנלוגי לתצוגת 7seg. אני בחרתי ב-icl7136 אך ניתן לבחור לדעתי גם באחיו, דוגמאת icl7106. אלו כעיקרון צ'יפים המיועדים למודדי מתח וכד' אבל אנחנו נשתמש בהם לצרכינו - ע"י הפיכת מקדם החום של דיודה (עליו הסברתי קצת במדריך התאורה) למדידת טמפ', ניתן גם להתאים thermistorים שונים למעגל זה ע"י כיול הרכיבים בו. בכל מקרה ייתכן ותאלץ לשחק קצת עם הערכים מפני שזה מעגל שהרצתי רק בסימולציות ומעולם לא בניתי באופן פיזי (ואין רכיבים מושלמים כפי שמניחים כל הסימולטורים...).

המעגל :

thermometer(2).GIF

ניתן לחבר אותו לתצוגת 7seg, (חשוב שהיא תהיה מסוג קתודה משותפת!) ע"י הפינים שציינתי בסכימה, כשב-7seg הקווים המתאימים הם :

7segment-bars.png

מתנצל על הקיצור, נסה לקרוא גם את ה-pdf של הצ'יפ כאן.

אוכל להאריך יותר בהזדמנות אחרת, אך כרגע זמני דחוק ביותר מתנצל ומקווה שעזר. אתה מוזמן להוסיף שאלות אם יש לך ואשתדל לעזור, שבוע יחסית עמוס מאוד...  :-\

פורסם
  • מחבר

תודה גבר! זה עוזר לי מאד כי אני לא מאמין שהמורה שלי לאלקטרוניקה יצליח לבנות כמוך.

דווקא לי יש זמן כי מחרתיים הבגרות האחרונה באלקטרוניקה שלי ויש לי חופש,עד י"ג 8)

אני הולך להשיג את הרכיבים בשבוע הבא והמדריך בתכנון,בדיוק עכשיו ראיתי שיש תחרות אז בכלל,אתה חושב שיש לי סיכוי כלשהו למרות שעשית לי את החלק הקשה?( ::))

כשתוכל,אני אצתרך עוד פרטים על החיבורים ועל כיול הרכיב שיהיה מדיוק פחות או יותר למציאות.

שוב תודה.

נסיתי למצוא את הדיודה

1s1588 ולא מצאתי באריהב,יש מצב שיהיה אותו בתכנה המרכזית או שיש תחליפים לו?

פורסם

כל דיודה תתאים לך. תכל'ס, זה לא ממש משנה..

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שזו דיודת 1N4148 זה יותר בכיוון של דיודה מגלה חום או משהו כזה,אני טועה?

עברתי קצת על הדפי נתונים,עמוד 13 בדפים נראה לי כמו מה שאני צריך,מה שהכי מעניין זה שהם הסבירו שם שכדי למצוא את הכיול המתאים צריך לשים את הטרנזיסטור (אני מאמין שהדיודה) בקרח ואז לגלות את נקודת ה 0 מעלות.

את הקבלים והנגדים שיש לשנות אני מאמין שהם סימנו במעין צלב כזה ואמרו שהוא תלוי בתדר ויש גם scale feactor adjust ו zero adjust וואו זה לא קל כל כך, i love it...

בתרשים מבקשים silicon npn mps 3704 or similer אז הדיודה שנתת לי בהסבר היא זאת? בציור מראים שיש לו טרנזיסטור ביציאה.

בנוסף הם כתבו Vcc=9v ואני לא ממש רוצה לשרוף את הרכיב הזה ולגלות ששום דבר לא יעבוד  :P

סליחה על כל השאלות המעצבנות פשוט אני רוצה לדעת שהכל כשורה ושאני ידע מה לעשות.

פורסם

"דיודה מגלה חום"

WTF?? לא נראה לי...

א) פעם אחרונה שבדקתי החיישן חום היחיד זה נגד.

ב) אם היה דבר כזה הסימון של זה היה צריך להיות שונה.

ג) מה בדיוק משתנה בה בתלות בחום? הזרם?

פורסם

אפשר גם לבנות חיישן טמפרטורה מדיודה

בדיודה עם עליה של הטמפרטורה עולה הניידות של האלקטרונים והחורים (לא נכנס ליותר מידי הסברים) מה שגורם לעליה בזרם דרכו.

פורסם

יש כזה רכיב? ואם כן, לא אמור להיות לו סימון שונה?

פורסם
כל דיודה תתאים לך. תכל'ס, זה לא ממש משנה..
"דיודה מגלה חום"

WTF?? לא נראה לי...

א) פעם אחרונה שבדקתי החיישן חום היחיד זה נגד.

ב) אם היה דבר כזה הסימון של זה היה צריך להיות שונה.

ג) מה בדיוק משתנה בה בתלות בחום? הזרם?

תחליט?

ככה - נכון - כעיקרון כמעט כל דיודה תתאים - הרגישויות פשוט יהיו שונות - למשל 1n4148 יחסית לא רגישה אבל 1n4004 לא רעה - מסבירים שם להשתמש בטרנסיסטור מפני ש :

א) טרנסיסטור בחיבור מסויים הוא למעשה דיודה.

ב) לטרנסיסטור הספציפי יש עטיפה מתכתית שעוזרת לבחון טמפ' באופן מעולה.

לגבי השאלות :

א) יש הרבה מאוד סוגים של חיישני חום - למעשה חלקם הקטן והפחות מדויק הם נגדים.

ב) הסימון הוא כשל דיודה רגילה כשם שהסימון של טרמיסטור (נגד המשתנה עפ"י חום) הוא אותו סימון של נגד משתנה רגיל.

ג) מה שמשתנה זה המתח ובעקבותי הזרם במעגל - במדריך הלדים דווקא הסברתי על זה קצת.

רק לא זנר והכל יהיה בסדר. הייתי בטוח שראיתי את הדיודה הזאת באריהב אז רשמתי אותה - כי היא יחסית מותאמת למשימות כאלה ומאוד מדוייקת אבל ניתן גם להשתמש באחרות ואם תתאים את המעגל אז גם במחלק מתח עם טרמיסטור למרות שזה יהיה קשה יותר ופחות מדוייק...

בהצלחה...

פורסם

גם זנר תהיה טובה כל עוד לא תחבר אותה הפוך...

פורסם

אם אתה מתכוון לחבר הפוך, שום דבר לא יהיה טוב.... ;) (חוץ מנגד כמובן....)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים