עבור לתוכן

אוברקלוקינג ל Intel Celeron 1.7Ghz !!!

Featured Replies

פורסם

קראתי כמה מן הכתבות בפורום וגם באתר ועדיין לא הבנתי כל כך

אז ככה

אני חדש בכל התחום של האוברקלוקינג והמודינג

אני רוצה לעשות אוברקלוקינג למעבד שלי שהוא Intel Celeron 1.7GHz - התוכנה SANDRA מראה לי שהוא מסוגל להגיע עד ל 2.4GHz !!!

ואני רוצה לשפר מה 1.7 ל 2.4 .

עכשיו ככה המחשב שלי הוא סטנדרטי מארז פשוט מתחת לכוננים יש מאוורר שמכניס אוויר בחלק האחורי יש מאוורר שמוציא אוויר ואת המאוורר של אינטל שעל המעבד.

עכשיו השאלות שלי הם:

1. בשביל לעשות את האוברקלוקינג אני צריך לקנות מאוורר חדש למעבד?

2. איך אני עושה בכלל אוברקלוקינג למעבד? אין לי שמץ של מושג... :/ (אם יש מדריכים אני אשמח לקבל אם זה עברית זה מצויין אבל גם אנגלית טוב).

3. האם לאחר האוברקלוקינג המהירות של המעבד באמת תהיה לי 2.4GHz ?

תודה מראש

ואני חושב ששואלים שאלות כאלו כל יום אני ממש מצטער פשוט אני חדש ולא יודע כלום

ושוב תודה

• תגובות 31
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אף תוכנה ואף בן אדם בעולם לא יכול להגיד לך לאיזה מהירות תגיע עד שלא תנסה לא תדע...

בכל מקרה המהירות של המעבד מורכבת משני גורמים,

הFSB כפול הmultipler לדוגמא..

מעבד סלרון 1700 עובד ב100 FSB והמכפלה שלו 17, זאת אומרת 1700מגהרץ

המכפלה שלך נעולה אתה לא יכול לפתוח אותה (כמו בכל מעבדי אינטל בשנים האחרונות)

מניסיון אני אומר שמעבדי סלרון סוסים באוברקלוקינג, עכשיו אני לא זוכר אם ה1700 הוא בעל ליבת נורטווד (שנחשבים טובים לOC) או לא..

תוריד את התוכנה CPUZ זה יעזור...

דבר שני איזה זכרונות יש לך, ואיזה לוח אם

אני לא מאמין שזכרונות יגבילו כי אתה מתחיל מFSB נמוך שלא מהווה להם בעיה כלשהי..

שוב, הליבה, הלוח אם.. דברים חשובים שתציין

טמפ כרגע בעבודה עמוסה ובמנוחה...

להחליף מאורר זה לא הכרחי אבל מומלץ שתיהיה זרימת אוויר טובה במארז

אני הגעתי עם סלרון 2400 ל 3288 (באס 137)

וסלרון 2000 ל 2800 (באס 140)

בלי להעלות מתח!

כמובן שאם הייתי מעלה מתח הייתי מגיע לתוצאות עוד יותר גבוהות...

אז תשמור על ראש פתוח הכל אפשרי רק חשוב שתיהיה זהיר ותשמור על יציבות וטמפ כל הזמן..

אני ממליץ לך לשוטט פה בפורום ולהסתכל על שלבים שחשוב לזכור פשוט זה נכתב כל כך הרבה שכבר נמאס..

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70901.msg611768#msg611768

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על העזרה

עכשיו מספר דברים אני אקנה את הוולקנו 12+ או 11+ זה לא בעיה - (מה יותר טוב הוולקנו 12/11 או Thermaltake Extreme 3 in 1 Cooler - POLO 735 ? )

בקשר לאוברקלוקינג איך אני מעלה FBS איך אני מעלה את המתח של המעבד (תמונות למטה) ?

איך אני בודק איזה ליבה יש למעבד?

תודה שוב

תמונות:

1.JPG

2.JPG

3.JPG

פורסם

אני לא רואה תמונות אבל מידע אתה מקבל עם התוכנה CPUZ ושינוי דברים זה בביוס

הוולקנו11 מחורבן, ה12 והפולו אותו דבר בערך קח מה שבא לך

עלו התמונות

יש לך ליבת וולמיט ולא נורטווד, אממ לא יודע כמה הוא טוב לאוברקלוק אני בספק אם יגיע ל2400

מה גם שאתה על לוח עלית שהם לא מציינים ביכולות ההמהרה שלהם

פורסם

ה-12 והפולו אותו הדבר רק שהפולו מתאים לכל הסוקטים ;)

פורסם
  • מחבר

יש לנענע בעיות עם השרת שלהם עכשיו :/

אין לי מקום אחר להעלות :ס 

בעע

ותגיד בקשר לזה שמעלים את ה FBS אני נכנס לביוס ושמה פשוט מעלה? בקפיצות של כמה? איך אני בודק שלאחר השינוי המערכת יציבה ואין סכנה ל CPU?

תודה רבה :)

פורסם

בדיקת יציבות ע"י הרצת תוכנות מאמץ כגון PRIME95 למשך 6 שעות ברצף (ניתן לעבוד עם המחשב במקביל אבל לא בעבודות מעמיסות)

את הFSB בהתחלה תעלה בקפיצות של 10 לאט לאט תוריד לקפיצות של 5..

פורסם
  • מחבר

עד כמה FBS להגיע הכי הרבה?

ועד כמה זה מעלה את הטמפ' של המעבד?

כרגע המתח למעבד הוא 1.648 צריך להעלות אותו? אם כן איך?

יש לי 2 זיכרונות של DDR 256 - כלומר 512

לוח אם של SIS דגם P4S5MG

הבנתי איפה רואים את התיזמונים של הזיכרונות אבל מה זה בעצם אומר תיזמון? ואיך אפשר לשפר את זה אם בכלל צריך...

שלי עכשיו הוא 6 3 3 2.5

הנה אני מוסיף תמונה חדשה תראה התוכנה SANDRA אומרת שה CPU שלי אפשר לעשות לו OC עד 2.4 לפחות ( ככה אני הבנתי :x )

4.JPG

פורסם

התזמונים בסדר גמור אל תגע בהם

לא ציינת אם זה DDR 400 או 333.. עקרונית תשאיר אותם באותה המהירות אם הם לא של חברה טובה במיוחד אל תסחוט אותם

FSB בכל מקרה תעלה לאט לאט עד שתעצר, אתה בסטוק על 1.65 וולט אל תעלה מעבר ל 1.75

לוח אם של עלית עם ערכת שבבים של סיס, לא?!

אני לא מאמין שעם וולימיט אתה תגיע רחוק אבל תנסה לסחוט את המקסימום ואל תתפלא אם תעצור מוקדם..

פורסם
  • מחבר

תסתכל תגובה למעלה תראה מה כתבתי ואת התמונה החדשה...

דבר אחר

איפה אני מעלה את המתח ? גם בביוס?

ומה הכוונה לוח אם של עלית ? :| הוא של SIS אני חושב :x

מממממממממ

לא הבנתי בכלל את השורה האחרונה בתגובה האחרונה שלך :|

" אני לא מאמין שהם וולימיט אני תגיע רחוק אבל תנסה לסחוט את המקסימום אל תתפלא אם תעצר מוקדם" ? o_O

עוד דבר אחרון זה איך אני אדע מתי לעצור? אתה אומר אל תתפלא אם תעצר מוקדם... מה יהיה הדבר שיעצור אותי? כאילו מתי אני אדע שזהו הוא לא יכול יותר ?

אהה והזיכרונות הם DDR 400

עידכון

שמע אחי עשיתי ריסט וחיפשתי בביוס איפה אני מעלה את הFBS ואני לא מוצא :x אולי יש לך תמונה של הביוס שלך או משהו או איך קוראים לזה או משהו? :\

תודה רבה על הכל...

פורסם

1. תעלה כמה שיותר ככה יותר טוב ;) רק חשוב מאוד מאוד להשגיח על הטמפרטורות וגם לבדוק יציבות אחרי כל פעם שאתה מעלה את הFSB

2. כמה זה מעל אי אפשר לדעת זה דבר שאתה תצתרך לעקוב ולראות את השינוים

3. מתח צריך לעלות רק כאשר אתה במצב שאתה לא מצליח לעלות עוד את הFSB זאת אומרת שאם אתה מעלה והמחשב לא יציב אז ברוב המקרים לעלות מתח עוזר לייצב את המעבד על FSB גבוהה (עדיף שתתיאץ כאן לפי שאתה מעלה מתח)

בקשר לתיזמונים של הזיכרונות שלך הם דיי בסדר לדעתי לא צריך לגעת בהם עכשיו

עריכה:

הוא התכוון שהליבה של המעבד שלך לא משו וגם הלוח לא לכן רוב הסיכוים שלא תגיע רחוק אם האוברקלוק. מה שיעצור אותך זה שהמחשב לא יוכל לעלות יותר את הFSB ברגע שאתה תנסה לעלות אז המחשב לא יכנס לווינדוס וגם יכול להיות שהוא יעשה ריסטרטים כל הזמן ולא יעזור גם שתוסיף מתח כי המעבד והלוח לא משו לאוברקלוק

פורסם

בסדר הזכרונות לא יעצרו אותך אתה מתחיל מ FSB 100 והזכרונות יוגבלו רק אחרי 200 (ואתה לא תגיע לשם)

אני לא מאמין במה שCM אמר בקשר להתיעצות.. אתה צריך ללמוד את הבסיס ולזרום רק שתיהיה לך בעייה תחזור לפה, כל עוד הכל תקין תזרום

תעלה קצת את הFSB תבדוק יציבות וטמפ.. תעלה עוד תבדוק תעלה תבדוק.. שהPRIME יתן לך הודעת שגיאה או מסך כחול או ריסט תעלה קצת את המתח.. תשמור על טמפ נורמלית אל תעבור כמו שאמרתי את ה 1.75 וולט זה לא בריא

בזכרונות אל תגע בנתיים לא יחסים לא תזמונים הכל בסדר חבל סתם לגעת אל תשנה מתחים של צ'יפסט וכאלה דברים תגע אך ורק במה שצריך ברמה הבסיסית..

הלוח עד כמה שהבנתי של חברת ECS (חברה ישראלית בשם עילית..) אולי אני טועה אולי לא בכל מקרה הניסיון שלי איתם לא היה משהו בOC

יאאלה לעבודה למה אתה מחכה!

אה כן ועוד משהו אחרון, ברוב המקרים אם תעצור את המעבד ממש שרק התחיל לאבד יציבות אין סיבה שהמערכת הפעלה לא תעלה לך או שהמחשב לא ידלק.. כל עוד אתה עוצר אותו בבאס הגבולי ממש על החוסר יציבות הכי קטן (מגלה אותו דרך מאמץ) מעלה מתח טיק טאק.. ואתה ממשיך משם על הגל

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה לשניכם

אבל אני לא מוצא בביוס איפה אני מעלה מתח ואיפה  FBS :/

עריכה

אוקי אני אנסה כבר חוזר

דבר אחרון

איך אני רואה אם הוא יציב או לא? כלומר צריך להעלות 20 ואז לעשות בדיקה של 6 שעות ושוב להעלות ולעשות בדיקה? :\

פורסם

אתה רואה בביוס את מהירות המעבד שלך? איפה שכתוב 1700 ?

תנסה ללחוץ על זה ולהעביר למצב שליטה ידנית..

פורסם
  • מחבר

בעעעעעעעעע

עכשיו נכנסתי לשם והכל

זה מראה את המהירויות איפה שאני מעלה וכל זה אבל איפה שאני אמור להעלות את המהירות זה אפור אני אפילו לא יכול לעמוד על זה.. הדבר היחידי שאני יכול לעשות זה לשנות את המתח וגם זה מוגבל מ 1.63 ל 1.64 ://////////////

בעע :(

וגם לשנות את המהירות של DRAM מ 100MHz ל 133MHz - מה זה בכלל? :\

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים