עבור לתוכן

יעוץ לפני רכישת מחשב

Featured Replies

פורסם

היי שלום יש לי מסך 4K 28 ואני מעוניינת במחשב גיימינג שיתאים לו ויהיה אפשר לשחק גם מחשקי 4K

אני גם סטודנטית לעיצוב גרפי, UI\UX וצריכה כמובן שזה יתאים גם לעריכה גרפית עם פוטושופ AI וכו

ובכללי לעריכות ווידיאו ותוכנות כבדות.

לפני הבנתי ולפי מה שחקרתי אני צריכה מעבד i7 או i9 וכרטיס מסך Nivdia GeForce 3080 או 3090 שיוכל לעבוד עם 4k 

מחשבים ניידים עם מפרט כזה מאוד יקרים אז אני מעדיפה כרגע נייחים.

לבאג יש להציע לי מחשב OMEN 30L GT!13-0010nj יש לו מעבד i9 10900k, כרטיס מסך 3090 32 זיכרון ראם וכרטיס SSD של 1 טרה בית

ואני לא חושבת שיש כונן קשיח נוסף.

הם אפילו הזמינו אותו לחנות (עוד לא שילמתי) הוא עולה בערך 13700...והם עושים לי 18 תשלומים ללא ריבית 

הינה קישור לאתר HP למפרט המלא...

https://www8.hp.com/il/he/desktops/product-details/2100232790 

לפי מה שהבנתי הוא מעולה אבל יש כמה בעיות, אחת אולי פחות חשובה, וזה העניין של הכונן (אפשר להרחיב ולהוסיף לא?)

והדבר השני קצת יותר קריטי  זה הקירור, הבנתי שיש למעבד קירור נוזלי, אבל לפי מה שחקרתי ביוטיוב על מחשבי OMEN שהם

צפופים ומתחממים יתר על מידה ויכולים להגיע ל-80 מעלות צלזיוס ושאין מספיק מאווררים. אני לא בטוחה לגבי המחשב הזה כי הוא קצת יותר חדש מאלה שמראים ביוטיוב.

וגילתי גם שהביוס נעול ואין אפשרות להרחיב זכרון (שוב לא ידוע לי עם מדובר על המפרט הזה או ישנים יותר או שזה פשוט ככה בחברה הזו).

מה דעתכם? מישהו מבין בסוג מחשבים האלה?

הם אמרו שאפשר להוסיף מאווררים ועוד קירור וזה יורד ל 70 צלזיוס מקסימים אבל אני ממש לא רוצה להתעסק עם זה ומעדיפה מחשב שיבוא מוכן. 

המליצו לי גם על המחשב הזה https://www.dominator.co.il/product/מחשב-גיימינג-asus-g35cz-il021d  שנשמע די נחמד

וגם זה https://www.bug.co.il/brand/asus/color/black/g35cz/il017t?cq_src=google_ads&cq_cmp=10873639584&cq_con=108716986284&cq_term=&cq_med=&cq_plac=&cq_net=u&cq_pos=&cq_plt=gp&gclid=Cj0KCQiAyJOBBhDCARIsAJG2h5cxBkgz5r7lgf1H7A3cl83Sh7oR8smQLYOVj9cLeTZ0Gh3JUZj35zYaAuxKEALw_wcB ונתקלתי בעוד כמה דומים שפחות אהבתי.

מה דעתכם? אשמח לדעת אם שווה לי לקנות את המחשב של אומן או המחשבים האחרים ששמתי קישורים שלהם או אולי יש לכם להמליץ לי מחשב שזהה למפרט

שאני רוצה לצרכים שלי עד סכום של 13000 ואעדיף כמובן פחות..  אשמח לשמוע על מחשבים נייחים מומלצים לדעתכם וכמובן אם יש מחשב נייד עם מפרט שדומה

למה שאני רוצה עד הסכום הזה, גם אפשרי וכמובן אשמח שזה יהיה עם ווינדאוס ומעל 16 ג'יגה בית ויותר.

תודה מראש וסליחה על המלל הארוך. אבל זו הוצאה כספית לא קטנה ואני לא רוצה להתבאס, כי אני לא המבינה הכי גדולה במפרטים.  

נערך על-ידי orlove87
משהו נוסף בעייתי שגילתי במפרט של HP שהיה חשוב לי להוסיף. הביוס.

פורסם

המעבדים של אינטל ממש לא מומלצים בתקציב שלך.
כמה ה3090 קריטי לך? כי ההבדל במחיר בין ה3080 ל3090 הוא כמה אלפי שקלים והבחירה הזאת לבד תכריע את שאר המפרט.
אני אישית הייתי הולך על משהו בסגנון הזה אם ה3090 קריטי ממש:
מעבד: 2490 ₪ - * אספקה לא סדירה * - AMD 12 Core Ryzen 9 5900X Up To 4.8Ghz AM4 BOX
קירור מים למעבד: 358 ₪ - Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 ARGB
לוח אם: 716 ₪ - ASUS TUF GAMING B550-PLUS
זכרון: 586 ₪ - * מבצע * - 32G (2x16G) XPG DDR4 3200Mhz CL16 GAMMIX D30 BLACK
כרטיס מסך: 7890 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS GeForce RTX3090 O24G  TUF GAMING OC
דיסק קשיח: 509 ₪ -  WD Blue 1T SN550 NVMe  R/W Up To 2400 / 1950MB/s 5 Year Warranty
דיסק קשיח: 259 ₪ - * מבצע * Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty
ספק כוח: 620 ₪ - Antec 850W HCG-850M 80+ GOLD Full Modular High Current Gamer
מארז: 394 ₪ - Antec NX800

מחיר סופי: למזומן / העברה בנקאית: 13822 ₪ 
לאשראי: עד 12 תשלומים 14098 ₪ או עד 36 תשלומים 14374 ₪

רק שזה בלי מערכת הפעלה(אפשר לקנות בעשירית מהמחיר בחנויות בארץ באינטרנט אם את יכולה להתקין בעצמך או מכירה מישהו שיכול לעזור לך).

מבחינת פתרונות קירור, לא יודע למה לאנשים אכפת כל כך מהטמפרטורה של הרכיבים שלהם, 80 זה טמפרטורות עבודה נהדרת למעבד וכרטיס מסך.

נערך על-ידי Moon-Mage

פורסם
  • מחבר

היי תודה רבה על העצה, אבדוק את זה גם...

וכל עוד המחשב יכול להכיל משחקים שברזולוציית 4K אז לא איכפת לי שזה יהיה גם מעבד שונה, ציינתי את המעבד הזה

כי זה מה שראיתי מאנשים שהציעו בכל מני פורומים שקראתי בהם ומיוטיוברים להתאמה ל-גיימינג ב-4k.

שאר הדברים ( שלפי הבנתי ברור שיתאימו למחשבים כאלה).

גם לגבי הנושא של הקירור ראיתי שאנשים שם שמים על זה דגש ולכן ציינתי גם את זה.

וגם האמת שלא בא לי רעש נוראי. אז אם זה מתחמם ככה זו לא בעיה וזה תקין? והרעש?

תודה :)

פורסם
  • מחבר

אגב איפה אני רואה את המחשב שהמלצת לי עליו? או שאני פשוט צריכה להרכיב את המפרט?

עריכה: אה אוקי ראיתי עכשיו למטה שכתבת איפה.

נערך על-ידי orlove87

פורסם

המפרט הורכב בstartpc, אבל מכיוון שהם לא נותנים אחוזים לאתר לא מרשים לשים פה קישורים אליהם.

מבחינת הקירור, המארז ששמתי הוא מארז שמקורר מאד מאד טוב ולדעתי גם לא עושה רעש(הוא לידי ממש עכשיו).
מבחינת הטמפרטורות, כל עוד אף רכיב לא מגיע לטמפרטורת הסף שלו שתגרום לו להוריד תדרים הטמפרטורות לא משנות, הסכנה המרכזית במחשב מסוג הHP שהבאת הוא שבדרך כלל הלוח אם ברמה מאד מאד נמוכה והVRM שם נוטה להתחמם יתר על המידה ולפגוע בביצועים של המעבד.

נערך על-ידי Moon-Mage

פורסם
  • מחבר

אה אוקי תודה אכנס לשם לבדוק.

ולגבי ערכת השבבים ב-HP הוא 

Intel Z490‎ אז וקראתי שהוא דווקא טוב ומתאים גם למעבד הזה וכו

פורסם

מה? ערכת שבבים זה לא לוח אם, זה הבסיס. 

ברוב המחשבים המורכבים הם חוסכים ממש ברכיבים של לוח האם עצמו וזאת הבעיה, בלי קשר לערכת השבבים. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים