עבור לתוכן

קורות חיים: איך לנסח, מה לכתוב ומה לא? אבקש את עזרתכם בניסוח קו"ח (מצורפת טיוטה)

Featured Replies

פורסם

קורות חיים - שם פרטי שם משפחה, יליד 1988 (16).

תלמיד במכללת אורט ע"י האוניברסיטה.

כישורים:

אנגלית ברמה גבוהה מאוד (דיבור שוטף)

עברית שפת אם

הקלדה עיוורת באנגלית ועברית וידע במחשבים ברמת טכנאי.

יישומים:

אופיס מעבד תמלילים ומסד נתונים (וורד ואקסל)

תכנות בשפת C, HTML וJavaScript-.

להוסיף משהו / לשנות או לערוך? אם אני יכול אז להרחיב או לתמצת? לעצב את זה בצורה מיוחדת (מושקעת) בוורד או לשלוח כמו שזה, איזה דברים חשוב לציין?

תודה רבה!

פורסם

יש תבניות בM$ Office Online.

פורסם

קורות חיים - שם פרטי שם משפחה, יליד 1988 (16).

קורות חיים זה כותרת לכל המסמך, לא סעיף.

שם פרטי ומשפחה, מצב משפחתי וכו' זה פרטים שאתה כותב בהתחלה בלי שום קשר ביחד עם כתובת, טלפון וכו'.

תלמיד במכללת אורט ע"י האוניברסיטה.

כישורים:

אנגלית ברמה גבוהה מאוד (דיבור שוטף)

עברית שפת אם

לדעתי אתה לא רושם את אנגלית וכו' כ"כישורים" אלא כשפות.

וכן תפריד בין זה לבין הלימודים.

ובקשר ללימודים-קצת יותר פירוט: איזה בי"ס בדיוק, מה אתה לומד, תארים (אם יש) וכו'.

הקלדה עיוורת באנגלית ועברית וידע במחשבים ברמת טכנאי.

אני הייתי נזהר עם "רמת טכנאי"-עוד יבקשו ממך להוציא תעודת טכנאי או משהו כזה. תכתוב ברמה גבוהה מאוד, זה מספיק.

יישומים:

אופיס מעבד תמלילים ומסד נתונים (וורד ואקסל)

תכנות בשפת C, HTML וJavaScript-.

"יישומים"? מה אתה מכשיר חשמלי או משהו? זה אולי מתאים ל"כישורים".

ורצוי להוסיף אם יש לך נסיון במשהו מהתחומים האלו.

להוסיף משהו / לשנות או לערוך? אם אני יכול אז להרחיב או לתמצת? לעצב את זה בצורה מיוחדת (מושקעת) בוורד או לשלוח כמו שזה, איזה דברים חשוב לציין?

תרחיב יותר מזה, אבל אל תתחיל לספר סיפורים. תביא פרטים, שנים (של לימודים למשל) וכו'. תתמצת.

האם לעצב?! מה השאלה בכלל? ברור!!!! תחלק לסעיפים, אם צריך לפרט תסדר פרטים בסדר הגיוני ומסודר וכו'.

פורסם

נסיון קודם בעבודה אם יש

פסיכומטרי אם יש

איזה מגמה בבצפר

פורסם

העיקרון בקו"ח זה לכתוב כמה שיותר בכמה שפחות מילים, ולהדגיש את מה שחשוב (ואם אפשר ליפות את מה שחשוב זה מצויין).

מבנה טוב של קו"ח יכול להראות ככה (שלי בנויות ככה והן עשו את העבודה יותר מפעם אחת), כדאי לעבוד עם טבלאות כדי שהעמוד יראה מיושר ויפה, לא להעמיס - עיצוב מינימליסטי בפונט רגיל ובגודל רגיל:

קורות חיים

פרטים אישיים

שם:

שנת לידה:

מצב משפחתי:

כתובת:

טלפון:

:E-mails

שירות צבאי

(מן הסתם לא רלוונטי בשבילך)

שפות

שפה - רמה

(למשל: עברית - רמת שפת אם)

לפי סדר שליטה בשפות, מתחיל מרמת שפת-אם ומטה, אין צורך לציין מה שפחות טוב מ"רמה טובה"

השכלה פורמאלית ותעודות

שנה - מוסד לימודים + פירוט

(למשל:

1994 1997 - תיכון

תיכון זיו בירושלים מגמת מחשבים ופיזיקה, בגרות מלאה)

לפי סדר שנים, מהעדכני ביותר עד לבי"ס תיכון, אם אין לך השכלה מעבר לבי"ס תיכון (כל קורס שנותן לך תעודה רשמית כלשהי נחשב השכלה) אז תרשום רק את הנוכחי

ניסיון

שנה - מקום עבודה, פירוט

(למשל:

4/2001 - 10/2002 "המרכז לאמנות יהודית, האוניברסיטה העברית"

ראש מדור מיחשוב, מתן תמיכה לעובדי המרכז בכל נושאי התקנת חומרה ותוכנה

טיפול בתקלות חומרה ותוכנה על מערכות PC עם Windows לדורותיו, בעיות רשת NT וNovell, תמיכה ויעוץ לקניית תוכנה וחומרה והשימוש בהן,

תמיכה בOffice Windows ו PhotoShop , תמיכה בנושאי שירותי הרשת של האוניברסיטה, עבודה מול גורמי המחשוב השונים של האוניברסיטה

העברית, עבודה מול ספקים ומול מעבדת תיקון חיצונית.

ניסיון בתמיכה טלפונית ודרך הרשת.)

כמו בלימודים, הניסיון הנוכחי, או האחרון ירשם ראשון, ואחריו לפי סדר כרונולוגי יורד.

רק ניסיון רלוונטי - "2003-2004 - מוכר במקדונלדס - ידע בעבודה עם לקוחות" לא תופס לעבודת טכנאי, ולהיפך.

כדאי לנסות לכתוב כמה שיותר פרטים שנראים "טוב" (כמו מה שרשום בדוגמה, אם אתה מנסה להתקבל למקום גדול - האנשים שממינים קורות חיים בד"כ לא מבינים יותר מידי והרבה מילים טכניות נראות טוב) .

ידע נוסף

דברים נוספים שאתה חושב שיתנו לך ייתרון.

(למשל:

ידע מעמיק בגרפיקה ממוחשבת דו ממדית (CorelDraw, PhotoShop, Freehand  וכד').

ידע בתכנות java על  PC.

ידע כללי בעבודה  עם LINUX.

וכו')

אפשר להוריד ולהוסיף דברים למבנה הזה, כל עוד אתה לא מעמיס יותר מידי (לא לעבור עמוד), או גורם לקורות החיים להיראות עלובות מידי (נסה לעבור את חצי העמוד).

פורסם

אני ממליץ לך להשתמש באשף קורות החיים שבאתר של לוח-ידיעות אחרונות, זה כלי שאתה מכניס בו את הפרטים שלך (וככה גם האשף ידריך אותך מה ואיך להכניס, באופן מסודר), וזה בסוף יוצר לך דף HTML מהודר (מה שפותר לך את בעיית העיצוב...) של קורות החיים שלך, וזה נראה מאוד מקצועי ומאוד נעים לעין. אתה צריך רק להכניס את הפרטים שלך כאמור, ובסוף לשמור את הדף כ-HTML. יש הוראות באתר, אל תדאג...  ;)

בהצלחה!

פורסם

ועכשיו, אחרי כל ההסברים, אפשר לשאול איזה עבודה אתה מחפש בגיל 16 שמבקשים ממך קורות חיים? ומה בדיוק מצפים שתרשום שם (בהשכלה לדגומה...)? ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים