עבור לתוכן

שאלה בקשר לתוכן המעבדים

Featured Replies

פורסם

טוב ריציתי לדעות מה התפקיד של כל חלק במעבד אני מתכוון ל

KASH(1 מה זה ומזה זה עושה

2)ריציתי לדעת מהתפקיד של הביטים במעבד ועם יש הבדל רציני בין 32 ל 64 ביט

3) איזה מעבד כדי לקנות בתקציב של בערך 2000 ש"ח

פורסם

1.  Cache (ולא Kash או Cash), הוא זיכרון שבנוי על המעבד או קרוב למעבד ועוזר לו לפעול בצורה יעילה יותר. ככל שיש יותר ממנו, המעבד (והמחשב בכלל) עובד יותר טוב. זיכרון זה הוא בד"כ מסוג SRAM שהוא מהיר ביותר ולא דורש ריענון (ולא DRAM כמו בזיכרונות הרגילים) ולכן הוא יקר (הוא מהווה בסביבות ה 30% ממחיר המעבד). קיימות 3 שכבות כאלו - L1, L2 ו-L3. הסוג הראשון - L1 הוא הקרוב ביותר למעבד והוא מכיל נתונים ו-L2 מכיל כתובות של תאי זיכרון RAM (אני דיי בטוח שזה ככה).

הסבר קצר - המחשב שמריץ תוכניות (או פקודות), צריך כל הזמן לגשת לזיכרון (RAM) כדי לקבל נתונים (וגם כדי להחזיר נתונים). כדי להוציא נתון מהזיכרון, צריך קודם כל לדעת (להשיג) את כתובת התא בזיכרון ואז לבצע את פעולת קריאת הנתון מהזיכרון. הפעולות האלו אורכות הרבה מאד זמן (יחסית), כי זיכרון ה RAM איטי ביחס למעבד. כאשר צריך לגשת לאותם נתונים מספר פעמים, קודם כל נבדק אם הנתונים הדרושים נמצאים ב L1, ואז זה חוסר זמן גישה לזיכרון וכנ"ל גם לגבי הכתובת בזיכרון שב L2.

ה L1 הוא בד"כ קטן יחסית (מספר בודד של KB) בעוד שה L2 יכול להגיע ל 1MB ויותר.

(אם טעיתי במשהו, אשמח אם תתקנו אותי).

2. מעבד של 32bit מסוג לטפל בנתון בגודל 32bit (או 4Bytes) ומעבד של 64bit מסוגל לטפל בנתון בגודל של 64bit (או 8Bytes). היום כמעט ולא קיימות תוכנות (כולל מערכות הפעלה), שיודעות לעבוד ב 64bit (ראיתי בפורום שיש גירסאות מסויימות Linux שכן יודעות לעבוד עם מעבד של 64bit).

3. אם תשאל בעוד חודש-חודשיים, התשובה הרי תשתנה (המחירים יורדים מידי פעם וכמו כן מפותחים מעבדים חדשים), אז אני ממליץ שתבדוק חנויות באינטרנט ותשווה מחירים. כמובן שהכל תלוי באיזה לוח יש לך והאם אתה רוצה AMD או INTEL. היום מעבד הכי משתלם מבחינת יחס ביצועים/מחיר הוא ה (AMD AXP 2500 (Barton בסביבות ה 500 ש"ח, ואין ממש צורך להשקיע במעבד שעולה 2000 ש"ח (גם לא במעבדים של 64bit, מכיוון שכמעט ואין תוכנות שיודעות לנצל מעבד כזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים