עבור לתוכן

בגרות בהיסטוריה !!! 13/6 !!!

Featured Replies

פורסם

אני הפתעתי את המורה עם מתכונת 87, היתה מופתעת, ואוביקטיבית.....

תקשיב אם אתה צריך להסביר סיבות שבגללם קרה X אז מבקשים נגיד שלוש סיבות? אם פירטת שלוש סיבות.

ופירטת את ונתת רקע מסביב. אין על מה להוריד הרבה נקודות. והיא צריכה לכתוב על מה היא הרודיה

בבבגרות ככה הולכים. צריך להיות כתוב נגיד שלוש סיבות, ועוד שלוש הסברים לסיבות, לא נמנקדים לפי החפירה אלה לפי הדברים בתכלס שאתה זוכר ששואלים אותך

ובמבמחנים תמיד אפשר להתלונן למרכז הסיטוריה

• תגובות 46
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תקשיב אם אתה צריך להסביר סיבות שבגללם קרה X אז מבקשים נגיד שלוש סיבות? אם פירטת שלוש סיבות.

ופירטת את ונתת רקע מסביב. אין על מה להוריד הרבה נקודות. והיא צריכה לכתוב על מה היא הרודיה

תתפלא...

המורה להסטוריה שלי כמעט לא כותב הערות. הוא אפילו לא כותב כמה קיבלת על כל שאלה.. ואף פעם לא היה מישהו שקיבל אצלו ציון שהוא לא עגול!

זה אומר משהו על דרך הבדיקה שלו.

ההערה היחידה שהוא מדי פעם כותב זה "חסר". למרות שמסבירים הכל וזה בדיוק כמו שכתוב בספר.

ולפעמים הוא מחרבש איזה משהו בג'יבריש, ומצפה ממך שתבין את זה. וזה די שקוף שהוא עושה את זה בכוונה....

אתה מבין איזה מורים יש לנו במערכת החינוך בארץ הזאת?

פורסם

וואי, סיפורי זוועה אני שומע כאן! אצלנו בבית ספר (מעכשיו יקרא בצפר בקיצור וכדי לבטא זלזול) נדמה כאילו המורה לוקחת את הציון שהיא חושבת שתקבל בבגרות ומוסיפה עליו 8-10 נק' בלי בושה. נדמה כאילו אי אפשר לקבל ציון הגשה שהוא פחות מ: ציון מחצית א', ציון מחצית ב', ציון שנתי (שבדכ גבוה משניהם, אבל זה שונה ממורה למורה) או הציון במבחן מגן (מתכונת). מגן 90 אומר ציון הגשה לפחות 95, אם בשאר המבחנים הציונים היו בין 75 ל90, כלומר בלי נפילות, צפה/י ל100. נגיד בצרפתית השנה קיבלתי במגנים (אנחנו עושים שני טפסים אז יש גם שני מגנים) 90 ו92 וביקשתי מהמורה 100 אז היא אמרה שהיא הייתה נותנת לי אם לא היו לי ציונים כמו 47 ו55ים במהלך השנה, אז כנראה שהיא תגיש אותי על 96. במתמטיקה 5 לדוגמא, אנשים קיבלו במגן 50 ו45 ואם הציונים במהלך השנה היו באיזור ה80-90 ואפילו אם הייתה נפילה של 50 אחת, הגישו אותם על 90. Yours truly קיבל 77 והיו לי כמה נפילות במהלך השנה ומבחן אחד שלא עשיתי והיא הגישה אותי על 93. זאת מורה שמבינה עניין ויודעת שהבגרות השנה תהיה בדיחה כי שנה שעברה היא הייתה יחסית קשה. הבגרות באמת הייתה קלה - אנשים יוצאים חצי שעה לפני הזמן במבחן של שעתיים.

במחשבים המורה לא מסוגלת להפעיל שיקול דעת בלי לכתוב אלגוריתם, אז היא כתבה ממוצע משוקלל והוסיפה עליו 5 נק' בשביל הציון הגשה, זאת שיטה באמת קצת יותר נוקשה כי כאן משקללים כל נפילה אז אסור שתהייה אף אחת.

פורסם

תגידו... זה ממש חשוב - אין סיכוי שישלבו סעיפים בתקופה הראשונה? ומה לגבי שאר התקופות?

פורסם

תתפלא...

המורה להסטוריה שלי כמעט לא כותב הערות. הוא אפילו לא כותב כמה קיבלת על כל שאלה.. ואף פעם לא היה מישהו שקיבל אצלו ציון שהוא לא עגול!

זה אומר משהו על דרך הבדיקה שלו.

ההערה היחידה שהוא מדי פעם כותב זה "חסר". למרות שמסבירים הכל וזה בדיוק כמו שכתוב בספר.

ולפעמים הוא מחרבש איזה משהו בג'יבריש, ומצפה ממך שתבין את זה. וזה די שקוף שהוא עושה את זה בכוונה....

אתה מבין איזה מורים יש לנו במערכת החינוך בארץ הזאת?

ישר למרכז היסטוריה! הוא חייב להוכיח לך מה בדיוק חסר, ואם אין חסר להעלות לך את הציון....

לא יתכן מצב כזה, אומנם היסטוריה זה לא "מדע מדוויק" אבל בבגרויות, כמו בבצפר, לא צריך להפעיל שיקול דעת ויצרתיות בהערכה של שאלה יש כללים מוסכמים ויש פרטים מסוימים שאם מחסירים אותם בתשובה יש להוריד נקודות ואם הם נמצאים ובאופן כללי התשובה תקינה בלי סטירות ודברים שגויים אין להוריד נקודות

אומנם עכשיו זה קצת בעיתי לערער על תקופה של שנה או שנתיים של לימודים היסטוריה, אבל בכל זאת

פורסם

אם הייתי יודע את זה לפני כן, הייתי מתלונן.

אבל כמו שאמרת:

עכשיו זה קצת בעיתי לערער על תקופה של שנה או שנתיים של לימודים היסטוריה

עכשיו ממש לא ייצא לי מזה כלום...

ואם הוא יידע על זה, סיכויים די טובים שהוא יוריד לי את המגן. ומעבר לכך, שנה הבאה הוא עשוי להיות מי שילמד אותי אזרחות, ואני לא רוצה צרות איתו :-X

פורסם

יש כזה דבר - "מכתב בעילום שם"

פורסם

אז רק אני עושה בידע עם (חלק 2)? ::)

פורסם

אם הייתי יודע את זה לפני כן, הייתי מתלונן.

אבל כמו שאמרת:

עכשיו ממש לא ייצא לי מזה כלום...

ואם הוא יידע על זה, סיכויים די טובים שהוא יוריד לי את המגן. ומעבר לכך, שנה הבאה הוא עשוי להיות מי שילמד אותי אזרחות, ואני לא רוצה צרות איתו  :-X

אתה יכול לקרוא לו כלב אחרי שהוא קבע לך את המגן, והוא עדין לא יכול לגעת בו אחרי שהוא קבע אותו

פורסם

תגידו... זה ממש חשוב - אין סיכוי שישלבו סעיפים בתקופה הראשונה? ומה לגבי שאר התקופות?

פורסם

אני לא יכול להגיד לך בביטחון מולחט, אבל לא נראה לי שישלבו סעיפים למשל צרפת וארהב בין מלחמות עלם לארץ ישראל. כי זה לא קשור ולא עושים כזה דבר.

אבל למשל צרפת וארהב, דווקא סביר להניח שיבוא ביחד!

כמו שאני חושב שהמלחמה הקרה לא תבוא עם א"י בתקופה השלישית

פורסם

אז רק אני עושה בידע עם (חלק 2)?  :-\

לא ,גם אני עושה !!

תשנה את הסמיילי!!

פורסם

אופס, למדתי רק את צרפת...

בעיקרון אמור להיות כאילו סעיף א' - מה היו הקשיים של צרפת (הצג שניים)?

סעיף ב' - ההתמודדות של צרפת עם קשיים אלו.

מחר אני אעבור קצת על ארה"ב, אבל רצוי מאוד שזה לא ישולב עם צרפת כי אז אני ועוד רבים אחרים נדפקים חחח.

בתקופה שלישית ממש אין סיכוי שישלבו כי כל נושא בכל מקרה גדול מספקי ויש מספיק שאלות שאפשר לשאול על כל נושא. המלחמה הקרה נראה לי הכי נוח שם.

פורסם

Last year they gave questions only about the struggle and the aliyot in the third period and nothing about the cold war, that might mean the cold war will appear this year, but then again, it might not. I'd study a backup topic just to be on a safe side.

פורסם

גם אני מהמר ואפילו בצורה קצת יותר קיצונית.

תקופה ראשונה:

*  צרפת בין מלחמות העולם

תקופה שנייה:

* גרמניה הנאצית (דגש על היהודים) 

* מלחמת העולם ה-2. 

* הפתרון הסופי

החלטתי שלא ללמוד על הגטאות כי זה נושא ארוך ומשעמם.

תקופה שלישית:

* דפוסי עליה וקליטה.   

לדעתי זה הימור טוב ובטוח, כי יש נושאים שפשוט לא מתערבבים עם נושאים אחרים. 3/4 צריך להספיק מעל ומעבר. 

אני חושב שיגישו אותי על 85 - 90 ואני די מרוצה. אני אוהב ללמוד היסטוריה, אבל אני שונא היסטוריה תיכונית. כן, אותה היסטוריה דלה ומשעממת, שדורשת לשננן סעיפים מפגרים ולכתוב עד לאובדן תחושה בזרוע. תנו לי 80 ואני מרוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים