עבור לתוכן

בגרות בהיסטוריה !!! 13/6 !!!

Featured Replies

פורסם

[ltr]Two - Three days is more than enough, unless your memory really sucks, if you do some selection in the material then it's surely enough:

In the first period I only study about Britain and the US, and not about the stuff going on in Israel (1 out of 3, no chance all 3 will be on the specific topic you chose not to study).

Second period I study everything except the ghettos (2 out of 4, riskier)

Third period I study about the cold war and the struggle in Israel and not the events in Israel in the 50's and 60's (Again 1 out of 3).

Overall, two days for this amount of material is enough time to read it all several times, I use those sikumim that were given here + my notebook and my own sikumim from previous tests.

For people with really sharp memory, one reading could even be enough.[/ltr]

• תגובות 46
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

א. אתה בטח מתכוון לידע עם

ב. גם אצלכם מי שלא מז**ן את השכל ומחרבש מלא אלא רק כותב עובדות יבשות (תשובות ישר ולעניין) מקבל ציונים נמוכים?

פורסם

"For people with really sharp memory, one reading could even be enough."

אכן... אני הוכחה קיימת למשפט.. ;)

קראתי פעם פעמיים את החומר למתכונת ואני מוגש על 98!!! 8) :)

גם אני די הסתכנתי כמו אמרגדון...לא אוהב את הנושאים על א"י... :-X

פורסם

History is all about shmoozing the material, you need to remember some points about stuff, and then shmooze around them, even say the same thing a couple of times in different context, that's the way I build my answers and I'm going with magen 100. All I want from the bagrut is an 80 =p

פורסם

קיבלתי במתכונת 98 ומגישים אותי על 100, אני מקווה לא לאכזב את המורה :)

פורסם

בסוף אני ניגש על 85.

אין ספק שבהסטוריה לא מספיק לכתוב את התשובה הנכונה. זה לא תנ"ך או לשון... ניתוח = חפירה/ז**ן שכל. אין מה לעשות......

אוקיי אני סיימתי את החומר, מחר אני רק מתרגל שאלות ועושה חזרה כללית.

ארמגדון, אני לא חושב שכדאי לקחת סיכון, משתי סיבות:

א) יש לך פחות מגוון ובחירה. יכולים לתקוע לך שאלות שאולי לא תדע..

ב) אני לא סגור על זה, אבל אני חושב שיש מצב שמשלבים סעיפים. כלומר בשאלה אחת יהיו שני סעיפים על שני נושאים.

כמובן שחלק מהחומר אני לומד יותר בעיון, וחלק בריפרוף. אבל עדיין אני מעדיף ללמוד את הכל.

שיהיה הרבה בהצלחה לניגשים!

***עריכה***

בקשר לדברי MiniMizer.

תשמע.. כל בחינת בגרות נכנסת לממוצע הבגרות. ומאוד קשה להתקבל למקצועות מכובדים באוניברסיטה עם ממוצע בגרות בינוני בלבד.

וברור שתמיד אפשר להשלים אחרי הצבא, אבל אז זה עולה הרבה כסף, שבאותה תקופה יש מספיק על מה לבזבז את המעט כסף.....

פורסם

אותי מגישים על 67 (שונא ידע עם ואת המורה והיא אותי בחזרה וזה מה שגרם לה להיות לא אובייקטיבית ) >:(

נראה מה יצא אחרי הכול המקצוע הזה בקושי משפיע על י"ג י"ד או על העתודה ..........(ככה אומרים )

פורסם

כמה קיבלת במבחנים?

אומנם יש שיכול דעת במקצוע כאשר בודקים מבחנים אבל עדין מה שקובע זה הציונים של המבחניים..

ואם היה לך ציונים יותר גבוהים תלך את המנהלת.... ותערער.. בסך הכל אין לך מה להפסיד.. להוריד מגן עכשיו היא לא יכולה.. תירה בכל התותחים שיש לך..

פורסם

My topic selection makes perfect sense, first period is actually 1/4, 3 subjects, you study 2/3, there's no chance there isn't atleast one if not two questions you know how to answer.

Second period, 2/4, gotta study 90 & of the material, this is where mixed questions are most likely to come up, I don't study the ghettos, it shouldn't appear in more than 1 question, and it's a sucky subject.

Third period, 1/3, three subjects, again 2/3 should have you covered, if you look @ past years.

פורסם

הדבר הזה, שמחדירים לראש בכל בית ספר בארץ, הוא מגוחך ומופרך בכל כך הרבה רמות. הדבר היחיד שציון הבגרות קובע זה אם תצטרך לעשות מבחן חוזר במקצוע מסוים (ומדובר רק במקצועות הריאליים העיקריים)על חומר שממילא תשכח ותצטרך ללמוד מחדש כשתגיע לאוניבריסיטה.

כל כך נכון.

היסטוריה זה מקצוע לפי דעתי מאוד מעניין אבל ההיסטוריה שמלמדים בבית ספר זה עלבון לאינטילגנציה ועלבון גדול עוד יותר זה המבחנים.

כל שאלה זה ככה...1) פרט ונמק כמה קשיים לXYZ,

2) פרט והסבר כמה סיבות לABC ותן עוד שתי סיבות איך התגברו על זה... וגם תסביר מזה נאציזם ומזה קומוניזם ב4 שורות.

יופי, קיבלתי 100... אני יודע היסטוריה מצוין.

BULL FUCKING SHIT.

פורסם

שמע. זה בגרות, והיסטוריה זה מקצוע חובה, צריך להיות משהו עממי.

היסטוריה שאנחנו לומדים זה רק לזכור..... לא מעורב שום אספקט של אינטלגנציה

ללמוד היסטוריה ולהבין השלכות של כל מיני מהלכים, ויחסי גומלין בין קבוצות באוכלסיה זה כבר יותר מסובך אבל יותר מענין אם אתה אוהב להתעמק בדברים

פורסם

כמה קיבלת במבחנים?

אומנם יש שיכול דעת במקצוע כאשר בודקים מבחנים אבל עדין מה שקובע זה הציונים של המבחניים..

ואם היה לך ציונים יותר גבוהים תלך את המנהלת.... ותערער.. בסך הכל אין לך מה להפסיד.. להוריד מגן עכשיו היא לא יכולה.. תירה בכל התותחים שיש לך..

שכחת שזה היסטוריה? ת'כלס המורה יכולה לתת לך כמה שהיא רוצה, אלה שאלות פתוחות, הכל תלוי בכמה אתה מלקק אליה...

פורסם

כמה ש-Saliman צודק.

המורה שלי למשל, הוא בעל דעות קדומות, משהו בלתי רגיל...

הציון הראשון שתקבל אצלו, זה יהיה הציונים שלך כל השנה, בית דין לא יעזור! לא משנה מה תעשה!

למשל היו מבחנים שהלך לי ממש ח*א וכתבתי אולי עמוד אחד - וקיבלתי 75.

לעומת זאת היו מבחנים שהלך לי ממש מעולה וכתבתי 3/4 עמודים - וקיבלתי 75 !!!

רק במחצית השנייה כתבתי כנראה מבחנים ממש ברמה גבוהה, שהוא הסכים איכשהו לשבור איתי את הסטטוס קוו ולתת לי 80 ::) . אצל מורה אחר בטוח הייתי מקבל מעל 90.

זה אחד החסרונות הבולטים ביותר במקצועות האלה... צריך הרבה לקקנות ולזכות באהדת המורה שלך, ע"מ לקבל ציונים טובים.

פורסם

כמה ש-Saliman צודק.

המורה שלי למשל, הוא בעל דעות קדומות, משהו בלתי רגיל...

הציון הראשון שתקבל אצלו, זה יהיה הציונים שלך כל השנה, בית דין לא יעזור! לא משנה מה תעשה!

למשל היו מבחנים שהלך לי ממש ח*א וכתבתי אולי עמוד אחד - וקיבלתי 75.

לעומת זאת היו מבחנים שהלך לי ממש מעולה וכתבתי 3/4 עמודים - וקיבלתי 75 !!!

רק במחצית השנייה כתבתי כנראה מבחנים ממש ברמה גבוהה, שהוא הסכים איכשהו לשבור איתי את הסטטוס קוו ולתת לי 80  ::) . אצל מורה אחר בטוח הייתי מקבל מעל 90.

זה אחד החסרונות הבולטים ביותר במקצועות האלה... צריך הרבה לקקנות ולזכות באהדת המורה שלך, ע"מ לקבל ציונים טובים.

אצלי זה לא ככה...

במבחן הראשון קיבלתי 77, אז בעבודה 80, במבחן הבא 84, ואז 89 במבחן אאח"כ, במגן קיבלתי 90 והמורה בסוף הגישה אותי על 93.

אני לא מלקק לה או מתחנף אליה... אני מתייחס אליה בכבוד ולא מזלזל בה (כמו לכל המורים)...

אבל למורה שלי ממש אין דעות קדומות...

פורסם

תעזבו שניה את הבגרות....

תזכרו את הרגע שאתם חיים בו עכשיו ומה הולך בארץ עכשיו -> זאת היסטוריה !

בהיסטוריה, תזכרו נקודות מסוימות ותשתמשו הרבה הרבה בהגיון רגיל, ותחבולות,

תחשבו מה אתם הייתם עושים במצב הזה, זה בד"כ עובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים