עבור לתוכן

מחשב גיימינג 10K

Featured Replies

פורסם

היי אשמח לעזרתכם בהרכבת מפרט, תודה רבה!

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?

10K , אפשר לחרוג.

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?

בעיקר גיימינג ( בעיקר MMos' ומשחקי FPS )

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?

לא

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)

לא

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?

בינוני ( מעדיף שילוב עם קירור טוב)

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?

אין העדפה

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקניה)?

בקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire)?

לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב?

כן

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אני מתכוון לחכות ל - benchmarks של כרטיסי amd החדשים ( בכיוון של rtx 3080 \ Radeon RX 6800 XT ) , אבל אשמח בכל זאת למפרט עבור שאר הרכיבים.

(בלי קשר למפרט אני מתכוון לקנות מסך 2K שיתאים ל gpu החדש).

פורסם

היי,

מציע לך מפרט מstartPC, חברה די טובים. תוכל גם להזמין מפלונטר חנות מעולה.

אני לא חושב שפער הביצועים של AMD יהיה מאוד משמעותי, אבל אי אפשר לדעת. אתה יכול לחכות ולראות :)

אסביר קצת על המפרט, אם יש שאלות מוזמן לשאול רק תדאג לצטט אותי.

קודם כל מבחינת התקציב אני מאמין שאין לך צורך לנצל את כולו, אפשר להכליל גם מסך מחשב בתוך התקציב ולהישאר מתחת ל10K.

אתה די מלא פה, כל מה שאוסיף לא באמת ישנה משהו. 

מעבד - AMD מהסדרה החדשה, מעבד מעולה שיתן לך ראש שקט לשנים הקרובות, לכל שימוש שתצטרך אותו.

לוח אם - לוח אם מעולה שיעמוד בחום ובמתחם של מערכת כמו שלך, והוא אף קריטי אם תחליט לבצע OC למעבד. אין סיבה לוותר עליו.

RAM - לא תצטרך יותר מ16GB, כמובן שבמהירות גבוהה.

כרטיס מסך - כרגע כללתי לך את הRTX3080, אם ותחליט להחליף לכרטיסים החדשים של AMD המערכת מתאימה לזה בצורה מעולה, אין צורך לבצע שינויים.

אחסון - כונן M2 מהיר בנפח 1000GB, תדאג להתקין עליו את מערכת ההפעלה והדברים שתרצה שירוצו יותר מהר (לדוגמה תוכנות חיוניות כמו אנטי וירוס ואופיס, ומשחקי מחשב). יש לך כונן קשיח רגיל של 1000GB נוסף במקרה ותצטרך עוד אחסון, תוכל לוותר עליו אם אין צורך.

ספק כוח - איכותי ביותר, ממליץ לך לברר על מספר שנות האחריות שStartPC נותנים, לדעתי זה 5 ומעלה.

קירור - קירור מים למעבד שתוכל לבצע OC בעתיד, אפשר לוותר עליו ולחסוך קצת כסף על קירור אוויר אם לא תרצה לבצע. המארז עצמו מאוד מאוורר, אין לך מה לחשוב על טמפרטורות.

מזכיר מבחינת השדרוג העתידי, ממליץ לבצע OC למעבד ולכרטיס המסך בעת הצורך. הייתי מאמין שבעוד 5-10 שנים הדבר היחיד שאולי תצטרך להחליף זה כרטיס המסך, ולהוסיף עוד RAM.

מעבד: 1994 ₪ - * חדש * - AMD Octa Core Ryzen 7 5800X Up To 4.7Ghz AM4 BOX
קירור מים למעבד: 267 ₪ - * חדש * - Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB
לוח אם: 661 ₪ - * חדש * - ASUS TUF GAMING B550M-PLUS
זכרון: 339 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) XPG DDR4 3600Mhz CL18 GAMMIX D30 BLACK
כרטיס מסך: 3690 ₪ - * חדש בקניית מחשב * - ZOTAC GeForce RTX3080 10GB Up To 1725Mhz TRINITY OC
דיסק קשיח: 479 ₪ - * מבצע * - A-Data 1T SWORDFISH PCIE M.2 Read 1800MB/s Write 1200MB/s 5 Years
דיסק קשיח: 197 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty
ספק כוח: 456 ₪ - Antec 750W HCG-750M 80+ GOLD Full Modular High Current Gamer
מארז: 420 ₪ - * חדש * - Phanteks Eclipse P400A AIR Tempered Glass Black

מחיר סופי: למזומן / העברה בנקאית: 8503 ₪ 
לאשראי: עד 12 תשלומים 8673 ₪ או עד 36 תשלומים 8843 ₪

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Kendrick Lamar

היי,

מציע לך מפרט מstartPC, חברה די טובים. תוכל גם להזמין מפלונטר חנות מעולה.

אני לא חושב שפער הביצועים של AMD יהיה מאוד משמעותי, אבל אי אפשר לדעת. אתה יכול לחכות ולראות :)

אסביר קצת על המפרט, אם יש שאלות מוזמן לשאול רק תדאג לצטט אותי.

קודם כל מבחינת התקציב אני מאמין שאין לך צורך לנצל את כולו, אפשר להכליל גם מסך מחשב בתוך התקציב ולהישאר מתחת ל10K.

אתה די מלא פה, כל מה שאוסיף לא באמת ישנה משהו. 

מעבד - AMD מהסדרה החדשה, מעבד מעולה שיתן לך ראש שקט לשנים הקרובות, לכל שימוש שתצטרך אותו.

לוח אם - לוח אם מעולה שיעמוד בחום ובמתחם של מערכת כמו שלך, והוא אף קריטי אם תחליט לבצע OC למעבד. אין סיבה לוותר עליו.

RAM - לא תצטרך יותר מ16GB, כמובן שבמהירות גבוהה.

כרטיס מסך - כרגע כללתי לך את הRTX3080, אם ותחליט להחליף לכרטיסים החדשים של AMD המערכת מתאימה לזה בצורה מעולה, אין צורך לבצע שינויים.

אחסון - כונן M2 מהיר בנפח 1000GB, תדאג להתקין עליו את מערכת ההפעלה והדברים שתרצה שירוצו יותר מהר (לדוגמה תוכנות חיוניות כמו אנטי וירוס ואופיס, ומשחקי מחשב). יש לך כונן קשיח רגיל של 1000GB נוסף במקרה ותצטרך עוד אחסון, תוכל לוותר עליו אם אין צורך.

ספק כוח - איכותי ביותר, ממליץ לך לברר על מספר שנות האחריות שStartPC נותנים, לדעתי זה 5 ומעלה.

קירור - קירור מים למעבד שתוכל לבצע OC בעתיד, אפשר לוותר עליו ולחסוך קצת כסף על קירור אוויר אם לא תרצה לבצע. המארז עצמו מאוד מאוורר, אין לך מה לחשוב על טמפרטורות.

מזכיר מבחינת השדרוג העתידי, ממליץ לבצע OC למעבד ולכרטיס המסך בעת הצורך. הייתי מאמין שבעוד 5-10 שנים הדבר היחיד שאולי תצטרך להחליף זה כרטיס המסך, ולהוסיף עוד RAM.

מעבד: 1994 ₪ - * חדש * - AMD Octa Core RYZEN 7 5800X Up To 4.7Ghz AM4 BOX
כרטיס מסך: 3690 ₪ - * חדש בקניית מחשב * - ZOTAC GeForce RTX3080 10GB Up To 1725Mhz TRINITY OC
דיסק קשיח: 479 ₪ - * מבצע * - A-Data 1T SWORDFISH PCIE M.2 Read 1800MB/s Write 1200MB/s 5 Years

קודם כל תודה על התגובה :)

אין לי בעיה להגיע ל-10k רק עבור המחשב, אפילו עם קצת חריגה :)

לגבי המעבד - אם אני בתקציב הזה האם לא כדאי לי כבר ללכת על ה - 5900x ?

לגבי קירור - אני קצת יותר נוטה למאוורר טוב מהסיבה שאני רוצה קירור שיחזיק להרבה שנים עם כמה שפחות החלפות,

בכל מקרה חיפשתי ביקורות אבל מצאתי רק על ML204R \ ML360R , לא מצאתי כלכך על הדגם עם L בסוף, אני לא מבין את האמת מה ההבדל ביניהם.

שוב תודה על העזרה :)

פורסם

ציטוט של Kendrick Lamar

מעבד: 1994 ₪ - * חדש * - AMD Octa Core RYZEN 7 5800X Up To 4.7Ghz AM4 BOX

בגדול המפרט הזה סביר אבל יש לי קצת בעיות אם מה שהמלצת לו.

נתחיל מהקירור. למה קירור מים? מי שלא עושה OC אני בספק אם ירצה להתעסק אם זה ומי שכן עושה OC לא יקח קירור מים פשוט כזה. קירור אוויר טוב יתן את אותן תוצאות כמו קירור מים פשוט (כמו מה שהצעת לו) ועם הרבה פחות התעסקות. פעם בשנה קצת ניקיון של אבק במידה ואין פילטרים במארז.

לגבי המעבד, הדגם הזה קצת בעייתי לפי איך שאני רואה את הדברים. AMD שמו לו מחיר שדי דוחף אותך לכיוון של ה5900X כי הוא מתומחר די רחוק מעל ה5600 (ונותן רק מעט מאוד תוספת ביצועים) ובמרחק נגיעה די מפתה מה5900 (שנותן תוספת ביצועים די משמעותית לעומתו).

אז שוב, איך שאני רואה את הדברים, או שתרד ל5600 והביצועים ירדו במעט או שתשקיע עוד קצת ותעלה ל5900.

שוב אדגיש שככה אני רואה את הדברים (כי אני יודע מה ליאור כתב על ה5600 בביקורת שלו - אני אישית לא מסכים איתו אבל זה בסדר).

אתה מוזמן לבחור את הדרך שניראית לך הכי נכונה לכיס שלך.

הזכרונות וכרטיס המסך סבבה. 

הSSD שהבאת, לא מכיר את המותג אבל כנראה שההבדלים בינו לבין מותג יוקרי מאוד זניחים בביצועי יום יום ומשחקים.

אבל מה מטרת הHDD? לפי דעתי מיותר. אם אתה צריך נפח גדול לאחסון של מדיה (תמונות, מוזיקה, סרטים או כל מיני דברים כאלה שלא בשימוש יומיומי) אז 1 טרה זה ממש לא הרבה - תלוי בכמה באמת אתה צריך (לי נגיד יש 12 טרה וזה לא מספיק לי - זה מאוד אישי). אם אתה לא ממש צריך, שים את ה200 שקל האלה ברכיב אחר.

מארז זה טעם אישי אז לבחירתך.

ספק הכח יספיק לך אבל קח בחשבון שההמלצה של נווידיה עבור ה3080 היא 650W. אז אתה די קרוב לזה.

בכל מקרה רשמת שאתה רוצה לקנות בקרוב, אז קח בחשבון שיש בעיית מלאים רצינית בכל העולם גם בכרטיסי המסך של נווידיה (וככל הנראה גם באלו של AMD ברגע שיצאו) וגם במעבדים החדשים של AMD.

עד שיהיה מלאי של הרכיבים האלו יכול להיות שתאלץ לחכות חודש-חודשיים ואפילו יותר. לאף אחד אין צפי קבלה של מלאי (ובנוסף לזה, יש מאות אנשים שנרשמו מראש ברשימת המתנה).

בהצלחה

פורסם
ציטוט של jackhammer

בגדול המפרט הזה סביר אבל יש לי קצת בעיות אם מה שהמלצת לו.

נתחיל מהקירור. למה קירור מים? מי שלא עושה OC אני בספק אם ירצה להתעסק אם זה ומי שכן עושה OC לא יקח קירור מים פשוט כזה. קירור אוויר טוב יתן את אותן תוצאות כמו קירור מים פשוט (כמו מה שהצעת לו) ועם הרבה פחות התעסקות. פעם בשנה קצת ניקיון של אבק במידה ואין פילטרים במארז.

לגבי המעבד, הדגם הזה קצת בעייתי לפי איך שאני רואה את הדברים. AMD שמו לו מחיר שדי דוחף אותך לכיוון של ה5900X כי הוא מתומחר די רחוק מעל ה5600 (ונותן רק מעט מאוד תוספת ביצועים) ובמרחק נגיעה די מפתה מה5900 (שנותן תוספת ביצועים די משמעותית לעומתו).

אז שוב, איך שאני רואה את הדברים, או שתרד ל5600 והביצועים ירדו במעט או שתשקיע עוד קצת ותעלה ל5900.

שוב אדגיש שככה אני רואה את הדברים (כי אני יודע מה ליאור כתב על ה5600 בביקורת שלו - אני אישית לא מסכים איתו אבל זה בסדר).

אתה מוזמן לבחור את הדרך שניראית לך הכי נכונה לכיס שלך.

הזכרונות וכרטיס המסך סבבה. 

הSSD שהבאת, לא מכיר את המותג אבל כנראה שההבדלים בינו לבין מותג יוקרי מאוד זניחים בביצועי יום יום ומשחקים.

אבל מה מטרת הHDD? לפי דעתי מיותר. אם אתה צריך נפח גדול לאחסון של מדיה (תמונות, מוזיקה, סרטים או כל מיני דברים כאלה שלא בשימוש יומיומי) אז 1 טרה זה ממש לא הרבה - תלוי בכמה באמת אתה צריך (לי נגיד יש 12 טרה וזה לא מספיק לי - זה מאוד אישי). אם אתה לא ממש צריך, שים את ה200 שקל האלה ברכיב אחר.

מארז זה טעם אישי אז לבחירתך.

ספק הכח יספיק לך אבל קח בחשבון שההמלצה של נווידיה עבור ה3080 היא 650W. אז אתה די קרוב לזה.

בכל מקרה רשמת שאתה רוצה לקנות בקרוב, אז קח בחשבון שיש בעיית מלאים רצינית בכל העולם גם בכרטיסי המסך של נווידיה (וככל הנראה גם באלו של AMD ברגע שיצאו) וגם במעבדים החדשים של AMD.

עד שיהיה מלאי של הרכיבים האלו יכול להיות שתאלץ לחכות חודש-חודשיים ואפילו יותר. לאף אחד אין צפי קבלה של מלאי (ובנוסף לזה, יש מאות אנשים שנרשמו מראש ברשימת המתנה).

בהצלחה

הלכתי על קירור מים כי זה קירור נחמד, אסטתי, ומכניס גם קצת אוויר למארז. קירור אוויר יהיה יותר טוב אפילו (במחירים גבוהים כמובן, 200-300 ומעלה), אבל זו חתיכת בלוק שיושבת על המחשב. הML240 יכול להחזיק OC למעבד כזה בלי בעיה, אני לא מאמין שפותח האשכול מתכוון לשבור שיאים. בעיקרון קירור AIO לא דורש התעסקות, זה מה שטוב בו.

לגבי המעבד, באופן כללי אני גם לא חושב שיש צורך להשקיע מעבד ל5600X. ברור שיש פער בביצועים אבל הוא לא שווה את המחיר, משהו שאפשר לתקן בOC בלי בעיה. הסיבה שהלכתי על ה5800X היא לתת את האופציה לריבוי ליבות בעת הצורך בעתיד. אולי ירצה להתעסק בתוכנות שונות, או שמשחקים ידרשו יותר ליבות.

מפתיע שאתה לא מכיר את A-DATA, בין החזקים בתחום. תכננתי לו אחסון שהSSD מיועד למערכת ההפעלה, תוכנות חשובות וכמה משחקים. מעבר לכך למה שירצה לאחסן דברים אחרים בSSD? אין שום הבדל בביצועים. גם במשחקים ההבדל היחיד הוא בזמני הטעינה.

ההמלצה של נבידיה זה 750W מהאתר הרשמי שלהם, לא יודע איך הגעת למסקנה ש750W. אגב, LTT הראו שיש פיקים חדשים בצריכת הכוח של הRTX3080 ובכללי בכל סדרת ה30XX, כך ש750W זה גם מעט גבולי. לכן הלכתי על סופר איכותי ועם אחריות מורחבת.

מבחינת המלאי, אני התפלאתי לדעת שהחוסר פה לא כזה רציני. בפלונטר תוכל למצוא מלאי של כל המעבדים החדשים, וגם כרטיסי מסך אם תחפש קצת.

פותח האשכול,

תוכל להחליף לקירור אוויר אחר אם תרצה, כמה המלצות:

Noctua NH-D15 (שים לב שיש גם גרסה שחורה אם תרצה)

Noctua U12A (הבחירה הכי טובה לדעתי)

Be Quiet Dark Pro 4 אם אתה מחפש משהו מאוד שקט ואלגנטי

פורסם
ציטוט של Kendrick Lamar

הלכתי על קירור מים כי זה קירור נחמד, אסטתי, ומכניס גם קצת אוויר למארז. קירור אוויר יהיה יותר טוב אפילו (במחירים גבוהים כמובן, 200-300 ומעלה), אבל זו חתיכת בלוק שיושבת על המחשב. הML240 יכול להחזיק OC למעבד כזה בלי בעיה, אני לא מאמין שפותח האשכול מתכוון לשבור שיאים. בעיקרון קירור AIO לא דורש התעסקות, זה מה שטוב בו.

לגבי המעבד, באופן כללי אני גם לא חושב שיש צורך להשקיע מעבד ל5600X. ברור שיש פער בביצועים אבל הוא לא שווה את המחיר, משהו שאפשר לתקן בOC בלי בעיה. הסיבה שהלכתי על ה5800X היא לתת את האופציה לריבוי ליבות בעת הצורך בעתיד. אולי ירצה להתעסק בתוכנות שונות, או שמשחקים ידרשו יותר ליבות.

מפתיע שאתה לא מכיר את A-DATA, בין החזקים בתחום. תכננתי לו אחסון שהSSD מיועד למערכת ההפעלה, תוכנות חשובות וכמה משחקים. מעבר לכך למה שירצה לאחסן דברים אחרים בSSD? אין שום הבדל בביצועים. גם במשחקים ההבדל היחיד הוא בזמני הטעינה.

ההמלצה של נבידיה זה 750W מהאתר הרשמי שלהם, לא יודע איך הגעת למסקנה ש750W. אגב, LTT הראו שיש פיקים חדשים בצריכת הכוח של הRTX3080 ובכללי בכל סדרת ה30XX, כך ש750W זה גם מעט גבולי. לכן הלכתי על סופר איכותי ועם אחריות מורחבת.

מבחינת המלאי, אני התפלאתי לדעת שהחוסר פה לא כזה רציני. בפלונטר תוכל למצוא מלאי של כל המעבדים החדשים, וגם כרטיסי מסך אם תחפש קצת.

עדיין חושב שזה מיותר להתעסק עם קירור מים.

התשובה הדיפולטיבית לשאלה האם עושים OC היא: לא. אז אין צורך לכלול חומרה כדי ש"אם, במקרה ו...."

לגבי הSSD, טעות שלי. חשבתי שמותג הוא SWORDFISH  :). חברת ADATA אכן מוכרת.

לגבי הHDD, זה בדיוק מה שאני אומר. אם יש לו משהו לאחסן  אז שיגיד ונתאים לו דיסק בגודל המתאים (כי כמו שאמרתי, זה מאוד אישי לכל אחד). אם אין לו (שכנראה זה הדיפולט) אז הHDD מיותר פה ועדיף לשים את ה200 שקל האלו על רכיב אחר.

אגב אם כן צריך HDD, מה ששמת לו זה 1טרה ב200 שקל. קח בחשבון שדיסק של 2טרה עולה 250 שקל... 

לגבי הספק כח, כאן לדוגמא הייתי שם את ה200 שקל שחוסכים מהHDD ועולה רמה ל850W.

עוד הערה כללית, בגלל שמדובר על קניית מחשב קומפלט והמחיר הוא יחסית גבוה (10K), הייתי שוקל רכישה באילת אפילו אם זה מצריך נסיעה לאילת, קנייה וחזרה הביתה.

מעמ על 10K מגיע ל1700 שקל. שווה לשקול את זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים