עבור לתוכן

לא מצליח לבצע התקנה נקייה של Win10

Featured Replies

פורסם

ברשותי נייד Lenovo Z570 עם Win10 בילד ישן. גם המחשב לא כ"כ חדש (2012), אך כוחו במותניו (i7 + SSD) ואני ממאוד מרוצה ממנו. אני רוצה לבצע התקנה נקייה של Win10 בילד האחרון. הכנתי USB וגם דיסק DVD DL לצורך זה ע"פ ההנחיות של מיקררוסוט.

הבעייה שהמחשב לא מזהה את ה USB או את הדיסק בעליה. הוא לא מזהה דיסקים ישנים של Win  מקוריים של מיקרוסופט. לא ניתן לסדר מחדש את סדר קריאת הכוננים משום שלא ניתן להגיע  BIOS בעזרת F2 / F12 או להגיע אל UEFI באמצעות Setting-Recovery-Restart וכו' nשום שהלחצן UEFI לא קיים תחת Advanced. מידע מערכת מראה שהמחשב עובד תחת מוד UEFI וכן, מחיצת השחזור מראה שהיא מסוג UFI, בהיינו, בעליה, המחשב עוקף את ה BIOS. נראה לי שאני צריך להגיע איך שהוא ל BIOS ולהעביר אותו למצב Legacy. ואת זה אני לא מצליח לעשות.

ניסיתי את רוב התרגילים המומלצים באינטרנט (הוצאת סוללה + לחיצה ארוכה על PWR, עליה עם F2 לחוץ, Safe Mode, הוצאת HD ועוד). דבר אחד טרם ניסיתי  - הוצאת סוללת CMOS ע"מ לרסת את ה BIOS. זה כרוך בפרוק החצי מחשב.

האם יש למשהו רעיון איל לבצע התקנה נקייה בכל זאת או, בעצם, לאלץ את המחשב לקרוא USB בעליה?

ארוע כזה טרם היה לי בעשרות התקנות של מערכות קודמות ל Win10 במחשב זה (אני נוהג לבצע התקנה נקייה בערך כל שנה - שנתיים).

פורסם

תנתק את הSSD ותראה אם המחשב יעלה מהUSB אם כן תפמרט את הSSD (כמובן לגבות מידע חשוב אם צריך) ותעלה מהUSB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים