עבור לתוכן

ביקורת קצרה על SSD CACHE (intel rapid storage / amd storemi)

Featured Replies

פורסם

אהלן, לפני חודש שאלתי מי מעוניין בביקורת על יעילות הטכנולוגיה הזאת ברמה הרפקטית

אקצר ואומר שמבחינתי הסיבה לשימוש בSSD CACHE הוא בשביל שאוכל לאחסן את כל המשחקים שלי במקום אחד, שזה צורך לפחות 4TB שהמחיר של SSD כזה הוא באיזור 2000 ש"ח הכי זול, לכן רציתי HDD רגיל לצורך האחסון אבל לא רציתי שזמני הטעינה יהיו גבוהים, אלא כמה שיחותר קרובים לSSD שאפשר

לפני שאפרסם כאן את הבנץ' מארק היחיד שעשיתי (CRYSTAK DISK MARK) אציין, שאינני משתמש בSTOREMI למרות שאני על פלטפורמת AMD, כי החלטתי לנסות לשלב בין SSD CACHE לבין RAID 0 והפלטפורמות של אינטל וAMD פשוט לא תומכות בזה, אם תרצו יותר פרטים על איך עשיתי זאת וכו', בשמחה.

לסיכום ומעבר לתמונות רצוי לציין שכל השילוב הזה הוא מאוד "בעייתי" מבחינת אמינות של שמירה על קבצים, יש לי עוד HDD ששלפתי מNAS ישן של 4TB שמשמש כMIRROR, וגם ככה רוב הקבצים שלי הם משחקים שמגובים בענן.

אז יאללה לתמונות

1476053861_HDD5_9K.png.5b421a1e09c16eb764dd7843a353f76a.png

למעלה רואים את הבייסמארק שלי שהוא HDD רגיל

1653963074_RAID7_2K.png.a136558c2d5e3c77b4a93f39dcd8196e.png

למעלה ניתן לראות מהירות של שני כונני HDD בRAID 0 בלי SSD CACHE

1656071531_raidcache.png.0af3303d6dd413ee1bcb7897f25117db.png

והנה התכלס שלנו, משהו מוזר שאציין זה שלפעמים SEQ1M מגיע ל600 ולפעמים נוח לו על 400-500, לא ברור לי מה גורם לתנודה הזו.

זמני טעינת משחקים צולמו אבל אין לי ידע בעריכת וידאו, ניסיתי... יש לי את ההקלטות אבל אין לי ממש סבלנות ללמוד עריכה, אולי מישהו פה ירצה את הקליפים ויהפוןך אותם לסרטון יוטיוב או משהו, לא ממש בוער לי.

כן אציין שזמני הטעינה מעט טובים יותר מאשר הSSD הרגיל שלי שהוא יחסית ישן להבדיל מהSSD שמשמש כCACHE. 

כל מה שרציתי להשיג זה ספריית משחקים 4TB במחיר של HDD ועוד קצת לSSD קטן, שיטענו מהר, והמטרה מבחינתה הושגה במלואה.

מקווה שמישהו יפיק מדיון זה תועלת

אם פתאום למישהו עולה רעיון לבנצ'מארק כתבו לי כאן ואשתדל לבצע אותו.

אם מישהו תוהה מה המפרט שלי, הוא מצויין בפרופיל שלי, גם ככה כתבתי כאן הרבה לא הרגשתי שזה נחוץ פשוט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים