עבור לתוכן

מה ההבדל בין AMD ל-AMD64?

Featured Replies

פורסם

ואם כבר AMD, אז איזה עדיף (למחשב חדש, למשחקים וסרטים, עם לוח אביט NF7-SL)?

590 ש"ח- AMD Athlon XP 2600+ BARTON Bulk+Cooler/Retail

או

650ש"ח- AMD Athlon XP 2500+ BARTON MOBILE 45W FSB 266 1.45V Tray 0.13 512K cache Bulk

או

514 ש"ח- AMD Athlon XP 2500+ BARTON Bulk+Cooler/Retail

האם ההבדלים בין 2500 ל2600 משמעותיים?

איזה יתפקד הכי טוב בצרכים האלה (וכסף הוא כן בעיה)

פורסם

ואם כבר AMD, אז איזה עדיף (למחשב חדש, למשחקים וסרטים, עם לוח אביט NF7-SL)?

590 ש"ח- AMD Athlon XP 2600+ BARTON Bulk+Cooler/Retail

או

650ש"ח- AMD Athlon XP 2500+ BARTON MOBILE 45W FSB 266 1.45V Tray 0.13 512K cache Bulk

או

514 ש"ח- AMD Athlon XP 2500+ BARTON Bulk+Cooler/Retail

האם ההבדלים בין 2500 ל2600 משמעותיים?

איזה יתפקד הכי טוב בצרכים האלה (וכסף הוא כן בעיה)

אין אבדל בין AMD 2600 ל 2500

לא תרגיש אפילו 1%

פורסם

ההבדל בין AXP2500/2600 מזערי אבל לך על 2600 אם נכנס בתקציב למה לא

AXP2500 MOBILE - פחות או יותר אותו דבר כמו ה2500 הרגיל אבל עולה יותר ,הוא מצויין באוברקלוק יותר טוב מהרגיל בתחום הזה , יש גם AXP2600 MOBILE

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, תודה על ההשוואה, אבל על שאלת הנושא עוד אף אחד לא ענה לי- אז מה ההבדל בין הרגיל ל64?

בנוסף, מה זה הBULK שרשום כחלק מהפירוט?

ומה זה BUNDLE? יש גדלים שונים, הבנתי, אבל לא ברור לי מה תפקידו בכוח.

ואם למי שעונה יש סבלנות לקשר אותי גם להסבר איך עושים OC למעבד, למסך וללוח האם- אהיה אסיר תודה!!

פורסם

ה מעבדים האלה ATHLON XP הם עובדים על טכנולוגיה אחרת ועל ישומי 32 BIT אבל מעבדי AMD64 עובדים עם לוחות אחרות גם ועל טוכנלוגיה אחרת שהיא 64 BIT והם נותנים ביצועים עדיפים על כל מעבד אחרר שיש כרגע הם הכי טובים בשווק אבל הם לא עובדים עם לוח -SL הם צריכים לוחות מיוחדים עם SOCKET 745 או 939 החדש ! והמומלץ !

אז לגבי OC ! עושים למעבד ולכרטיס מסך ולא למסך !

אז OC מבצעים על ידי העלאת ה FSB (אם אני לא טועה) כאילו שה FSB הוא 166 אז מתחילים להעלות ולהכפיל במכפלה (כל מעבד מכפלה אחרת)

2500= 166FSB*11! =1800MHZ !

אז....מעבד ה 2500 הרגיל אפשר להעלות רק FSB אבל מעבדי ה MOBILE אני חושב שהמכפלה פתוחה וזה יותר יותר טוב ל OC !

אם טעיתי במשהו אז תקנו אותי בבקשה !

אגב מעבדי AMD אלה טובים מאד ל OC עם הלוח הנ"ל ! וניתן להגיע ל 3200 עם קירור אויר בלבד !

פורסם

טוב, אז אתה שואל לגבי ההדבלים שיש בין Athlon XP לבין Athlon 64, אוקי.

כידוע, בלוח אם יש Northbridge & Southbridge chipset. חברת AMD באה ורוצה להתקדם בכך שהיא רוצה לחתוך טכנולוגיה יישנה בשביל להתקדם הלאה. כידוע אחד הדברים החשובים ביותר חוץ מהמבד והלוח כמובן, זה הזיכרון. הזיכרון, התעבורה בו מהווה חלק חשוב מאוד בתעבורת המידע הכוללת. הזיכרון הוא האלמנט שיכול ליצור לך צוואר בקבוק או להפף....כמו בטכנולוגיית DualDDR :)

AMD מציגה לנו טכנולוגייה חדשה שעובדת עם מבעדי ה - 64. בטכנולוגייה זו, בקר הזיכרון, לא נמצא יותר כחלק אינטגלי מה chipset שלך בלוח האם שלך, אלא הוא חלק אינטגרלי מהמעבד. לכן, מבנה ה - Front Side Bus כמו שהכרנו בעבר, משתנה. ה - BUS שנוצר הוא בין המעבד לבקר הזיכרון שהוא מקושר ישירות לזיכרון. כלומר, למעבד גישה כמעט תמידית לזיכרון שלך. לכן, תעבורת המידע בין המעבד לזיכרון היא כמעט שקופה, מה ש AMD מכנה , Hypter Transport...שיכול לעבוד במהירות 800/1000/1600/2000Mhz. את זה ניתן להשיג בגלל שבקר הזיכרון ממש צמוד למעבד שלך מבחינה פיזית.

מעבדי socket754 מכילים בקר מובנה שיודע לעבוד רק Singel DDR :( אבל עובד ב - 128bit...זה כמעט אותו הדבר כמו שתעבוד DualDDR של 64bit, תקבל בסוף 128bit.

מעבדי socket939 מכילים בקר זיכרון שיודע לעבוד Dual DDR שזה 128bit x2 :).

אלו שני סדרות של ה - Athlon64 שיודעים לעבוד עם הבקר מובנה. בנוסף לזאת חלק מהמעבדים מגיעים עם 1MB L2 Cache...וחלקם מצחית מזה.

מה שיפה בטכנלוגיית 64 ביט של AMD זה שהיא יכולה לעבוד בצורה מושלמת עם יישומי 32 ביט, לעומת מעבדי Itanium2 של INTEL שלא מסתדרים עם יישומי 32bit.

בנוסף לכך, מעבדי Athlon64 מכילים אופטימיציות : MMX+, 3dNow!, SSE/1, SSE/2

מעבדי XP מכילים הכל חוץ מ SSS/2 :(

בכל מקרה, מעבדי socket754 יעבדו מהר יותר אפילו ביישומי 32ביט בגלל הוכנולוגייה של בקר הזיכרון ולוחות האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים