עבור לתוכן

ארטיפקטים רק בהגדרות מסויימות.למה?

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני חודשיים את הכרטיס של Gigabyte 5900xt , לאחר ששיחקתי כמה מישחקים שמתי לב שכאשר אני מגזים עם ה AA מתחילים להיות כל מיני פיקסלים לא קשורים על מסך המשחק. התקשרתי לחנות והם החליפו לי את הכרטיס. בכרטיס השני היתה את אותה בעיה, לאחר שהחליפו לי גם אותו, בחנות טענו שזה לא בעיה בכרטיס , והסיכוי ששלוש כרטיסים יהיו תקולים ברצף הוא קלוש. לאחר בחינות מקיפות על הכרטיס הגעתי לכמה מסקנות :

1. הארטיפקטים נוצרים אך ורק על AAx4 כשה Vertical Sync הוא על Off. אם ה Vertical Sync על ON אז הם נעלמים. ניסיתי הרבה שילובים של הגדרות גם שה AAx8 אבל אין ארטיפקטים.

2. דווקא ב AAx4 אני הכי נהנה לשחק, מבחינת גרפיקה וביצועים של הכרטיס, ולפעמים ה Vertical Sync הורס את הביצועים אבל צריך להסתדר איתו במקום הארטיפקטים.

3. זאת למיטב ידיעתי אינה בעייה של דרייברים, התקנתי כל מיני סוגים וצבעים של דרייברים וזה לא שינה הרבה.

4. זאת לא בעיה של התחממות כי בהגדרות שנוצרים הארטיפקטים(AAx4 בלי Vertical Sync) נראים גם כשהכרטיס קר, כמה רגעים לאחר הדלקת המחשב.

אני יודע שהשאלה קצת מסורבלת אבל רציתי לדעת אם למישהו יש קצה חוט בקשר למה יכולה להיות הבעיה, אשמח לשמוע.

תודה מראש. ;)

פורסם

הVSYNC אמור למנוע בעיות תצוגה. אם תתן תמונה של הארטיפקטים שאתה רואה אז אולי נוכל לדעת יותר אם זה משהו בכרטיס או משהו תוכנתי.

פורסם

ולפעמים ה Vertical Sync הורס את הביצועים אבל צריך להסתדר איתו במקום הארטיפקטים.

למה אתה מתכוון הורס את הביצועים? זה שאתה רואה שכתוב 30 פריימים לא אומר שהמשחק מקרטע

פורסם
  • מחבר

יש משחקים שזה עושה בעיות, בנסיך הפרסי לדוגמא הדמות הולכת בצורה מוזרה כשזה על ON

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים