עבור לתוכן

מחשב ייעודי לסטרימינג (גיימינג)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

לאחרונה התחלתי לעשות סטרימינג ונראה שהמאמץ קצת כבד על הכרטיס/מעבד.

אני חושב על האפשרות לרכוש מחשב שיוריד את העומס של השידור מהמחשב העיקרי,

1. מה העקרונות מאחורי מחשב ייעודי לסטרימינג?
  2. מה דרישות המינימום לסטרימינג של גיימינג, אם בכלל יש הבדל בין זה למשהו אחר?
  3. איזה מחשב (בהרכבה או שלא) אתם ממליצים?

אודה לעזרתכם.

פורסם

הי,

ממה שכתבת אני מבין שאתה רוצה מחשב נוסף שיעשה רק את עבודת הסטרימינג? זה מה שמקובל באופן כללי בעולם הזה - מחשב ייעודי לסטרימינג (כמובן אם אין בעיית תקציב)

יש לך בגדול 2-3 אנקודרים - X264 ואנקודר של nvidia nvenc או אנקודר של AMD .

X264 עובד על כוח המעבד וה-2 האחרים עובדים בגדול על כרטיס מסך. 

עוד פרמטר חשוב זה אינטרנט שיש לך, צריך אינטרנט יציב ללא דרופים ומהירות העלאה יחסית גדולה (מינימום 15 מגה) שלמרבית החברות אין/לא נותנים.

בגדול אם אין לך אינטרנט טוב עדיף להשקיע במעבד ולעבוד על X264 (משמע 3MBPS~ ביטרייט) אם יש לך אינטרנט טוב אפשרי להשקיע בכרטיס מסך ולעשות סטרים דרך nvenc אם אתה על ביט רייט של 6MBPS. הכל על CBR כמובן. ככל שהביט רייט גבוה יותר ככה התמונה חדה יותר באופן כללי במשפט אחד...

בעקרון מחשב ייעודי לסטרימינג בX264 על 900P או 1080P (אם אין בעיית אינטרנט) ב-60FPS

אידיאלי: Ryzen 3600 עם 16גיגה ראם לפחות  וכרטיס כמו 1060/580 . 

ryzen 2700X גם יעבוד מצויין 

בגדול סטרים לא לגימינג יכול לעבוד מצויין על 24-25 FPS (נגיד תוכנית בישול, אנבוקס למוצרים,בחינת מוצרים מול המצלמה וכו') וסטרים של גיימינג נראה מאוד רע אם לא על 60FPS, זה ההמבדל המשמעותי.

אם התכוונת למחשב 1 שעושה גם וגם (גם סטרים וגם אתה משחק עליו) זה כבר משהו אחר.. צריך מערכת חזקה משמעותית.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר
ציטוט של J Bailey

הי,

ממה שכתבת אני מבין שאתה רוצה מחשב נוסף שיעשה רק את עבודת הסטרימינג? זה מה שמקובל באופן כללי בעולם הזה - מחשב ייעודי לסטרימינג (כמובן אם אין בעיית תקציב)

יש לך בגדול 2-3 אנקודרים - X264 ואנקודר של NVIDIA nvenc או אנקודר של AMD .

X264 עובד על כוח המעבד וה-2 האחרים עובדים בגדול על כרטיס מסך. 

עוד פרמטר חשוב זה אינטרנט שיש לך, צריך אינטרנט יציב ללא דרופים ומהירות העלאה יחסית גדולה (מינימום 15 מגה) שלמרבית החברות אין/לא נותנים.

בגדול אם אין לך אינטרנט טוב עדיף להשקיע במעבד ולעבוד על X264 (משמע 3MBPS~ ביטרייט) אם יש לך אינטרנט טוב אפשרי להשקיע בכרטיס מסך ולעשות סטרים דרך nvenc אם אתה על ביט רייט של 6MBPS. הכל על CBR כמובן. ככל שהביט רייט גבוה יותר ככה התמונה חדה יותר באופן כללי במשפט אחד...

בעקרון מחשב ייעודי לסטרימינג בX264 על 900P או 1080P (אם אין בעיית אינטרנט) ב-60FPS

אידיאלי: RYZEN 3600 עם 16גיגה ראם לפחות  וכרטיס כמו 1060/580 . 

ryzen 2700X גם יעבוד מצויין 

בגדול סטרים לא לגימינג יכול לעבוד מצויין על 24-25 FPS (נגיד תוכנית בישול, אנבוקס למוצרים,בחינת מוצרים מול המצלמה וכו') וסטרים של גיימינג נראה מאוד רע אם לא על 60FPS, זה ההמבדל המשמעותי.

אם התכוונת למחשב 1 שעושה גם וגם (גם סטרים וגם אתה משחק עליו) זה כבר משהו אחר.. צריך מערכת חזקה משמעותית.

בהצלחה

קראתי שמעבד עם ליבה גרפית עושה את העבודה ואין צורך בכרטיס מסך ייעודי הרי שמחשב סטרימינג לא מריץ את המשחק.

יש בזה אמת?

בנוגע לאינטרנט, בקרוב אני משתדרג ל 1000 מגהביט.

פורסם

יכול לעשות את העבודה, אם כי פחות טוב, נכון מחשב הסטרימינג לא מריץ את המשחק אבל הוא כן מעביר תמונה שעוברת דרך הכרטיס מסך למעבד, מעבד שיש לו כרטיס מובנה - זה בא על חשבון דברים אחרים, ברוב המקרים זה הכוח של המעבד עצמו. לכן שילוב של 3600+ כרטיס די מינימלי (1060 ביד 2 עולה 500~600, 580 גם באזור אפילו פחות)

השילוב הזה יהיה הרבה יותר יעיל בפעולה הזו מאשר מעבד עם כרטיס מובנה. 

זה שאתה משתדרג ל 1000 מגה לא אומר כלום ושום דבר... צריך שיהיה אינטרנט יציב ללא דרופים - עם העלאה גבוה, הורדה לא משנה כלום. 

בדרך כלל פרטנטר/סלקום זה 1000 הורדה 100 העלאה ואני צוחק בקול כי זה ממש לא יציב. שלא תחשוב שזה יפתור את הבעיה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של J Bailey

יכול לעשות את העבודה, אם כי פחות טוב, נכון מחשב הסטרימינג לא מריץ את המשחק אבל הוא כן מעביר תמונה שעוברת דרך הכרטיס מסך למעבד, מעבד שיש לו כרטיס מובנה - זה בא על חשבון דברים אחרים, ברוב המקרים זה הכוח של המעבד עצמו. לכן שילוב של 3600+ כרטיס די מינימלי (1060 ביד 2 עולה 500~600, 580 גם באזור אפילו פחות)

השילוב הזה יהיה הרבה יותר יעיל בפעולה הזו מאשר מעבד עם כרטיס מובנה. 

זה שאתה משתדרג ל 1000 מגה לא אומר כלום ושום דבר... צריך שיהיה אינטרנט יציב ללא דרופים - עם העלאה גבוה, הורדה לא משנה כלום. 

בדרך כלל פרטנטר/סלקום זה 1000 הורדה 100 העלאה ואני צוחק בקול כי זה ממש לא יציב. שלא תחשוב שזה יפתור את הבעיה.

צריך 5 העלאה יציב כדי לשדר על 720, אתה חושב שהמהירות תרד מתחת לזה? אני בספק.

תודה על התגובה, אני צריך לבדוק את זה לעומק.

פורסם
ציטוט של smootskin

צריך 5 העלאה יציב כדי לשדר על 720, אתה חושב שהמהירות תרד מתחת לזה? אני בספק.

תודה על התגובה, אני צריך לבדוק את זה לעומק.

נכון אך קח בחשבון שאם אתה מנצל את כל ה5 העלאה אז הסטרים יתקע עדיין לכן תמיד צריך יותר, אך אני מדבר על יציבות(dropped frames) בכל מקרה זה תלוי בהמון משתנים. מקווה שיהיה לך מזל עם זה. 

שתדע שאם יש לך כרטיס RTX ומעבד 3700X או באותו חוזק אתה בכיף יכול לעשות סטרים בלי מחשב מיועד לכך על 1080P כל עוד אתה שם CBR 6MB

ובאנקודר NVENC של נוידיה. או x264 וצריך לשחק עם הCBR בין 3-6MB .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים