עבור לתוכן

מחפש מחשב 4000-4400 בעיקר לתוכנות

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מחשב ללא מסך וללא כוננים(CDRW,CDR -מעביר ישנים)  להרצת הרבה תוכנות במקביל.

אבל גם משהו שלא יבאס אם אני אריץ איזה משחק פה ושם.

יכול להיות גם AMD וגם INTEL .

תודה.

פורסם

מפרט מבוסס AMD:

[Athlon 64 3000+ (S-754) (box)[1320

[MSI K8T-FSR (s754),sata,GBL[580

[A-DATA 1024(512X2)MB DDR 400[1040

[Peak RADEON 9600Pro 256MB TV, DVI[690

[samsung 80GB SATA[480

[ATX MIDI 400W usb,p.stab.[180

סה"כ:4290

מבוסס INTEL:

[P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, Hyper-Threading[1320

[ABIT IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA[480

[A-DATA 1024(512X2)MB DDR 400[1040

[Peak RADEON 9600Pro 256MB TV, DVI[690

[samsung 80GB SATA[480

[ATX MIDI 400W usb,p.stab.[180

סה"כ:4190(מפרטים אלה נבנו בKSP.CO.IL ללא הרכבה,שעולה במעבדה הספציפית שלהם כ190 ש"ח)

שני המפרטים מעולים לצרכיך,גם מעבד מאד חזק לוחות אם טובים עם כרטיסי קול מובנים על הלוח מעולים,גם 1 ג'יגה זיכרון,הרדיסק מהיר ושקט עם חיבור SATA דק שמאפשר זרימת אוויר טובה יותר במארז,כרטיס מסך חדש ומפתיע במחיר שלו בהתחשב בכך שמדובר בכרטיס Radeon 9600pro ועוד אחד כזה שמגיע עם 256MB(לא כ"כ משנה אבל נחמד שיש עם זה לא עולה עוד כסף ;))שיריץ לך משחקים,גם כבדים בצורה יפה מאד.

נקודת התורפה בשני המפרטים היא העובדה שהם מגיעים עם ספק ג'נרי.

מומלץ ביותר יהיה לחפש חנות שמוכרת ספק לא ג'נרי כמו זה של HEC או של Thermaltake(אפשר למצוא בPCH,זיגזאג ועוד חנויות שמוכרות את הספקים האלה)ולהחליף את הספק הג'נרי שמגיע עם המארז באחד מהספקים שהזכרתי,ככה תקבל גם מערכת מעולה וגם בטוחה.

תתחדש ;)

פורסם
  • מחבר

אמרו לי שלקנות amd 64 היום זה הימור,וזה ממש מפחיד אותי,מה הסיכון פה?

חבר המליץ לי לקחת את הלוח asus p4p800 deluxe ל intel ו-k8vt800  ל-amd. יש בזה משהו?

סה"כ נראה מצוין למרות שאף פעם לא חשבתי לקחת 1G!! זכרון,אני ירגיש הבדל יחסית ל-256*2?

תודה על העזרה :)

פורסם

אין הימור בללכת על 64 ביט...

הלוח של האינטל הוא טוב, אך יקר. אישית, לא שמעתי על הלוח של AMD...

בכל מקרה, אני מציע ללכת על מפרט מבוסס אינטל, מפני שיש להם HT, עיבוד 2 פעולות בו זמנית ולא אחת כמו AMD, מה שנותן לך יתרון (הרי ציינת שתעבוד עם הרבה תוכנות במקביל).

כן, יהיה הבדל גדול בין 256X2 ל512X2, במיוחד בהרצת תוכנות כבדות.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לסכם ולומר שאם אני יקח pentium 4 או amd 64 אני אקבל פחות או יותר אותו הדבר למרות ש-amd יודע לעבוד ב-64 ביט?

אם כן,אז עדיף לי pentium בגלל השרות והאמינות.

אם אני אקח radeon 9200 כמה המחשב יפגע?

מה עדיף: יותר זכרון או כ.מסך יותר מהיר?

עוד לא נתקלתי בפורום כל כך מהיר,ממש אחלה מקום!

פורסם

אם אתה הולך לשחק אך ורק במשחקים קטנים כמו DXBALL או משחקים גדולים אבל ישנים,אתה תוכל להפעיל אותם בלי בעיה גם על הרדאון 9200 אבל אם אתה רוצה לשחק במשחקים החדשים ביותר כמו פאר קריי או דום 3 וHalf-life 2 כשהם יצאו,הכרטיס ששמתי לך הוא הכרחי,ושווה את ההפרש הדי קטן שבינו לבין הרדאון 9200(300 ש"ח).

בקשר לזיכרון,כיוון שאתה רוצה את המחשב בשביל לעבוד עם כמה תוכנות בו זמנית 1 ג'יגה זיכרון מהיר הוא דבר הכרחי אם אתה רוצה שהכל יעבוד חלק,ככה שאם אתה רוצה לקצץ במפרט עדיף כבר להוריד לרדאון 9200 אבל לא להוריד ל512MB זיכרון.

גם אני מצטרף לדעתו של אוריפ שתקח את המפרט של אינטל שיותר יתאים לך להפעלת כמה תוכנות בו זמנית.

בקשר למה שאמרו לך לקחת את הלוח אם של ASUS אני יכול להגיד לך שהלוח אם ABIT ששמתי לך איננו נופל במאומה מזה של ASUS והוא אפילו בא עם כרטיס קול מובנה מעולה Soundstorm שיותר טוב בהרבה מהכרטיס קול המובנה שבא עם הלוח של ASUS.

פורסם
  • מחבר

איך זה שהזכרונות האלו של A-DATA כל כך זולים? זכרונות אחרים עולים כפול,בלי להגזים.

השתכנעתי לקחת PENTIUM 4-ו-RADEON 9200 ,אני יכול להסתפק בספק שבא במארז רגיל?

באמת נראה שהמעבד של ABIT לא נופל מזה של ASUS,אבל קראתי באשקול אחר ש- ל ASUS יש קירור פאסיבי ולכן הוא שקט יותר.זה נכון?(אני ישן ליד המחשב,והוא דולק 24 שעות כך שזה דיי חשוב)

שוב,תודה.

פורסם

KSP הכי זולים בארץ אז זאת אולי הסיבה שהזכרונות זולים

ספקים ג"נריים בדרך כלל נשרפים אחרי כמה חודשים ולוקחים איתם עוד חלקים

כן לאסוס יש קירור פסיבי אז שקט יותר

בניתי מפרט מ pch

1 Motherboards for Intel : Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) [629.44]

1 CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [1115.79]

1 Hard Disks : Samsung 80GB 7200 rpm Serial ATA HDD [477.32]

2 Memory : GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Value Memory [1261.86]

1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9200 128MB DDR DVI Video Card [464.65]

1 Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case [323.49]

1 Service : Computer Assembly [155.06]

סה"כ 4427.61 וזה אם לוח מצויין של אסוס שיש לו קירור פסיבי בציפסט ואם ספק כוח אמין

פורסם
  • מחבר

טוב,זה כבר ממש קרוב למה שאני הולך לקנות.

יש טעם לקחת את לוח האם אבל את דגם ה-DELUXE?

יש מעבד 2.8 עם 1G ולא 512K זכרון ,הוא לא עדיף? בכלל יש איזה 4 סוגי לוחות P4 2.8G,מישהו יכול לעשות לי קצת סדר?

אם יציעו לי זכרונות מיצרן אחר זה משנה? יש כאלה שאסור לגעת בהם?

בחנות שאני קונה יש 4 מארזים וזה לא אחד מהם. אני מניח שאפשר לקנות ספק בנפרד. מה לחפש?

בסוף אני עוד אדע בדיוק מה אני רוצה,תודה.

פורסם

בdeluxe יש עוד פיצרים שרוב האנשים לא צריכים

זה מעבד אם 1MB לא 1GB והוא נקרא פרסקוט והוא גרוע מקודמו P4 C

זכרונות קח של חברה אמינה adata/ocz/mushkin/samsung/twinmos/corsair/geil

וחשוב שיהיו אם cas 2.5 כי יש גם אם 3 וזה קצת איטי יותר

4 סוגי מעבדים התכוונת לא לוחות

celeron - מעבד חלש בשביל אנשים שרוצים רק לשימוש אינטרנט/אופיס

Pentium IV 533MHz - הדור הישן של פנטיום 4

Pentium IV 800MHz - הדור החדש יותר של פנטיום 4

prescott - הדור הכי חדש של פנטיום4 אבל הוא ממש גרוע

בביצועים בחלק מהדברים קודמו יותר טוב ובמה שהפרסקוט יותר טוב זה ממש בקצת יותר טוב

וגם הוא מתחמם הרבה

ספקי כוח מחברות טובות antec/hec/thermaltake/enermax

בשביל המפרט הנוכחי ספק 300 ואט מספיק

ממליץ על אלה

Thermaltake TT300A

HEC (Heroichi) 300AR-T

Thermaltake TT360AD

אתה לא חייב לקנות בחנות קטנה אתה יכול להזמין אוןליין מ pch ויצרו איתך קשר

פורסם

מסכים עם הבחור למעלה בכמעט 100%

למה לך לקנות ספק בנפרד? תקנה את המארז שהציעו לך כי הוא מצוין ובה עם הספק.

זיכרונות - לא אמרת באיזה "תוכנות במקביל" מדובר כי אני לא מבין את ההשקעה הגדולה הזו ב- 1g של ram

מעבד - לא פריסקוט כמובן - קח את ה -3ghz עם 512kb ותאמין לי חבל על הזמן

פורסם

שים לב שהמפרט של רון עולה כמעט 4500 ש"ח..

המפרט מבוסס אינטל שנתתי לך עולה 4190 ויש בו כרטיס מסך יותר טוב בהרבה + הספק שהמלצתי לך עליו המפרט עדיין יעלה פחות ממה שנתנו לך

מסקנה:באותו מחיר אתה מקבל מחשב עם כרטיס מסך יותר טוב בהרבה וכרטיס קול יותר טוב בהרבה.

הלוח אם של אביט שקט למדי,הזמנתי אותו לאחותי ואני לא שומע כמעט כלום..(בכל מקרה המחשב שלך לא יהיה לגמרי שקט בגלל המאוורר שעל המעבד,אלא אם כן אתה קונה קירור שעולה בין 150 ל300 ש"ח)

דווקא בזכרונות Geil שנתנו לך נמצאו אי תאימויות עם כמה לוחות אם,עושה רושם שA-DATA מסתדרים יותר טוב,לא שמעתי על בעיות שהם עשו למישהו בניגוד לGeil,והעובדה שהם זולים כ"כ זה בגלל שבניתי לך את המפרט בKSP עם המחירים הזולים מאד שלהם,ישנם חנויות שA-DATA עולה יותר מGeil..

אני לא המלצתי לך לקנות ספק לא טוב,אמרתי לך שלאחר שאתה קונה את המפרט מומלץ ביותר לקנות ספק טוב בנפרד,ותאמין לי שאין בזה שום בעיה..

אם אתה רוצה להוריד בתקציב קח את המפרט הזה:

{INTEL P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, Hyper-Threading){1320

{ABIT IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA{480

{A-DATA 1024(512X2)MB DDR 400{1040

{Samsung 80GB SATA{480

{RADEON 9200 DVI 64MB{360

{ATX MIDI 400W usb,p.stab.{180

{SYSTEM ASSEMLY{190

סה"כ:4050(KSP,בתשלומים: 369X12.)כולל הרכבת המחשב במעבדה שלהם.

עכשיו,לך לחנות זיגזאג או PCHARDWARE,ותקנה שם ספק של HEC 300W בסביבות ה180 ש"ח(אם אתה לא יודע להרכיב אותו צור איתי קשר באימייל שלי ואני בעצמי ,אם אתה גר קרוב לנתניה כמובן, ירכיב לך אותו חינם אין כסף.וגם אם לא אתה יכול פשוט לבקש כאן הדרכה באתר לאיך מרכיבים ספק,אנשים פה יעזרו לך ואתה תעשה את זה בלי בעיה) ככה המפרט כולו כולל הרכבה יעלה לך 4230 ש"ח.

זו לדעתי האופציה הכי טובה שלך,אבל גם אם תקנה את המפרט שנתן לך רון לא תתאכזב.

פורסם

RADEON 9200 DVI 64MB זה לא כרטיס יותר טוב זה כמעט אותו כרטיס ששמתי אבל הוא אם 64

ומה ששמתי אם 128

המארז ששמתי בא אם ספק איכותי לא כמו המארז אם הספק הג"נרי שמפרט שבנית

והלוח ששמתי קצת יקר יותר ,אבל יש לו קירור פסיבי בציפסט והוא אמר שהוא מחפש שקט

בין 2.8 ל 3.0 אין הרבה הבדל

הזכרונות של GEIL מאה אחוז עובדים אם לוח P4P800:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70132.0

הכרטיס קול בשני הלוחות פחות או יותר באותו איכות

פורסם
  • מחבר

טוב,אני כמעט סגור על הכול:

מעבד :P.4 2.8 HT 512K

לוח    :asus p4p800

זכרון :a-data 1024(512X2)  ddr 400

דיסק :samsung 120Gb sata

ההתלבטות שנשארה:

כ.מסך  :radeon 9200 ,אבל איזה ? יש SE,יש 64 ,יש 128 ולא מעט יצרנים. רצוי עם TVOUT.מה שהכי משתלם(לא הכי יקר)

מארז   :280 ש"ח: ?ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black&silver ,הוא יעשה את העבודה?

בעיה נוספת היא שאני לא מוצא ב-SKP לא את המעבד ולא את הלוח. יכול להיות שהם לא מוכרים אותם?

אם יש למישהו הערות או המלצות נוספות,אני אשמח לשמוע.

תודה לכולם ובמיוחד ל-JC_Denton על ההצעה,אני רץ בקו חיפה פ"ת אז כנראה שלא תוכל לעזור לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים