עבור לתוכן

האם לקנות מחשב עכשיו?

Featured Replies

פורסם

האם כדאי לקנות מחשב חדש עכשיו (או לשדרג) או לחכות עד שיצאו עוד טכנולוכגיות חדשאות כמו PCI אקספרס או מעבדים חדשים יותר?

כיום יש לי:

פנטיום 4 1.5 גיגה הרץ

128 מגה זיכרון

גי' פורס 2

פורסם

מצטרף לשאלה, לפני כחודש המליצו לי פה לחכות חודש, כרגע אנינורא מבולבל ???

פורסם

זה תלוי אם אתה יכול למשוך עוד קצת אם המחשב שיש לך עכשיו או לא.

אם כן אז אני ההיתי מחכה לסוקט 939 ולPCI X

פורסם

סוקט 939 אמור להיות משווק בארה"ב נגיד עוד שבועיים, עוד שבוע וחצי הוא יגיע לישראל במקרה הטוב. הבעייה עם סוקט 939 בינתיים זה שהוא יקר בטירוף, גם הלוחות אם וגם המעבדים, אז גם כשהוא יצא יקח זמן (חודשים) עד שיהיה שווה לקנות אותו. אז שאלה אחרת, אתה מוכן לחכות כל כך הרבה זמן למחשב חדש? סוקט 754 מציע תמורה נאה בהחלט למחיר.

PCIEX זה סיפור אחר כי אם תקנה כרטיס מסך AGP היום לא תוכל לקחת אותו למחשב הבא שלך שיהיה רק עם PCIEX, אם יש לך כבר כרטיס AGP טוב שאתה רוצה להמשיך להשתמש בו - סבבה. אם לא, יכול להיות שתצטרך לחכות כמה חודשים באמת עד שכרטיסי מסך מבוססי PCIEX יעלו בערך כמו AGP. כמובן שאפשר גם לקנות כרטיס מסך לא הכי טוב שלא ילווה אותך בשדרוג הבא.

פורסם

במקום לפתוח ת'ראד חדש אני מצטרף לשאלה.

כמה בערך יעלה לוח אם, עם PCI-E ן -Socket 939? וכמה יעלה מעבד AMD 64 Bit 3000+ שיתאים לסוקט 939? (אם יהיה בכלל דבר כזה, ויהיו מעבדים חדשים לגמרי לסוקט הזה)

פורסם

אנחנו נראים לך נביאים?

אני מאמין שהם לא יעלו הרבה יותר.. אין ממש סיבה שיעלו יותר חוץ מהצ'יפסטים המתקדמים יותר.

אני בשלב זה הייתי מחכה לראות מה יקרה בחודש הקרוב.

גם AMD וגם אינטל עוברים לסוקטים חדשים, עדיף לדעתי לחכות.

פורסם

לדעתי תחכו עם המחשב כמה חודשים עד שיגיעו הרכיבים החדשים ויוזלו- כמו סוקט 939 והלוחות שלו, הכרטיסים הגרפיים החדשים. בינתיים תאספו כסף ותסחבו עם המחשבים הישנים ואז תיקנו משהו פצצה. ;)

פורסם

במקום לפתוח ת'ראד חדש אני מצטרף לשאלה.

כמה בערך יעלה לוח אם, עם PCI-E ן -Socket 939? וכמה יעלה מעבד AMD 64 Bit 3000+ שיתאים לסוקט 939? (אם יהיה בכלל דבר כזה, ויהיו מעבדים חדשים לגמרי לסוקט הזה)

דווקא כן התפרסמו כבר מחירים, אני אחפש לך לינק ואז אני אערוך את ההודעה. אני זוכר שפרסמו מחירים ל 3500+ ול 3800+ ושניהם היו בשמיים, יחד עם לוח יקר עושה רושם שAMD מנסה לרושש אותנו. שיצא כבר פרסקוט בסטפינג D0 על לוחות LGA775 ושתהיה כבר תחרות!

הנה המחירים בקנייה של 1000 יח' (תוסיפו לזה עוד כמה $ אם נגיד קונים ב NEWEGG)

על סוקט 940:

FX53 יעלה $799.

סוקט 939:

FX53 יעלה $799, 3800+ יעלה $720 וה 3500+ יעלה $500.

סוקט 754:

3700+ יעלה $710.

כל מעבדי האת'לון64 על סוקט 939 (3500+, 3800+) יכילו רק 512 קיי זיכרון מטמון זאת בניגוד למעבדים שעל הסוקט 754 (2800+, 3000+, 3200+, 3400+, 3700+) שיכילו/מכילים מגה קאש.

AMD תעלה את מהירות ה Hypertransport בסוקט 939 ל 2.0 ג'יגה הרץ ותוסיף גם דיואל צ'אנל.

מעבדי הFX שיהיו על סוקט 939 לא יצטרכו עוד זיכרון Registered ויוכלו לעבוד גם עם Unbuffered. היתרון העיקרי שלהם על מעבדי האת'לון 64 יהיה רק העובדה שיש להם כפול L2 CACHE ולכן אני לא אתפלא אם ההבדל בינהם יהיה פעוט, במיוחד עכשיו שהHypertransport כל כך מהיר ולקאש יש פחות חשיבות.

פורסם

המחירים של מעבדי ה-Top End הם תמיד בסביבות ה-700 דולר ומעלה.. ::)

זה לא חדש..

אני בזמנו לפני כמה שנים קניתי מאקסלנט מעבד P4 1.5 S423 ביותר כסף.. (כן הייתי טיפש פעם)

בגלל זה אף פעם לא קונים את ה-Top End.. אלא את הגירסאות החלשות יותר שיוציאו לאותו סוקט. ואין סיבה שהם יעלו הרבה יותר מהמעבדים שנמצאים כיום בשוק, הם פשוט יחליפו אותם.

פורסם

מי שימתין בסבלנות ירוויח בגדול ו להיפך :-*

פורסם

אתם בסדר? זה נראה לכם בסדר שAMD לוקחת $800 על הדגם הכי יקר ו$500 על הכי זול על הסוקט הזה? אתם מבינים שבארץ צריך להוסיף איזה 25%? אתם יודעים כמה זמן יקח למחירים כאלה לרדת לרמה הגיונית?

פורסם

אולי קצת לא קשור אבל מישהו יודע מה יקרה לסידרת מעבדי A XP יפסיקו ליצר אותם או שהם ישארו כאופציה יותר שפויה מבחינת מחיר ?

יש כוונה להוציא גירסאות יותר מהירות שלהם ?

פורסם

אולי קצת לא קשור אבל מישהו יודע מה יקרה לסידרת מעבדי A XP  יפסיקו ליצר אותם או שהם ישארו כאופציה יותר שפויה מבחינת מחיר ?

יש כוונה להוציא גירסאות יותר מהירות שלהם ?

מתוכננת סדרה של מעבדים זולים לסוקט 754 (כזכור, AMD הולכת להפוך אותו לסוקט בשביל מע' מאוד זולות) שיהיו רק 32 ביט ולא יהיה להם DUAL CHANNEL, משהו כמו הAXP היום (היום דווקא יש להם DC, לא שזה עוזר הרבה). אני לא יודע איך המעבדים יקראו או אם הארכיטקטורה שלהם תהיה דומה לזו של הAXP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים