עבור לתוכן

תקיעות במשחקים

Featured Replies

פורסם

האופציה הכי טובה שהבעיה היא בזיכרון , אז קודם אני ינסה להוסיף זיכרון , וכמו שאמרתי , זה רק במפות גדולות! בשאר המשחקים ובשאר המפות ובעבודה רגילה ו3dmark והכל הוא עובד מצויין... , זה לא שיש בעיה במחשב , פשוט רציתי לדעת ממה התקיעות נובעות.... , זה לא שלא היו תקיעות ורק עכשיו הם התחילו... , כבר היו תקיעות ישר שהתקנתי את המשחק...

בקשר למעבד , קרא את זה :

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20030930171549.html

רגע אתה רוצה לדעת למה יש תקיעות? כי אם כן זה בגלל שיש למחשב הרבה חפצים , דמויות , ועוד הרבה דברים אחרים לחשב וכשאתה במפה גדולה יש הממון דברים שהוא צריך לחשב , אפילו אם זה מקום קטן אבל הרבה דמויות.

פורסם
  • מחבר

לא , זה תקיעות בלתי נסבלות , לא כמו במחשב שלי , ולכל השאר , אני יכול להגיד לבטח שהבעיה היא בזיכרון , למשל במפה TORLAN בUT2004 הכל עובד יפה וחלק(יש חלקים שלא עובד חלק כל כך(40FPS) אבל זה כבר בגלל הכרטיס מסך) , למה הבעיה בזיכרון? היום הרצתי 3dmark03 עם ICQ ועוד איזה כמה תוכנות לא כבדות ופרוססים פתוחים , ואפילו ב3dmark03 היו תקיעות , שסגרתי הוא עבד טוב...

עכשיו , מה זה הקובץ דפדוף הזה?, איך אני מגדיל\מקטין אותו?

פורסם

לא , זה תקיעות בלתי נסבלות , לא כמו במחשב שלי , ולכל השאר , אני יכול להגיד לבטח שהבעיה היא בזיכרון , למשל במפה TORLAN בUT2004 הכל עובד יפה וחלק(יש חלקים שלא עובד חלק כל כך(40FPS) אבל זה כבר בגלל הכרטיס מסך) , למה הבעיה בזיכרון? היום הרצתי 3dmark03 עם ICQ ועוד איזה כמה תוכנות לא כבדות ופרוססים פתוחים , ואפילו ב3dmark03 היו תקיעות , שסגרתי הוא עבד טוב...

עכשיו , מה זה הקובץ דפדוף הזה?,  איך אני מגדיל\מקטין אותו?

צריך לעשות איזה סטיקי בנוגע לזה, כי יש מלא מה להסביר.

וינדוז על כל גרסאותיו משתמש בקובץ על ההארד דיסק כמעין "הרחבה" לזיכרון (לא בדיוק, אבל עוד רגע). משנים את ההגדרות שלו ב

My Computer -> Properties -> Advanced -> Performance -> Settings -> Advanced -> Virtual Memory -> Change.

כשאתה מסתכל ב TASK MANAGER אתה רואה שהוא אומר ומראה בגרף כאילו יש לך הרבה יותר זיכרון ממה שבאמת מותקן. כל אחד יגיד לך שהארד דיסק לא קרוב בכלל למהירות של הזיכרון (בכלל) אבל בכל זאת, כדי לבצע ניהול חכם של הזיכרון צריך להשתמש בקובץ הזה. וינדוז *מאוד* חכם בקטע של ניהול זיכרון וזיכרון וירטואלי, בניגוד למה שחושבים הרבה. כשתוכנה עובדת ברקע, חלק גדול ממנה צריך לתפוס מקום בזיכרון, למרות שהמעבד לא צריך לעבד את כל זה, אז למה שכל התוכנה תשב בזיכרון היקר? זה ההסבר העיקרי ללמה צריך קובץ דפדוף אפילו אם נדמה שיש בהחלט מספיק זיכרון (אפילו במערכות של 2 ג'יגה זיכרון ביטולו יגרור פגיעה בביצועים!). עוד הסבר זה שצריכת הזיכרון של וינדוז משתנה לפי כמות הזיכרון שמותקנת, יותר זיכרון = פעולה יותר חלקה של מע' ההפעלה.

בברירת המחדל, קובץ הדפדוף מוגדר כפי 3 מכמות הזיכרון (אם אני לא טועה, אני לא ממש זוכר עכשיו). אין בעייה עם להשאיר את הכמות הזאת אבל רצוי בהחלט לשנות את המיקום שלו כך שהוא יהיה על דיסק קשיח מהיר שלא מכיל עליו את מערכת ההפעלה (בברירת המחדל הוא נמצא על הדיסק שכן מכיל את מע' ההפעלה). עוד משהו שפוגע בביצועים עם קובץ הדפדוף הוא דיפרגמנטציה שלו, יש תוכנות דיפראג חצי מקצועיות שמטפלות בנושא באופן ספציפי. כדי להמנע בעתיד מדפרוג שלו (המצאתי פועל!) צריך לדאוג שוינדוז לא יצטרך להגדיל אותו תוך כדי פעולה (מישהו כאן כתב שהוא מקבל את ההודעה של Virtual memory too low, אז זה בדיוק זה).

קשה למצוא שני אנשים שמסכים בקשר לאיך עובד הVM (Virtual Memory אבל הרוב הגדול מסכימים שלא כדאי לבטל אותו ושכנראה שוינדוז יודעת מה היא עושה (בתחום של ניהול הזיכרון יש שיפור עצום בין גרסא לגרסא של חלונות, אז כנראה שהחבר'ה הטובים ברדמונד יודעים מה הם עושים). חוץ מזה, אני יודע שאני צודק ;)

אחרי כל השטיות האלה, הייתי מציע לך להשאיר לוינדוז לטפל בקובץ אבל להעביר אותו לכונן פיסי (לא וירטואלי, כלומר פרטישן) אחר.

יש בהחלט הבדל, ואני אעיד, בין 512 מגה לג'יגה זיכרון, אז לזכור את זה כשקונים. אני בטוח שגם לחלק מאיתנו יהיה הבדל בין ג'יגה לשניים (עריכת וידאו וסים סיטי 4)

פורסם
  • מחבר

תקשיב , יש לו במחשב הארדיסק אחד :

WD 800JB 80GB 8MB Buffer

זה הארדיסק יחסית מהיר , עליו נמצא הוינדוס , עכשיו , כמה לשים את קובץ הדפדוף? גיגה? כי כרגע אני חושב שהוא על 768...

בקשר לעוד כונן פיסי , אין סיכוי , יש לי עוד אחד , אבל הוא ממש איטי(6GB עם בקושי 66MHZ)

תן לי עצות מה לעשות?

פורסם
  • מחבר

אוקיי , תודה לכולם , בינתיים שיניתי בקובץ הדפדוף מ384 ל768 , ובינתיים זה שיפור , יש פחות תקיעות , אבל עדיין יש...(בואו נגיד ככה , אני מרוצה , כי זה שחיק) , מה שמוזר הוא , שמתי שאני שם 1024 , אז אני לא יכול לעשות את האוברלוק לכרטיס מסך לזיכרונות...

ועוד משהו , עכשיו הבנתי שיש גם כמה בעיות שנובעות מהכרטיס מסך המאפן , שאני מסתכל על בתים , אז יש FPS DROP ענקי! כאילו , שרואים טקסטורות , מאוד קשה לו להריץ את זה בקצב נורמלי , והוא פשוט מזוויע(לא יודע איך לכתוב את זה) , אבל הורדתי קצת את ההגדרות(שמתי את הכל על HIGH ורק את הטקסטורות על MEDIUM) וזה עובד בהחלט טוב...(לרוב מעל 40-50-60FPS...)

פורסם

טוב, כול מה שytoledano אמר - צדק (חוץ מה הפי 3 של PAGEFILE, זה כהגדרת מחדל של WIN פי 1.5, כול השאר נכון)

אני מאוד מאוד מאוד ממליץ לאנשים להיכנס לאתר www.blackviper.com, לומדים שם המון על התוכנה שאנחנו הכי משתמשים - WINDOWS!

אני ממליץ להתעמק בכול מה שקשור לזכרון שם, אתר מצויין עם מידע מאוד טוב (אדם פשוט מופרע שבדק הרבה דברים לבד על הWIN....)

בסופו של דבר ניתן להגיע לביצועים טובים יותר אם רק נצמצם את השימוש בזכרון לדברים שאנחנו לא צריכים, אם תתסתכלו על כמות שהזכרון שהמחשב לוקח אחרי RESET תראו שהוא מגיע ל~140MB! על כלום!

בהשקעה של שעה מקסימום ניתן להוריד את הבזבוז המשווע הזה לאיזור 60-70MB בלבד (אצלי לדוגמא זה 68MB אחרי RESET), יהיה שיפור לא רק בזכרון אלא בכמות התהליכים שרצים במחשב וכול מיני שטויות שאף אחד מאיתנו לא צריך בכלל ואפשר להוריד ולשפר את ביצועי המחשב

לפי דעתי זה חלק חשוב בהתקנה של מחשב ואפשר לשפר מאוד את המחשב, אם מישהו הולך באמת לשבת ולעשות את ההמלצות שלו אז תנסו קודם לראות מה התוצאה שלכם בבאנצ' מסויים וכמה אתם מקבלים אחרי השינויים כדי שתראו בעיניים מה השיפור

בסופו של דבר סטינגר, חסר לך זכרון, משחקים של היום ירוצו חלק על 512MB (ויקרטעו על 256MB) אני לא מדבר על FARCRY אלא משחקים נורמאליים

כרטיס המסך הוא באמת חלש אבל זה לא צוואר הבקבוק שלך (אולי תחזיר לו את הOC שעשית לו.....)

פורסם
  • מחבר

הוא עכשיו עובד עם ביוס של Inno3d FX5200 ultra 350/520 והוא עובד מצויין...

אין לי סיבה לעשות עוד פעם את האוברקלוק המסוכן , כי גם הקירור הלך...

ורק לדרך אגב , פאר קריי לא מקרטע ולא בטיח על המחשב של אח שלי , הוא עובד יותר יפה מהבאטלפילד ויאטנם המעצבן הזה...

פורסם

בסופו של דבר ניתן להגיע לביצועים טובים יותר אם רק נצמצם את השימוש בזכרון לדברים שאנחנו לא צריכים, אם תתסתכלו על כמות שהזכרון שהמחשב לוקח אחרי RESET תראו שהוא מגיע ל~140MB! על כלום!

בהשקעה של שעה מקסימום ניתן להוריד את הבזבוז המשווע הזה לאיזור 60-70MB בלבד (אצלי לדוגמא זה 68MB אחרי RESET), יהיה שיפור לא רק בזכרון אלא בכמות התהליכים שרצים במחשב וכול מיני שטויות שאף אחד מאיתנו לא צריך בכלל ואפשר להוריד ולשפר את ביצועי המחשב

לפי דעתי זה חלק חשוב בהתקנה של מחשב ואפשר לשפר מאוד את המחשב, אם מישהו הולך באמת לשבת ולעשות את ההמלצות שלו אז תנסו קודם לראות מה התוצאה שלכם בבאנצ' מסויים וכמה אתם מקבלים אחרי השינויים כדי שתראו בעיניים מה השיפור

אחוז השימוש בזיכרות תלוי לא רק במה שפועל ברקע, אלא גם בכמות הזיכרון ההתחלתית, אי אפשר לצפות, אחרי בוט, שמחשב עם 512 מגה ומחשב עם 1024 מגה ישתמשו באותה כמות.

פורסם

אני לא חושב שאתה צודק

הרי כול תהליך דורש זכרון והוא לא חושב על כמה זכרון יש למערכת אלא הוא פשוט לוקח את הזכרון שהוא צריך

בTASK MANAGER רואים את כמות הזכרון הכוללת כלומר גם פיזית וגם ווירטואלית, ההבדל בין מערכת של 1GB ל512MB בניהול זכרון תיהיה בהחלטה של WIN ולא של התהליך, WIN יחליט כמה תהליך X יקבל זכרון ואיך תיהיה הפריסה של אותו זכרון - האם יהיה הרבה פיזי או יותר ווירטואלי, בשביל התהליך זה לא משנה כי הוא "רואה" את אותה כמות זכרון שמוקצת לו

פורסם

אני לא חושב שאתה צודק

הרי כול תהליך דורש זכרון והוא לא חושב על כמה זכרון יש למערכת אלא הוא פשוט לוקח את הזכרון שהוא צריך

בTASK MANAGER רואים את כמות הזכרון הכוללת כלומר גם פיזית וגם ווירטואלית, ההבדל בין מערכת של 1GB ל512MB בניהול זכרון תיהיה בהחלטה של WIN ולא של התהליך, WIN יחליט כמה תהליך X יקבל זכרון ואיך תיהיה הפריסה של אותו זכרון - האם יהיה הרבה פיזי או יותר ווירטואלי, בשביל התהליך זה לא משנה כי הוא "רואה" את אותה כמות זכרון שמוקצת לו

לא רק תהליכים לוקחים זיכרון, גם הסיסטם קאש לוקח, וחוץ מזה, לא כל הזיכרון שבשימוש מוצג בגרף של הזיכרון, צריך גם להסתכל על הנתונים למטה.

יש הבדל בין זיכרון וירטואלי לזיכרון פיסי, הזיכרון שיש למחשב הוא לא הסך הכל שלהם. תוכנה לא יכולה לעבוד רק על זיכרון וירטואלי כמו שאין סיבה שהיא תעבוד רק על זיכרון פיסי. תהליך לא רואה כאילו למחשב יש את סכום הזיכרון הפיסי והורטואלי, למעשה, הוא לא רואה כלום. מע' ההפעלה היא זו ש"נותנת" את הזיכרון - Memory Allocation, כמו למשל הפונקציה malloc ב C.

פורסם

לא אמרתי שהזיכרון שיש למחשב הוא סך הכול שיש למחשב אלא מה שמציג הTEST MANAGER הוא זכרון פיסי+ווירטואלי

גם לא אמרתי שתהליך יכול לפעול על זכרון וירטואלי בלבד

שאר הדברים שלך אתה פשוט אומר אתה מה שאני אמרתי...

תהליך לא רואה כאילו למחשב יש את סכום הזיכרון הפיסי והורטואלי, למעשה, הוא לא רואה כלום. מע' ההפעלה היא זו ש"נותנת" את הזיכרון - Memory Allocation, כמו למשל הפונקציה malloc ב C.

זה בדיוק מה שאמרתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים