עבור לתוכן

איכות התמונה של הקונסולות.

Featured Replies

פורסם

אני יודע שהרבה (גם פה) , וגם אני , שמו לב שהאיכות תמונה בקונסולות כמו אקס בוקס או פלייסטיישן 2 שונות מאיכות התמונה של המחשב , וזה מתבטא בכמה דברים -

קונסולות - תמונה יותר חלקה , קצוות מעוגלים , הצללה נמוכה יותר.

מחשב - יותר צבעים , הצללה יותר גבוהה.

אמנם המחשב צריך להוביל בביצועים גרפיים (אני מדבר על 9800 פרו ) , אבל משום מה הקונסולות נותנות תמונה יותר ריאליסטית.

מישהו יכול להסביר לי למה ההבדל הזה ? אני בייחוד מדבר על משחקים שהומרו מהקונסולות למחשב , או להפך , אומנם המשחקים מותאמים המיוחד לקונסולות אך זה אותו מנוע גרפי.

ואני חושב שגם אם הייתי שם במחשב עם 9800 פרו על 1600*1200 לא הייתה אותה תמונה כמו בקונסולות.

נ.ב.

למרות זאת אני עדיין יותר אוהב את התמונה של המחשב , לא יודע למה...

פורסם

XBOX משתמש במנוע גרפי שמשתווה ל Geforce 3

מבחינת גרפיקה אין על מחשב ועוד עם הכרטיסים של היום.

פורסם

כן.. לPS2 יש מעבד 128BIT למחשב שלך לא..

פורסם

הבנאדם שאל בהקשר לאיכות תמונה.

פורסם

אם אתה לא מבין אל תגיב.

פורסם

זה מאוד פשוט, הקונסולות הן התשובה לשאלה "מה היה קורה אם המחשב היה מיעוד רק למשחקים?"

וזה הקונסולות זאת התשובה, בעוד שהמחשב שלך מריץ בנוסף למשחק את הווינדוס ותוכנות אחרות ברקע , לקונסולה יש מערכת הפעלה קלילה במיוחד וכל הפעולת שנדרשות ממנה זה עיבוד גרפי.

פורסם

א.לps2 זה לא מעבד 128bit זה הbus שלו ב128bit כי אין מחשב שתוכל לנסות עליו את הקוד שלך (כל המשחקים מפותחים על גבי מחשב אין מה לעשות)

ב.תחבר את המחשב שלך לטלוויזה ויהיה לך אותה תמונה(מניסיון) זה פשוט איך שהטלווזיה מפרשת את האותות זה לא נראה כיאלו יש בכלל פיקסלים זה מעיין שורות בגלל זה האפקט היותר מעוגל וגם הצבעים מפורשים אחרת אם זאת הטלוויזות הכי טובות(לא lcd ופלזמה) מגיעות לרצולוציה של 1080i שזה בערך 1280*1024 בהתמונה בטלוויזה היא יותר טובה אתה גם יכול לחבר xbox למסך מחשב דרך מתאם ותראה שזה ישוב לגרפיקה ה"לא מועגלת" אבל בעניין הביצועים אין דבר מהיר יותר ממחשב חוץ ממחשב על(הכוח של הps2 וxbox וgamecube זה אופתימציות ומערכת ההפעלה שכתוב לרוב בasm או שתורגמה לשם ביצועים (זה יכול לתת עד פי 4 מאותו חומרה אבל זה מאד מאד קשה יותר קשה מילימוד סינית))

פורסם

אם אתה לא מבין אל תגיב.

זה בסדר אני לא לוקח ללב מאחר שאתה זה שלא מבין. ::)

פורסם
  • מחבר

א.לps2 זה לא מעבד 128bit זה הbus שלו ב128bit כי אין מחשב שתוכל לנסות עליו את הקוד שלך (כל המשחקים מפותחים על גבי מחשב אין מה לעשות)

ב.תחבר את המחשב שלך לטלוויזה ויהיה לך אותה תמונה(מניסיון) זה פשוט איך שהטלווזיה מפרשת את האותות זה לא נראה כיאלו יש בכלל פיקסלים זה מעיין שורות בגלל זה האפקט היותר מעוגל וגם הצבעים מפורשים אחרת אם זאת הטלוויזות הכי טובות(לא lcd ופלזמה) מגיעות לרצולוציה של 1080i שזה בערך 1280*1024 בהתמונה בטלוויזה היא יותר טובה אתה גם יכול לחבר xbox למסך מחשב דרך מתאם ותראה שזה ישוב לגרפיקה ה"לא מועגלת" אבל בעניין הביצועים אין דבר מהיר יותר ממחשב חוץ ממחשב על(הכוח של הps2 וxbox וgamecube זה אופתימציות ומערכת ההפעלה שכתוב לרוב בasm או שתורגמה לשם ביצועים (זה יכול לתת עד פי 4 מאותו חומרה אבל זה מאד מאד קשה יותר קשה מילימוד סינית))

לא הבנתי את החלק האחרון של התשובה עם ה- ASM אבל הבנתי את העיקרון , אני ינסה לחבר את המחשב לטלוויזיה ונראה מה ייצא לי...

עוד שאלה - על איזה רמת אנטיסטרופיק פילטרים וכל שאר פילטרים ורמות פרטים נמצאים המשחקים שעל הקונסולות?

תודה על התשובות.

פורסם

חבל שאתה חושב שאתה מבין ואני לא מיסטר x-dude....

קבל את זה..

Playstation 2 Specifications

CPU: 128 Bit "Emotion Engine"

System Clock: 300 MHz

System Memory: 32 MB Direct Rambus

Memory Bus Bandwidth: 3.2 GB per second

Co-Processor: FPU (Floating Point Multiply Accumulator x 1, Floating Point Divider x 1)

Vector Units: VU0 and VU1 (Floating Point Multiply Accumulator x 9, Floating Point Divider x 1)

Floating Point Performance: 6.2 GFLOPS

3D CG Geometric Transformation: 66 million Polygons Per Second

Compressed Image Decoder: MPEG2

Graphics: "Graphics Synthesizer"

Clock Frequency: 150MHz

DRAM Bus bandwidth: 48 GB Per Second

DRAM Bus width: 256 bits

Pixel Configuration: RGB:Alpha:Z Buffer (24:8:32)

Maximum Polygon Rate: 75 Million Polygons Per Second

Sound: "SPU2+CPU"

Number of voices: ADPCM: 48 channel on SPU2 plus definable by software

Sampling Frequency: 44.1 KHz or 48 KHz (selectable)

I/O Processor

CPU Core: Current PlayStation CPU

Clock Frequency: 33.8 MHz or 37.5 MHz (selectable)

Sub Bus: 32 Bit

Interface Types: IEEE1394, Universal Serial Bus (USB)

Communication via PC-Card PCMCIA

Disc Media: DVD-ROM (CDROM compatible)

פורסם

נו מה אתה צוחק עליי?

עזוב בסדר...תחשוב מה שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

סבוטאז' , אקס דוד לא התכוון לזה שטעית בקשר ל-128 ביט , והוא גם צודק אני דיברתי על איכות תמונה ,למעבד אין קשר לזה.

ובכלל שניכם למה לסטות מהנושא?

פורסם

זה הaddresing אם אתה מבין בmicroprosseors אז כדי לגשת למידע צריך שניה דברים אחד הdata ואחד הaddres מכיוון שaddres של 32bit לפעמים לא מספיק אז לוקחים כתובות יותר גדולות כיום מחשב יש לו 256bit של באס אך רק 32bit של addres לכן אתה לא יכול לקחת יותר מ4gb (חוץ ממעבדי 64ביט שיכולים עד 17179869184 גיגה בייט ) לps2 יש מעבד עם addresing של 128bit וגם באס של 128bit הוכחה http://www.geocities.com/SiliconValley/Bay/6114/cpu2.html

זה בעצם מעבד שני integer של 64bit כלומר הוא מעבד 64bit כפול ליבה ותו לא

ואח שלי אני לא רוצה לריב או משהו אני פשוט מתקן אותך

זה בכלל מעבד mips III שידועים בתחום המחשבי כף יד כמאד איטים

אבל כדי לא לסטות מהנושא תבדוק את זה עם הטלוויזה(חשוב שזה לא יהיה פלזה וlcd) ואתה תראה שאתה כאילו משחק בקונסולה (כדי שלטלווזיה יהיה רצולוציה גבוה)

סתכל גם פה:

http://www.mips.com/content/Products/Cores/32-BitCores

אין דבר כזה mips של 128bit הכי גדול שיש להם זה 64bit וזה מה שיש בתוך ps2

עוד אחד אחרונה:

http://www.mips.com/content/Ecosystem/Licensees/ProductCatalog/licensees

ציטוט משם:

Sony

Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) has long relied on the MIPS® architecture, most notably for its PlayStation® family of products, including the 128-bit Emotion Engine® multimedia processor in the PlayStation® 2 computer entertainment system. In 2002, SCEI acquired a license for the MIPS64® architecture.

עוד משהו:

http://www.mips.com/content/Ecosystem/Chips/ProductCatalog/chipSelector?do=1&mips64=on&vendorId=*&freq=0

[attachment deleted by admin]

פורסם

Brk2k: אני לא מבין.. אתה עדיין לא חושב שיש משהו במה שאמרתי ? :o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים