עבור לתוכן

מיקום אופטימלי של Access Points

Featured Replies

פורסם

הי,

 

בעקבות המלצה בפורום רכשתי 2 access points  של Ubiquiti . ־AP-AC-Lite ו ־AP-AC-LR. 

כרגע הם לא מחוברים חיבור קבוע, אלא פשוט מונחים על ארוניות עם כבל רשת גלוי. אני רוצה לחבר אותם על התיקרה ולחצוב תעלה כדי להסליק את כבל הרשת.

איך אני יכול לדעת מהו המיקום האופטימלי בבית לכל נקודה?

תודה

פורסם

תוריד לטלפון כלי כמו WiFi Analyzer, מקם את נקודות הגישה במיקום האידאלי מבחינתך (ככלל אצבע במרכז הקומה, אבל סה תלוי במבנה ואם קנית נקודת גישה אחת לכל קומה או שתימנקודות גישה לכיסוי שטח גדול בקומה אחת) והסתובב בבית כשאתה בודק את עוצמת האות (בעיקר בקצוות ובאזורים בעייתיים כמו ממ"ד). אם יש שטחים מתים, נסה למקם מחדש את נקודת הגישה שאמורה לכסות את השטח (להעביר אותה חדר או משהו כזה, לא תזוזה של מטר לפה או לשם) הזה. חזור על התהליך עד שתקבל כיסוי משביע רצון.

 

אם הכיסוי בסדר בסך הכול אבל חסר ממש קצת בנקודות מסוימו נניח נניח קרוב לקיר חיצוני שאם לוקחים רק דני צעדים אחורה עוצמת האות חוזרת להיות סבירה, אפשר לנסות להגביר את עוצמת השידור של היחידה, אם כי בעקרון אני פחות ממליץ להתעסק עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים