עבור לתוכן

השופט קבע: "זה לא נורא לסטור לילד מדי פעם"

Featured Replies

פורסם

מהורים שמתעללים בילדים שלהם

יכול לצאת מצד אחד אדולף היטלר מצד שני מייקל ג'קסון, ככה שאף פעם

לא ניתן למתוח את הגבול ופשוט לא להרביץ לילד, תמיד יש דרך אלטרנטיבית

לאלימות וזה משהו שצריך לחלחל לכם לראש במקום "להפליק מדי פעם זה לא נורא"

אבל לך תדע מי מפליק, למי, מתי, כמה ומאיזו סיבה, לכן פשוט צריך לאסור את זה

ואם מישהו עושה זאת לתת לו עונש מסויים שלא חורג מגבול של כנס או עבודות שירות.

• תגובות 46
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זאת הנקודה. שבית המשפט אינו יכול להכנס לפרטים וללכת עם מד חוזק ולמדוד את עוצמת הפליק.

לדעתי זה באמת לו נורא אם מפליקים כשהילד היה ממש לא בסדר והוא יודע את זה וידע זאת גם לפני

מעשה, אבל חשוב לציין שענישה גופנית צריכה לבוא כמוצא אחרון, משמע שיש עוד אלף ואחת דרכים

להתמודד עם ילדים כשהם משתוללים.

פורסם

לדעתי זה לא צריך לבוא כמוצא בכלל.

פורסם
  • מחבר

יש הבדל גדול בין אלימות פיזית כאמצעי ענישה לבין ענישה גופנית.

סתם למשל, אם ילד בן 3-4 בא לתקוע את האצבע בשקע שבקיר, טבעי שאני אסטור לו על היד כדי

להעיף אותה משם ואז אגרע בו ואגיד בקול כועס שזה מסוכן מאד, בלה בלה. הילד יבהל מזה ויפנים

יותר טוב מאשר שאתה תיגש אליו בעדינות ותגיד לו בקול פעמונים "לא חומד, אל תכניס לשם את

האצבע!" כי הוא יכניס. ילדים אוהבים לבדוק את הגבולות שלהם ועד היכן הם יכולים להגיע לפני

שההורים יגיעו למצב של קריזה ועל סף קשירת חצוצרות/צינורית הזרע.

פורסם

אני דווקא בעד איזה כאפה מצלצלת .... לפי השכנים שלי , אמא בת 25 בערך עם ילד בן 7 , שצורחים כל היום אחד על השני , והיא לא עושה שום דבר כדי להכניס לילד הזה משהו לראש , לי לפעמים יש דחף עז ביותר לרדת למטה , להוריד איזו סטירה לאמא שתתאפס , ואיזה כאפה לילד שישתוק ... החינוך בארץ מזעזע מהבחינה הזאת .

רוב אוכלוסיית הביניים לא בנויה להורות , רובם בני 19 ~ 23 , שלא יודעים איך להתמודד עם הילדים שלהם , ואז מגיעים למצבי אלימות מוגזמים .

כשאני הייתי קטן , הצליפו בי כמה פעמים , וואללה , יש דברים שאני לא אעשה אפילו אם יצמידו לי אקדח לראש .

מה שקורה בתוך המשפחה צריך להשאר בתוך המשפחה , ולא להגיע לבתי משפט , אלא אם כן המשפחה במצב שצריך לפרק אותה .

צריך לחוקק איזה חוק לבדיקת כשירות להורות .

רק אז האלימות במשפחה לא תעלם , אבל תרד באחוזים ניכרים .

פורסם

אפשר להבהיר לילד שאתה כועס ועל סף קריזה

גם בלי להעניש אותו פיזית.

פורסם
  • מחבר

לפאבל, לא צרייך להצליף בילד כדי שישב בשקט. גם בי הצליפו כשהייתי קטנה אבל לא שתקתי - במקום זה צרחתי

לשמיים כי זה כואב כיורדות לך רצועות עור מהגב בגלל החגורה אבל אז איימו להכות אותי עוד ואז באמת לא הייתה

לי בריירה אלא לשתוק אבל כך פשוט מאד גדלתי כך שחינכתי את עצמי או התחנכתי ברחוב, איבדתי כל טיפה של

כבוד מינימלי שהיה לי אי פעם להורים שלי ועובדה שעזבתי את נוחות הבית לטובת מלון מקקים בבסיס. ההבדל ביני

למשל ולבין הילד של השכנה הוא שגם הקנו לי ערכים והקדישו לי זמן לחנך אותי ולא רק מכות. אם לא ההורים אז

הסבים והדודים היו עושים את זה מצויין.

בית המשפט לא יכול להכנס לכל בית ובית ולבדוק אם המכות שהילד מקבל הן לגיטימיות כי הוא עשה משהו רע ויודע

את זה או שהאבא משתמש בענישה כתירוץ להוצאת התיסכול שלו על הילד כי הוא נאנס כשהיה בן 5, לכן בית המשפט

הוציא הלקאה אל מחוץ לחוק.

כל ילד הוא ייחודי ולכל אחד צורת תפיסה אחרת ולכל ילד צרייך להסביר בצורה אחרת מה מותר ומה אסור. אם הילד

ממרה את פיך, רוב הסיכויים שהוא בודק את הגבולות שלו או שהוא פשוט לא מכבד אותך ועושה לך דווקא וצרייך לדעת

להבדיל גם אז. אם הוא בודק את הגבולות - זה הדבר הטבעי ביות לילד לעשות, ככה הוא חוקר את העולם, ולעיטים

כשהמחקר חורג מגדר המותר והמוסר, אפשר להפליק, אל לא להצליף בחגורה. אבל כשילד עושה דווקא ולא מכבד

אותך כהורה - סימן שמשהו לא בסדר אצלך והמסר שאתה העברת לו לגביך וזאת תהיה התפיסה שלו לגבי שאר אנשים.

הוא עתיד לא לכבד סמכויות אחריות חוץ ממך. אם לימדת אותו לכבד אותך, רוב הסיכויים שהוא יכבד בעתיד גם מורים

ומחנכים ואנשים אחרים בחיים שלו וידע לעשות הפרדה. אבל כשבתור הורה עשית עליו רושם רע, והורים הם הקשר ה-

-ראשוני שנוצר לילד עם העולם, הם לומדים לתפוס ולהבין אותו דרכם, הוא יבין עם התפיסה הפרימיטיבית שלו שכל

העולם ככה.

פורסם

זה לא רק כדיי לא לפגוע בילד זה כדיי לא לחנך ילד מגיל 4 שהדרך הטובה והמקובלת "ללמד" היא בכח אפילו שהוא מתון.

אפשר לצעוק ואפשר לדבר ותתפלאו ילד בגיל 3 כבר מבין שגוערים בו או מרימים עליו קול בטון מאיים ומנסיון אני אומר לכם שכיבוי טלוזייה עובד טוב יותר מפליק בתחת.

פורסם
  • מחבר

קודם כל לא כל ילד מבין, ההתפתחות השכלית של כל ילד ייחודית לו, ובוודאי גם ההתפתחות המוסרית.

לעיטים ילד יכול להבין מצויין מה שנאמר לו אבל הוא יעשה את ההיפך הגמור רק כדי לבדוק את הגבולות

שלו וילדים עושים את זה כל הזמן. במקרה כזה, כשילד יודע בדיוק מה מותר ומה אסור יעשה זאת בכל

זאת, למרות האיסור, רק כדי לבדוק את תגובת ההורים ולפעמים צעקות וכיבוי טלויזיה נראים לא כלא

נוראים כל כך בהתחשב לסיפוק העצום שהילד מקבל כשהוא עושה משהו אסור כך שאם משהו באמת נורא

לא יקרה, הילד לא יחדל מלעשות זאת. אז נגיד והפעולה האסורה לא מזיקה לו בעופן ישיר (כמו לתקוע

את האצבעות בשקע) אלא אפילו מהנה (נגיד, סתם, לשחק עם האיפור של אמא או להציק לאח הקטן),

הילד ימצא שזה לא יהיה נורא אם הוא יענש על זה ויעשה זאת עוד פעם כי זה לא ביג דיל וזהו.

פליק בתחת (לא הצלפה עם חגורה חלילה) יפחידו אותו דיו כדי שידע לא לעשות את הדברים הללו

לפחות לפרק זמן ארוך.

פורסם

פליק בתחת (לא הצלפה עם חגורה חלילה) יפחידו אותו דיו כדי שידע לא לעשות את הדברים הללו

לפחות לפרק זמן ארוך.

בדיוק!

פורסם

קודם כל לא כל ילד מבין, ההתפתחות השכלית של כל ילד ייחודית לו, ובוודאי גם ההתפתחות המוסרית.

לעיטים ילד יכול להבין מצויין מה שנאמר לו אבל הוא יעשה את ההיפך הגמור רק כדי לבדוק את הגבולות

שלו וילדים עושים את זה כל הזמן. במקרה כזה, כשילד יודע בדיוק מה מותר ומה אסור יעשה זאת בכל

זאת, למרות האיסור, רק כדי לבדוק את תגובת ההורים ולפעמים צעקות וכיבוי טלויזיה נראים לא כלא

נוראים כל כך בהתחשב לסיפוק העצום שהילד מקבל כשהוא עושה משהו אסור כך שאם משהו באמת נורא

לא יקרה, הילד לא יחדל מלעשות זאת. אז נגיד והפעולה האסורה לא מזיקה לו בעופן ישיר (כמו לתקוע

את האצבעות בשקע) אלא אפילו מהנה (נגיד, סתם, לשחק עם האיפור של אמא או להציק לאח הקטן),

הילד ימצא שזה לא יהיה נורא אם הוא יענש על זה ויעשה זאת עוד פעם כי זה לא ביג דיל וזהו.

לפחות לפרק זמן ארוך.

ככה זה עם אחותי בת ה4. אם היא עושה משהו שאומרים לה שאסור היא ממשיכה איתו, אם צועקים עליה על זה היא כאילו בתת מודע עושה את זה שוב אוטומטית בכוונה. רק מכה (סמלית) על היד גורמת לה להעלב ולהפסיק

פורסם

אני בעד סקילת ילדים על זה שהם לא מכבדים את הורים שלהם.............

עובדה שלפני 2000 שנה שעשו את זה בקושי התחצפו להורים אבל גם לא נראה לי שהיו הרבה ילדים... חח מעניין למה

פורסם

מה פליק.  כאילו יד מחליקה על משו ?  כמו בפרסומת 1 של שמפו לשיער. בחורה שטפה תראש עם השמפו. הבחור בא ללטף אותה בראש וידיו החליקו בטעות לחזה שלה. יענו כזה פליק ? החלקה רק בדמוי מכה

אותי הצליפו עם חגורה לא יותר 5 פעמיים בכל החיים. ויצאתי בסדר. זה ששאל איך יודעים שבסדר, אז זה דברים כמו אין בכוונתי להרוג, אני לא מתעלל ביצורים חיים.  ולכל אדם חוקים משלו. ויש עשרות חוקיים בסיסיים לאדם, וחוקיים אישיים שאדם מציב בפניו מאוחר יותר. אתה מציית להם אתה בסדר.

אני בעד הצלפה במקרים מאוד נדירים. זה מכניס טוב לראש. וכאפה מצלצלת. בשביל סתירה מצלצלת צריך יותר כח מכאפה מצלצלת שפוגעת בעורף, במקום רגיש איפה שעוברים מלאה עצבים דרך עמוד השדרה לחלקי הגוף. יענו סתירה זה יותר נזק לפנים אם פחות אפקט מכאפה לעורף, פחות כח יותר אפקט.    אבל  אמרתי כבר מלא פעמים בהודעות אחרות הכל בא מחינוך, חוץ מאותו % אנשים שיש להם פגם במוח ולא משנה מה תעשה הוא יצא מה שיצא.

עריכה: הינה משו שתראו                 http://www.kontraband.com/html/all/show.asp?ID=1299&NEXTID=0&PREVID=1129&DISPLAYORDER=20040511150349&CAT=pics

פורסם

אז למה לכל הרוחות הכתב שכתב את הכתבה הזאת מציג את השופט כברברי

שמעודד להתעללות? מה הסיפור?

זה בדיוק העניין, סיפור. אם הוא לא היה מציג אותו בכזה אור הכתבה הייתה פחות מעניינת, לא מדובר פה בסיקור עיתונאי אובייקטיבי כי אם בשיתוף הקורא בדעתו של הכתב על הנושא. הגישה התוקפנית שלו נועדה למשוך את הקורא להגיב, לעורר תגובות מצד אנשים שמצדדים וכאלו שמתנגדים לדברי השופט.

פורסם
  • מחבר

את זה הבנתי, זאת היתה שאלה רטורית. כעקרון, בחוק נאסרת כל צורה של הכאה ואין לשופט שום

זכות להגיד משהו נגד החוק אלא אם בכוונתו ליצור איזשהו תקדים. אבל מה הכתב הזה חשב לעצמו?

שהוא יקבל פרס פוליצר?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים