פורסם 2004 במאי 2921 שנים קיבלתי את זה באימייל לפני כמה דקות..... חמוד מאוד...... להפעיל קצת את ההגיון...." אלברט איינשטן כתב את החידה הזאת בתחילת המאה ה-20 והוא טען ש-98% מהאוכלוסיה לא יצליחו לפתור אותה.בחידה אין טריקים - רק הגיון.החידה:ברחוב אחד יש חמישה בתים, צבועים בחמישה צבעים שונים, בכל בית גר אדם בעל אזרחות אחרת ושותה משקה שונה, מעשן סיגריה ומגדל בעל חיים שונה.גלה למי מהם יש דגים......1. הבריטי גר בבית האדום2. לשוודי יש כלב3. הדני שותה תה4. הבית הירוק נמצא משמאל לבית הלבן5. בעל הבית הירוק שותה קפה6. לאדם שמעשן PALLMALL יש ציפורים7. בעל הבית הצהוב מעשן DUNHILLS8. בעל הבית האמצעי שותה חלב9. הנורווגי גר בבית הראשון10. האדם שמעשן BLENDS גר ליד מי שיש לו חתולים11. זה שיש לו סוסים גר ליד זה שמעשן DUNHILLS12. זה שמעשן BLUE MASTER שותה בירה13. הגרמני מעשן PRINCE14. הנורווגי גר ליד הבית הכחול15. לזה שמעשן BLENDS יש שכן ששותה מים "אם הצלחתם או שאתם מכירים-כל הכבוד, אבל אל תכתבו פה את התשובה....(ד"א, אני הצלחתי.... :-X)
פורסם 2004 במאי 2921 שנים זה ישן... מכיר את זה מזמן (והתשובה רשומה לי איפשהו למעלה על דף, מאז שפתרתי את זה בפעם הראשונה לפני איזה כמה שנים).אבל חמוד.נ.ב.- כל ההקדמה הזאת על אלברט איינשטיין: כ"כ שטויות...
פורסם 2004 במאי 2921 שנים אני אומר שהחמישי מגדל בכלל פילים ככה שהתשובה היא אף אחד מהם לא אמרת שמישהו מהם מגדל דגים
פורסם 2004 במאי 2921 שנים חחחחחחחח אהל הוא כן אמר שאין טריקיםעריכה: נו זה בול כמו שרלוקחוצמיזה שהגירסה הזאת של שרלוק מוכה לגמריייש בה יותר מדיי רמזים אני יחפש את הגירסה המקורית
פורסם 2004 במאי 2921 שנים מחבר נ.ב.- כל ההקדמה הזאת על אלברט איינשטיין: כ"כ שטויות...DUH......אבל זה נותן לזה נופך ריאלסיטי כזה..... בגלל זה השארתי מהמייל המקורי......
פורסם 2004 במאי 3021 שנים ההקדמה על איינשטיין היא לא שטויותאבל מאז שהוא הביא את זה עשו לזה כלכך הרבה גרסאותשל מי הזברה?
פורסם 2004 במאי 3021 שנים פעם ראשונה שראיתי את החידות האלה זה הופיע ליד זה.גם בתנועה שהיינו משתמשים במתודה הזאת זה היה נקרא חידת איינשטייןלא משנה עם זה היה עם סגריות, צבעים, עיתונים או תחנות רדיו
פורסם 2004 במאי 3021 שנים נו באמת מור, ממך ציפיתי להיות קצת יותר ריאליסטי...חוץ מזה שהנתון הזה דפוק. עוד לא יצא לי לראות מישהו שבאמת ניסה לפתור את החידה ולא הצליח. אני לא אומר שהיא קלה, אבל היא גם ממש לא קשה.והאמת, היא לא כולה רק היגיון. יש בה את החלק של היגיון, כי ברור שבלי היגיון אי אפשר לפתור אותה. אבל זה לא יותר מידי היגיון. סתם לשבת עם דף ולפתח את הפיתרון. זה יותר ניסיון מאשר היגיון.מי שבאמת מנסה לפתור את זה, יצליח. כאמור, אף פעם לא ראיתי מישהו שניסה ולא הצליח.ואת אלו שלא מנסים בכלל ומתייאשים מהר אני לא מחשיב, כי בלי לנסות זה די ברור שלא יצליחו (עזבו את העובדה שרוב האנשים, אולי 98%, לא התייאשו וכן התאמצו לפתור ובסוף הצליחו).
פורסם 2004 במאי 3021 שנים מחבר גם בתנועה שהיינו משתמשים במתודה הזאת זה היה נקרא חידת איינשטיין חחח.... איזה קטע: אמא שלי גם אמרה שהם היו עושים משהו כזה בתנועה......... ;D זה בטח ממלא פעולה..... נועם-יכול להיות שאתה צודק, ויכול להיות שאיינשטיין סתם החזיק מעצמו יותר מדי.....
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.