עבור לתוכן

המלצה למצלמה דגיטלית ב 1500 ש"ח...

Featured Replies

פורסם

לגבי הG3 - אין לי מושג מה זאת המצלמה הזאת ומה כולם מתלהבים ממנה , כל המ שראיתי בגדול עליה זה מישהו שקנה אוצה פה בפורום ומאוד משבח אותה ותנאים טכניים (על הנייר) מאוד טובים.

אם מעניין אותך לראות עוד כמה תמונות עם הריקו, כנסה לדיון הזה. התמונות אמנם מוקטנות (מטעמי רוחב פס), אבל אני יכול להעיד שהתוצאות בהדפסה מעולות. אפילו ב-A4.

מה שאני יודע על ריקו שנסיון של שנים בצילום אין לה

אתה טועה. ריקו מייצרת מצלמות משנת 1946, ומצלמות דיגיטליות מ-1995.

והיא גם לא מיצרת מסה של מצלמות ודגמים (שוב זה קשור לנסיון)

גם לייקה הגרמנית לא מייצרת מסה של מצלמות ודגמים, וזה לא מונע ממנה לייצר את מצלמות ה-35mm הכי איכותיות בעולם. כמות ומבחר דגמים לא מעידים על איכות.

וגם לא מצאתי ביקורות רצינית עליה ברשת למרות שהיא דיי ישנה.

הסיבה העקרית היא שהמצלמות לא משווקות בארה"ב.

מביקורות ברשת ראיתי אנשים מרוצים , אבל אנשים שגם פחות מרוצים מאיכות התמונה , כולם הזכירו את העיצוב והנוחות והנתונים הטובים , אבל לא כולם אהבו את האיכות הסופית שמיתקבלת.

לדעתי זה מאוד תלוי ביכולת של הצלם ובמודעות שלו לפרמטרים שמשפיעים על איכות התמונה.

פורסם

אם מעניין אותך לראות עוד כמה תמונות עם הריקו, כנסה לדיון הזה. התמונות אמנם מוקטנות (מטעמי רוחב פס), אבל אני יכול להעיד שהתוצאות בהדפסה מעולות. אפילו ב-A4.

אתה טועה. ריקו מייצרת מצלמות משנת 1946, ומצלמות דיגיטליות מ-1995.

גם לייקה הגרמנית לא מייצרת מסה של מצלמות ודגמים, וזה לא מונע ממנה לייצר את מצלמות ה-35mm הכי איכותיות בעולם. כמות ומבחר דגמים לא מעידים על איכות.

הסיבה העקרית היא שהמצלמות לא משווקות בארה"ב.

לדעתי זה מאוד תלוי ביכולת של הצלם ובמודעות שלו לפרמטרים שמשפיעים על איכות התמונה.

דבר ראשון - תמונות מאוד יפות , שמציגות יכולת תאורטית טובה של המצלמה (רק חבל שלא תמונות מהארץ - שנוכל להשוות) כל הכבוד. קצת קשה להעריך חדות בגלל ההקטנה וקשה להעריך איכות יומיומית בגלל מצבי הצילום והקומפוזיציות האופטימליות (דבר שקצת מבלבל את העיין והמוח) באל שוב אני לא אומז שום דבר חוץ מיזה שזה קצת כמו לראות תמונות הדגמה של חברה, אבל כבר זה סימן אצלי פלוס לגבי המצלמה והיכולות שלה יחסית למחיר.

לגבי נסיון צילום בפילים - באמת לא ידעתי על זה , למרות שאני עדיין בספק אם יש להם מחלקת פיתוח ומחקר כמו של החברות הגדולות ושהם מייצרים עדשות וכו' (שוב אני לא אומר שלא - זה רק מה שאני חושב - יש סיכוי גדול שאני טועה).

לגבי מסה של דגמים ומצלמות - אני מדבר על דיגיטליות בלבד , בכל מה שקשור באלקטרוניקה נסיון טעייה והשתפרות זה דבר שבד"כ חשוב מאוד ומשפיע על איכות מוצרי החברה , אבל לא שולל הרבה מקרים יוצאי דופן כמובן. אחריי הכל יש לריקו מעט מאוד דגמים דיגיטלים - וכמו שאמרת זה לא אומר כלום - רק צריך להרים גבה לפני שקונים מוצר כזה ולבדוק יותר לעומק.

ועכשיו כנראה הבנת אותי לא נכון - יכול להיות שהריקו הזאת היא מצלמה מעולה ואחת ההפתעות שיש לנו כרגע במצלמות דיגיטליות בכל הקשור לאיכות בכלל ולאיכות יחסית למחיר - אני לא אומר שלא, כל מה שאני כן אומר שמתוך הרבה נסיון וסטטיסטיקה - ברגע שיוצא משהו מעולה בעל חסרונות מעטים, מחיר טוב וכדאיות קנייה גבוהה , בימינו , ישר הופכים את זה להמולה ברשת - אין סיכוי שלא תידע על זה , ובטח לא אחרי שנה בשוק. ראה דוגמה את הA60-70 כשיצאו זה היה בלתי יאומן אז שבמצלמה בסיסית יוכנסו כזאת איכות , שליטה ידנית מלאה (כמעט לגמריי) זמני סוללה מעולים , זה היה פשוט ניראה יותר מדי טוב - והכן עשו מיזה המולה ברשת , וטררם , והמון אנשים קנו , ואחרי שנה ממליצים על זה בעיניים עצומות, ואפילו אם משווקים רק באירופה זה אמור להיתרחש - ראה כל שטות קטנה שמשווקת רק ביפן ונחשבת לפלא ישר מקבלת ידיעות בכל אתרי העולם.

וכל הסיבות האלו רק אומרות לי שצריך לבדוק את המוצר לעומק לפני שקונים או ממליצים בעיניים עצומות - וזה לא אומר לי שהמוצר גרוע , בעל איכות גרועה או משהו כזה , אלא רק שצריך לבדוק לעומק בגלל הסיבות הנ"ל , על הA70 היו המון דיוניי פורומים מעמיקים ובדיקות מעמיקות לפני שהיא הומלצה בעיניים עצומות - על הG3 א ראיתי , זה הכל - כרגע היתי אומר שמי שמחפש משהו בסגנון - זה ניראה מאוד מומלץ בעיני - רק שיעשה בדיקה מקיפה ומעמיקה לפני שהוא קונה משהו כזה.

קנייה נעימה וצילום מהנה 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים