עבור לתוכן

מחפש מחשב בסביבות מחיר 3000-4000

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אהה הבנתי... נלמד לפעם הבאה...

בכל מקרה אני לא יודע מה איתך אבל 4000 שקל זה נראה לי הרבה מאוד למחשב...

אחי קנה ב 4100 מחשב לפני שנתיים intel כולל מסך...

מעבד 1.7GHz

לוח אם intel billings משהוא 845....אני לא זוכר יש לי את זה בבית ואני אצל חבר עכשיו...

40G זיכרון הארד דיסק של מקסטור או של WD אחד מהם אבל שניהים טובים... מהירות ד"א 7200.

זיכרון 128M של חברה מוכרת(לא זוכר את השם)

מסך LG שטוח(פנימי+חיצוני) 17" אם אני לא טועה אז זה Flatron 775 ואולי עוד אות ליד ה 775...

מארז רגיל.

CD רגיל (לא צורב)

פלופי מעטפן וכו'.

זהו נראה לי יש לכם פה את כל המרכיבים הבסיסים שהיו למחשב...

וזה ימא לו 4100 אחרי שהוא רץ לכמה חברות והשווה בניהים והציק להם הלוך וחזור עד שנתנו לו את המחיר...

פורסם

ומה כרטיס המסך אשר קיבל אחיך עם המחשב?

המסך שאחיך קנה גם בזמנו לא נחשב למסך טוב אלא לבינוני וברכיב החשוב ביותר במפרט לא מתפשרים.

פורסם
  • מחבר

טוב אז עכשיו אני מול המחשב.

לוח אם intel billings2 d845BG2-ddr F-533

מעבד P4 intel 17Ghz(478p) FSB400

זיכרון ddr-ram kingston 256M PC-266Mhz

ד.קשיח 40G 7200RPM ata133 Maxtor

כ.מסך ge-force2-MX400 nVidia 64MN+t.v

מסך LG 17" 775FT FLATRON (V)0.24dp

זהו.. כל השאר סתם חלקים לא משהוא חשוב...

כ.קול על הלוח

פלופי

מקלד+עכבר

CDX52 LG

ואני חושב שאמרתי את הכל...

אז כל זה הוא קנה ב 4100 (מזומן) לפני שנתיים...

דוד :-*

פורסם

כרטיס המסך במפרט האחרון הינו חזק יחסית וצפוי להריץ את כל המשחקים בעתיד הקרוב על רזולוציות מקסימליות. לעומת זאת, ה-GF4MX אשר אחיך קנה בזמנו תמיד נחשב לכרטיס מסך חלש ביותר ולא מומלץ ליותר מעבודה משרדית. לכן, המחירים המוצעים כאן אינם בשמיים כלל וכלל.

פורסם
  • מחבר

אני כנראה משקיע המן באינטרנט...

השימושים שלי למחשב יהיהו אינטרנט ואופיס.

אני רוצה מחשב שיוכל לעמוד באיזה 10 עמודים של ה Iexplorer פתוחים.. שלא יתקע לי באמצע...

וכפי שאמרתי אם אפשר אז כ.מסך באיכות שתריץ משחקים כמו GTA ו tonyhawk.

אם תוכלו לעשות לי טובה לרשום מפרט אחרון וזהו. אני ממש מודה לכם ולMentally במיוחד.

והסכום הוא עד 4. (אם ממש צריך אז עד 4.5)כולל הכל.

ילא תודה רבה ויום מוצלח שיהיה לכם.

דוד

פורסם

בקיצור כל מה שאתה צריך זה השקעה נכונה בזיכרון הפנימי, RAM.

אתה רוצה להריץ כמה חלונות במקביל - מה שדורש יותר משאבי מערכת, כלומר דורש תאי זיכרון מהסטיקים שלך.

(שסתם לצורך ידע כללי, שומרים את החישובים של המעבד כמובן..)

שאתה פותח 10 דפדפני אקספלורר (במילים שלך) כל דפדפן תופס כמות של תאי זיכרון,

ברגע שהסטיק זיכרון בשימוש מלא, או כמעט מלא המערכת משתמש בדיסק הקשיח שלך לשמירת הנתונים של המעבד.

ידוע לך שסטיק זיכרון פנימי לא רואה ממטר (מה שנקרא) את הדיסק הקשיח שלך.

מהירות העברת הנתונים בין המעבד לזיכרונות מהיר פי כמה וכמה מאשר השימוש בהארד דיסק כמאחסן המידע!

(לצרוך המחשה..זיכרון 400Mhz-PC3200 מסוגל להעביר 3200MBps, לעומת דיסק קשיח בו נניח ATA133 שמסוגל להעביר 133MBps,

תקנו אותי אם אני טועה,,יש לי תחושה..)

בקיצור אל תזלזל בזיכרון, אל תרכוש 256MB, אלא 512MB ואפילו אני הייתי מציע לקחת סטיק של 512 ועוד סטיק של 256 (768MB).

באותן מהירויות! כלומר ששניהם יהיו PC3200 כלומר 400Mhz.

אני לא חושב שתיהיה בעיה בשני סטיקים, תקנו אותי אם אני טועה.

יכול להיות שאני מגזים ו768MB זיכרון פנימי זה יותר ממה שצריך, אבל אם כבר אתה משקיע אז למה לא גם טיפה יותר לעתיד?

מפרט ממני :

אני רואה שהולכים פה על AMD, אז ככה :

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 523.46 ] 1

Motherboards for AMD : Epox 8RDA3I v2.1 NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Sound, LAN, USB 2.0) [ ¤ 465.18 ] 1

Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 673.71 ] 1

CPU Cooling : Thermaltake TR2 M3 CPU Cooler for AMD Athlon XP [ ¤ 60.95 ] 1

Hard Disks : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 455.13 ] 1

Video Cards : Gigabyte RADEON 9200 128MB DDR DVI TV-Out Retail VideoCard [ ¤ 466.25 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 52.93 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 233.55 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM LG x 52 [ ¤ 107.63 ] 1

Monitors : 17" LG T710BH EZ Flat Monitor [ ¤ 802.68 ] 1

Keyboards : Genius KB-06 PS2 Eng/Heb Keyboard [ ¤ 30.05 ] 1

Mouse : Microsoft Optical Basic Mouse OEM USB [ ¤ 52.13 ] 1

Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case [ ¤ 323.49 ] 1

Cooling / Modding : Generic 120mm Fan [ ¤ 49.41 ] 1

Subtotal : ¤ 4296.55

מסך לא הבנתי את הכוונה שלך "שטוח בפנים וגם בחוץ" אתה רוצה LCD?

בחרתי במסך פשוט..אני לא מבין מה צריך להשקיע בדיוק במסך.

בכל מקרה, הקטע פה הוא הזיכרון. לא רציתי לחרוג מין התקציב לכן הסתפקתי בסטיק אחד של 5121MB PC3200,

שיספק לך לפי דעתי (שים לב שאתה עובד עכשיו עם 256MB ועוד בהעברה איטית..ואם אתה עובד עם XP זה די מינימום ה-256MB,

למרות שלפי האריזה המינימום הוא 128MB וזה נכון, כי ה-XP משתמש כמעט בכל ה-128MB והמחשב לא זז! היה לי מקרה כזה עם מחשב

של האחים החורגים שלי שהתקנתי עליו XP. המחשב עלה תוך 10~15 דקות ופתח תקיה תוך 5 דקות..מילה אחת ע-ג-ל-ה-!).

אם אתה בכל זאת לא רוצה להתפשר על זיכרון, אז אתה יכול להוסיף עוד סטיק של 256MB PC3200 בעלות של : 374 שקל. (של סמסונג גם).

בקשר לקירור למעבד, אני לא ממש מבין בקירורים ל-AMD, אבל נראה לי שזה קירור אחלה..אל תלך על הAMD 2500+ עם הקופסא, כלומר

עם הגוף שלו, מכיוון שלפי מה ששמעתי זה לא סינק משהו..

שמתי סינק פשוט שאני מאמין שהוא אחלה למטרות כמו שלך (שאין ביצוע של OC..).

אבל תקנו אותי אם זה סינק גרוע ואולי כדאי להשקיע עוד 50 שקל בשביל לקבל משהו טוב..

גם הוספתי מאוורר אחד של 120MM, אני לא בטוח אם המארז בא אם.

אם המארז מגיע עם מאוורר (120MM) אז אתה יכול לדלג על הפריט הזה..למרות שהשקעה שלו לא תזיק - רק תעזור!

בקשר ל-CD וצורב - שמתי לך מוצרים פשוטים ואחלה לפי דעתי.

יש לי ניסיון עם הצורב ששמתי לך, הוא אחלה!

מקווה שעזרתי, רן! ;)

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה לך.

אני חושב ש512 M יספיק לזיכרון במקסימום אחרי יומיים אני אוסיף עוד.

בקשר למסך: לא, לא התכוונתי ל LCD אבל ל LG יש מסכים שהפנים והבחוץ שלהם שטוח(לא קשור לעובי).

תסתכל על מסכים של חברות אחרות שכתובת שהם שטוחים אז אתה תראה שהמסך החיצוני אכן שטוח אבל בפנים אתה יכול לראות שהוא עגול.

ואני כנראה אוסיף DVD במקום ה CD הרגיל השקעה של 100 שקל נוספים.

פורסם

אני גם חושב ש-512MB הם די ויותר.

שמח לעזור. :-*

פורסם

ה-LG T710BH הינו מסך מיושן וחלש ביותר ועל כן הינו מומלץ. לכן, הייתי ממליץ לקחת את המפרט של אוריפ אך להחליף זכרונות ל-GeIL 512MB 2700 Value אשר עולים כ-100 ש"ח פחות. כמו כן, ניתן להשיג כיום את ה-MAG ב-1,000 ש"ח. דרך נוספת לחסוך היא לקחת צורב של SONY אשר עולה כ-30 ש"ח פחות.

בכסף שנחסך ניתן לקחת כרטיס מסך RADEON 9600 החזק משמעותית מה-R9200.

פורסם
  • מחבר

הינו=אינו?

פורסם

הינו=הוא.

פורסם

תסביר למה בדיוק צריך מסך "חזק" ?

ועכשיו פניה לפותח התארד, אתה מעוניין במסך "חזק"?

ממש מעניין אותך איזה מסך זה?

קח LG, מותג טוב..ומסך הכי פשוט שלו, מה הבעיה?

אני לא מבין על מה יש להתווכח במסכים..

נכון, יש גודל נקודה..אבל אני מאמין שגודל הנקדה במסך שאני נתתי סביר לחלוטין..

אני משתמש במסך LG FLATRON 775FT אינץ-17.

הוא אצלי כבר בערך.. ::)...לפחות 3 שנים, ואני בטוח שגם יותר...

הוא כבר על סף מוות (מרצד כמו משוגע..) הוא מתחמם כמו מטורף..אבל זה לא ממש מעניין אותי ;D

ברגע שימות - נקנה חדש..

מה הבעיה במסך שנתתי לו? חוץ מזה שהוא ישן..ו...."חלש"..?

פורסם

לידיעתך המסך הוא הרכיב החשוב ביותר במחשב שכן יש לו השפעה ישירה על בריאות עיניך ועל חווית הצפייה. מסכים חלשים אלו מסכים אשר מציגים קצבי רענון יחסית נמוכים ופוגעים בכך בעיניים ואין להם תמיכה בכל התקנים המחמירים(לרוב יש להם תמיכה בתקנים המפורסמים בלבד). כמו כן, במסך "חזק" הצבעים נראים הרבה יותר "חיים" - דבר אשר משפיע בצורה משמעותית על חווית המשחקים/סרטים. מסך חלש עם כרטיס המסך הטוב בעולם לא ייתן למשתמש דבר שכן איכות התמונה המעולה שכרטיס המסך יציג לא תעבור למשתמש מכיוון שהמסך יהווה מכשול ובכך בעצם לא עשינו דבר. העובדה שה-T710BH ישן משפיעה בכך שיש כיום מסכים איכותיים הרבה יותר וכמו כן ישנה האפשרות כי המשתמש יקבל מסך אמנם חדש מהקופסא, אך אחד שיוצר לפני 3 שנים ולא הייתי רוצה להוציא כסף על רכיב ששכב בקופסא 3 שנים. בעיה נוספת ב-T710BH היא שהמסך הזה אף פעם לא היה מסך איכותי ותמיד נחשב למסך תקציבי ואם לפני 4 שנים איכותו לא הייתה מדהימה, מה ניתן לאמר עליו היום?

פורסם

תודה על הסבר. ;)

בקשר לקרינה אני די סבור שמסך אשר נמצא בשווק הישראלי (ובכלל בעולם) עומד בהתקנים אשר נתן משרד הבריאות.

אני לא חושב שיצא לך לרכוש מסך שהקרינה שלו חזקה מאוד וחמורה וכנגד חוקי משרד הבריאות (אלא אם תקנה בשוק השחור או לא ידוע מה..).

בדרכי כלל מסכי ה-CRT יש להם קצב רענון מהיר..לפי מה שידוע לי..

בקשר לצבעים ולעמידות זה נכון..

בקשר לרכיב הכי חשוב במחשב? לא הייתי מסכים איתך, כל אחד יכול לבוא ולתת לך רכיב אחר שהוא יותר חשוב.

אני יכול להגיד לך שהרכיב הכי חשוב הוא המעבד, אני לא צודק?

בא נגיד שרוב חלקי המחשב חשובים ונחוצים ובליעדם אין לך מחשב.. :)

בכל מקרה, תודה על ההסבר שוב. ;)

פורסם

הבעיה עם מסכים ומכשירים אלקטרוניים אחרים (לדוגמא טלפונים סלולריים) היא ההשפעה לטווח הרחוק. עם כל המחקרים הקיימים לא ניתן לחזות את הנזק המצטבר על פני שניים מכיוון שהטכנולוגיות חדשות ופשוט לא עבר עדיין מספיק זמן, כך שהתקנים הנוכחיים לא בהכרח מכסים על כל הסכנות. נק' נוספת היא שהמסכים אשר משווקים בארץ אמנם עומדים בתקני משרד הבריאות אך הריני להזכירך כי משרד הבריאות הינו גוף ממשלתי ישראלי וככל שאר הגופים הממשלתיים לוקח לו זמן רב לאשר/לחייב תקנות חדשות. האינטרס הוא למכור מוצרים אשר אינם פוגעים בצרכן ועל כן קיימים התקנים הנוכחיים. לעומת זאת, ישנם תקנים נוספים אשר מעניקים רמת הגנה גבוהה יותר וקיימים במסכים החזקים אך לא אושרו עדיין כסטנדרט לגבי כל המסכים ועל כן אינם נדרשים ע"י משרד הבריאות.

המסך הוא הרכיב החשוב ביותר במחשב מכיוון שהוא משפיע ישירות על הבריאות (עכבר ומקדלת הינם רכיבים חשובים גם כן אך אין לגביהם מודעות מספקת, אבל זה נושא לת'רד אחר), אורך החיים שלו יחסית לשאר הרכיבים הינו הגבוה ביותר (מסך עובר בד"כ ממחשב למחשב עד שהוא נהרס כליל. נדירים המסכים העובדים שנזרקים ללא סיבה) ובניגוד לשאר הרכיבים בהם התפשרות קלה לא בהכרח תגרור ירידה דרסטית בביצועים (ההבדל בין AMD 64BIT 3000+ ל-P4 2.8 אינו כל כך דרסטי, כנ"ל לגבי FX5900XT לעומת R9800P), חסכון של 300 ש"ח במסך הוא ההבדל בין מסך איכותי למסך חלש (לדוגמא MAG 796FD2 לעומת MAG 786PF - הפרש של 300 ש"ח בלבד אך האחד מעולה ואילו השני ביזיוני).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים