עבור לתוכן

שאלה לגבי טשטוש במסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עובד הרבה שעות ביום על המחשב (4-6) ולפעמים נוצר מצב של טשטוש שאני לא יכול להביט במסך מרוב איבוד פוקוס ולפעמים כאבי ראש.

אין לי משקפיים ואני משתמש בCRT 17 אינץ'. המליצו לי לעבור לLCD ורציתי לדעת האם זה באמת יפתור לי את הבעיות של צפייה במחשב? אם מישהו מכיר פתרון אשמח לשמוע... (פרט לעצה להפסיק להתמש במחשב... :)).

תודה מראש,

אורן.

פורסם

אתה עובד בקצב רענון של 85HZ או יותר מזה??

כי אם לא אז אולי הקצב רענון גורם לך לבעיות...

ואם אתה בכל זאת רוצה לקנות מסך LCD אז תתן תקציב ואולי נוכל לעזור לך

פורסם

טלויזיה עובדת על כמה? 60? 65Hz? אתה לא צריך להחליף שום מסך פשוט כך הפסקה פעם ב...תסיר את המבט שלך מהמחשב כל כמה זמן,וזכור למתצמץ.

פורסם

טלויזיות PAL רגילות שנמכרות בארץ, עובדות ב 50 הרץ.

רצוי לעבוד בתדר רענון כמה שיותר גבוה, בהתאם ליכולות המסך. אני לא יכול לעבוד עם תדרי רענון הנמוכים מ100 הרץ, אני מרגיש מיידית בריצוד.

פורסם
  • מחבר

כן, המסך היה ב60Hz שיניתי עכשיו ל85 ונראה אם זה ישתפר... לגבי מסך LCD מבחינה תאורטית אין תקציב מסוים מה הכי מומלץ? אני רוצה לשמור על הגודל של המסך... שמעתי לגבי AOC וiiayma (ככה כותבים?) מה דעתכם?

תודה.

פורסם

אם אתה חושב שמסך LCD יפתור לך את כאבי הראש אחרי שאתה בוהה בו הרבה שעות אז אתה טועה.

פורסם

פשוט תקנה מסך טוב... אני יודע שמתחת ל100HZ בעיות עיניים יכולות להופיע.

פורסם

6 שנים עבדתי על קצב רענון של 60Hz ובשנה האחרונה קפצתי ל 85Hz....הראייה שלי פיצוץ,כל אחד והסימפטומים שלו.

פורסם

כבר הוכח מדעית שבאימוץ הראיה אין הכוונה לשחיקתה. אימוץ העיניים גורר לכאבי ראש, בחילות ובמקרים קיצוניים אף הקאות, אך אין הדבר גורם לנזק מצטבר לראיה.

או שהמסך שלך מאבד את הפוקוס לאחר מס' שעות עבודה, או שמדובר בבעיית ראיה ספציפית שיש לך.

בכל אופן, רצוי לקחת מס' דקות מנוחה ממסך המחשב, עם כל 60 דקות עבודה רציפה.

פורסם

איך זה יכול ליהיות שהמסך אפילו לא גורם לבעיות עתידיות?

הרי האימוץ של העיניים על המחשב לא רגיל!

אחרי 15 שנה עם5 שעות על מחשב כל יום, העיניים לא יאבדו מאיכות התמונה שלהם? :)

ברצינות, הדבר חייב לפגוע בראייה לטווח רחוק.

פורסם

גנטיקה משפיעה לטווח הרחוק, גרגר אבק/חול שנכנס לך לעין והתחלת לשפשף בכוח במקום ללכת לשטוף את העין, חשיפה ישירה של העין לקרני שמש - אלה דברים שעשויים לגרום לנזק מצטבר לראיה. לא ישיבה מול מסך.

כל ההורים עם המשפט הידוע "אם תשב שעות מול הטלויזיה, תדפוק את הראיה", מבחינתי ניתן להשוות את המשפט הזה לשמועה הכ"כ נפוצה ברחבי צה"ל, שמשום מה הצליחה לתפוס וזה אשכרה הפך לחוק מטכ"לי - אסור לתת לקבקאזי לעשות מטבחים או עבודות רס"ר, למען לא ייפגע כבודו".

כבוד... לאנשים האלה יש בכלל כבוד? כל בעיה ולו הפשוטה ביותר, נפתרת ע"י סטירה.

ובחזרה לנושא, מסך מחשב/טלויזיה/גביש לא דופק את הראיה.

פורסם

GOT IT!

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה לכולם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים