עבור לתוכן

האם הספק כח נדפק?

Featured Replies

פורסם

אתמול בלילה כיביתי את המחשב ואחרי שעה שמעתי מעין פיצוץ שגרם למפסק רק בחדר שלי לרדת.

שהדלקתי תמחשב למחרת ראיתי שהוא לא עובד.

אין כל ריח של שרוף במחשב,מדובר בספק איכותי של סיסוניק.

אין על הספק יותר אחריות לכן שואל,

האם הספק הלך?

• תגובות 44
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מקווה שרק הספק הלך. אם לא נדלק אז בטוח הספק לפחות. תהיה חייב לחבר ספק אחר ולבדוק בוודאות, לא לשכוח את כל החיבורים ללוח

פורסם
  • מחבר

חיברתי לספק אחר,המחשב מתחיל לעבוד שזה אומר המאווררים מתחילים לעבוד,מאורר כ.מסך גם ,מאורר המעבד אבל אחרי שניה הכל נכבה,מה יכולה להיות הסיבה?

פורסם

כנראה שכשהספק נשרף הוא לקח איתו עוד רכיבים.

פורסם

יש איפה שהוא חיבור לא תקין או מקצר, תפרק ותרכיב שוב את הספק ותנתק מהלוח כל דבר שאינו הכרחי עבור בוט ראשוני(post). ייתכן גם שיש נזק בלוח אם, אבל לא וודאי. אולי סתם משהו לא יושב טוב, כמו שקרה אצלי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של ae bd

יש איפה שהוא חיבור לא תקין או מקצר, תפרק ותרכיב שוב את הספק ותנתק מהלוח כל דבר שאינו הכרחי עבור בוט ראשוני(post). ייתכן גם שיש נזק בלוח אם, אבל לא וודאי. אולי סתם משהו לא יושב טוב, כמו שקרה אצלי.

איזה רכיבים לנתק בשביל בוט ראשוני?

פורסם
  • מחבר

אז ככה לקחתי סיכה וחיברתי בין 2 הפינים בספק שנשרף ובספק הנוסף וחיברתי לחשמל  ואכן השרוף לא פועל והנוסף פועל ככה שזה לא הספק.

לקחתי רק תכבל מתח של הלוח וחיברתי ,ניתקתי את שאר חיבורי הספק ועדיין המחשב פועל שנייה ונכבה כמו כן הכרטיס מסך כלל לא מחובר פיזית למחשב.

האם זה הלוח אם? אין לי בעיה לשלם 200 שח ללוח 1150 פשוט אך חושש שזה אולי המעבד או משהו אחר.

פורסם

אין לדעת.

אבל אם המחשב היה מכובה בזמן הפיצוץ, הספק עדיין אמור להזרים זרם ללוח האם. זה כנראה מה שהרס אותו.

לא יודע מה זה אומר על החלקים האחרים.

פורסם
  • מחבר

המחשב היה מכובה שקרה הפיצוץ ושוב כרגע הספק מחובר רק ללוח עם הכבל 24 פין וזהו ועדיין אחרי שנייה נכבה,הכל מתחיל להסתובב ובום נכבה.

זה לא הלוח אם בסבירות גבוהה?

פורסם

האם חיברת את הכבל המתאים למעבד 8 פין מהספק, זה שרשום cpu ולא כמובן בטעות pcie?  הוא חייב להיות מחובר גם, ואם אין יציאת מסך ללוח אם שמחוברת למסך(יחידה גרפית במעבד), אז חייב גם כרטיס מסך מחובר עם הכבלים שלו בהתאם, וסטיק אחד לפחות מן הזכרונות למטרת בדיקה. תעדכן מה קורה.

פורסם
  • מחבר

אבל רגע האם יש טעם לבדוק את זה אם כאמור שחיברתי רק את את הכבל מתח 24 פין של הלוח אם ובכל זאת אחרי שניה זה נכבה?

פורסם

כי חיברת שגוי, זה לא מספיק ויכול לגרום לכיבוי מיידי. עליך לחבר כפי שרשמתי לעיל, לוח, מעבד, תצוגה וזכרון ,כל אחד עם הכבלים שלו בהתאם. ולבדוק אם יש פוסט לביוס

פורסם
  • מחבר

זה עובדד, שכחתי פשוט לחבר תמתח למעבד.

אבל הבעיה עכשיו שהכבל מתח למעבד שמורכב מ2 פינים מאוד קצר ואני לא יכול להכניס תספק כמו שצריך למקום שלו, יש לזה פיתרון? מתאם או משהו?

תודהה😃

פורסם

בוודאי, זה מאריך לכבל מתח למעבד. תראה כמה פינים ותקנה באיביי. שמח שהסתדר!

פורסם
  • מחבר

אבל תראה לי היה ספק איכותי של סיסוניק 620 וואט ומה שיש לי עכשיו זה ספק של חברת tdp cool שוואלה אני לא מכיר אבל זה ספק לא ג`נרי, אתה מציע לקחת ספק אחר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים