עבור לתוכן

בעיה בלוח אם תקלה system fan failure לא תקין

Featured Replies

פורסם

שלום...

יש לי מחשב נייח של חברה DELL וראיתי לוח אם ישן הדגם :

Dell Inspiron 580 Desktop motherboard DH57M02 Chipset H57 Socket 1156

https://www.newegg.com/Product/Produ...1HD-0021-00012

הבעיה תקלה הוא עולה בדוס ויש הודעה שגיאה כתוב:

system fan failure

ויש 2 מקשים F1 מדלג וממשיך לעלות חלונות 7.
וכפתור השני F2 ניכנס להגדרות BIOS

בזמן אמצע עבודה חלונות 7 אחרי שעה וחצי או שעתיים הוא עושה ריסט
ועולה וניעצר הודעה תקלה שגיאה הזה. אני תמיד לוחץ מקש F1 לדלג ולעלות חלונות 7.
אני בדקתי ספק חדש ולא עזר עדיין אותו הודעה שגיאה
החלפתי תושבת מאוורר 775 חדש ושמתי חומר קירור למעבד וגם זה לא עזר.
אני לקחתי לחנות מחשבים מעבדה. והטכנאי מעבדה בדק הכל.
ואמר לי שזה בעיה בלוח אם לא תקין. צריך להחליף לוח אם חדש.
הבעיה היא לא קיים לוח אם אחר כזה דומה אותו דבר.
אז רציתי עזרה ליפנות לפורום אצליכם, מישהו יכול לעזור לי ליקנות לוח אם אותו דבר
אני צריך רק לוח אם כזה ושיהיה מתאים למעבד I5 -750 + וזיכרון 1GB - 1060
ויש לי כרטיס מסך PCI-E...לא משנה איזה חברה לוח אם מה שיש ASUS או ג'יגבייט או אינטל
לא משנה העיקר שזה מתאים ללוח אם.
אם יש כזה לוח אם אותו דבר וזה טוב למה? כי בלוח אם זה יעלה לי חלונות 7
ואח"כ מתקין רק דרייברים לוח אם. ובלי לימחוק ולהתקין מחדש חלונות 7.
זה חשוב לא לימחוק חלונות 7 כי יש שם תוכנות מאוד מאוד חשובים של עיצוב שלי.

אתם מבינים?

אגב: ב- BIOS ראיתי מוגדר שניקרא SATA Mode selection: ATA
אני מקווה בלוח אם אחר חדש ב- BIOS יעלה לי חלונות 7 בלי בעיות.

אני רוצה ליקנות לוח אם חדש אותו דגם כזה דומה. מאיפה קונים לוח אם כזה מתאים?

אני חיפשתי בגוגל רק חנויות בארץ ולא מצאתי בארץ. קשה לימצוא חנות כאן. איני רוצה ליקנות בחו"ל.

עדיף ליקנות כאן בארץ בגלל שיש אחריות לוח אם כאן.

בתודה מראש לעונים!

פורסם
ציטוט של efi1924

זה לא קישור - זה סתם טקסט.

ציטוט של efi1924

system fan failure

ויש 2 מקשים F1 מדלג וממשיך לעלות חלונות 7.
וכפתור השני F2 ניכנס להגדרות BIOS

בזמן אמצע עבודה חלונות 7 אחרי שעה וחצי או שעתיים הוא עושה ריסט

תבדוק בביוס את מהירות הסיבוב המדווחת של המאוורר המוגדר כ System Fan.

אם ההודעה ממש מפריעה לך - סביר להניח שיש דרך לבטל את בדיקת מהירות הסיבוב של מאוורר זה בביוס.

ציטוט של efi1924

החלפתי תושבת מאוורר 775 חדש ושמתי חומר קירור למעבד וגם זה לא עזר.

א. בהתחשב בעובדה שהבעיה המדווחת היא לא ב CPU Fan (המאוורר של המעבד) אלא ב System Fan אני בספק אם החלפת הקירור למעבד תמנע את הופעת הודעת השגיאה הזו.

ב. יש לך לוח לתושבת 1156, אך אתה טוען שהתקנת קירור המיועד לתושבת 775. וודא שהקירור מתאים לתושבת שלך - גם מבחינה פיזית וגם מבחינת פיזור הספק החום (ה TDP) של המעבד.

ציטוט של efi1924

אני לקחתי לחנות מחשבים מעבדה. והטכנאי מעבדה בדק הכל.
ואמר לי שזה בעיה בלוח אם לא תקין. צריך להחליף לוח אם חדש.

בהנחה שמדובר בטכנאי מקצועי, אז הבעיה היא אכן בלוח האם.

גורים אפשריים אחרים, למקרה שאתה חושב שהטכנאי טעה: בעיה במאוורר המחובר כ System Fan (נסה להחליפו), בעיה בביוס (נסה לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה שלו).

ציטוט של efi1924

הבעיה היא לא קיים לוח אם אחר כזה דומה אותו דבר.

לוח מהדגם המדוייק הזה ניתן למצוא באתרים כמו ebay. לדוגמא:

https://www.ebay.com/itm/Dell-Inspiron-580-DH57M02-CN-0C2KJT-Micro-ATX-Mainboard-Sockel-1156-104665/263577257456?epid=18017394839&hash=item3d5e6dc5f0:g:-P0AAOSwQGZavgr9

השאלה היא האם זה משתלם להשקיע (כ-240 ש"ח במקרה שבדוגמא) במחשב יחסית מיושן (הדור הראשון של מעבדי ה Core של אינטל).

ציטוט של efi1924

ויש לי כרטיס מסך PCI-E...

כל עוד בלוח האם יש חיבור PCI Express X16 לכרטיס המסך אין בעיה - יש תאימות קדימה ואחורה בתקן, כך שכרטיס המסך יתאים פיזית ואין שום סיבה שהוא לא יעבוד.

ציטוט של efi1924

אם יש כזה לוח אם אותו דבר וזה טוב למה? כי בלוח אם זה יעלה לי חלונות 7
ואח"כ מתקין רק דרייברים לוח אם. ובלי לימחוק ולהתקין מחדש חלונות 7.
זה חשוב לא לימחוק חלונות 7 כי יש שם תוכנות מאוד מאוד חשובים של עיצוב שלי.

א. אני לא יכול להתחייב שכל לוח אם שתבחר לא ידרוש התקנה מחדש של מערכת ההפעלה.

ב. גם אם לוח האם לא יגרור התקנה מחדש של מערכת ההפעלה, סביר להניח שתתצטרך לבצע הפעלה (אקטיבציה) של מערכת ההפעלה.

ג. אני אישית הייתי מעדיף לבצע התקנה נקייה של מערכת ההפעלה במקרה שלוח האם מוחלף.

ד. באופן כללי - כדאי לך לגבות את החומר החשוב שלך, כולל את ההתקנות של התוכנות בהן אתה משתמש.

ציטוט של efi1924

אני חיפשתי בגוגל רק חנויות בארץ ולא מצאתי בארץ. קשה לימצוא חנות כאן. איני רוצה ליקנות בחו"ל.

כפי שכתבתי - מדובר בלוח אם דיי מיושן וסביר מאד להניח שיהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא לוח אם חדש כזה בארץ.

אני הייתי מציע לך לשקול לקנות לוח כזה משומש או לשדרג את כל השילוש (לוח, מעבד וזיכרון).

פורסם
  • מחבר

smalul שלום לך

תודה על הסבר

ציטוט של smalul

תבדוק בביוס את מהירות הסיבוב המדווחת של המאוורר המוגדר כ System Fan.

אם ההודעה ממש מפריעה לך - סביר להניח שיש דרך לבטל את בדיקת מהירות
הסיבוב של מאוורר זה בביוס.

efi1924: אני ניכנסתי לביוס ביטלתי מהירות המדווחת של מאוורר המוגדר כ SYSTEM FAN
             עדיין אותו בעיה תקלה הודעה

ציטוט של smalul

א. בהתחשב בעובדה שהבעיה המדווחת היא לא ב CPU Fan (המאוורר של המעבד)
    אלא ב System Fan אני בספק אם החלפת הקירור למעבד תמנע את הופעת הודעת השגיאה הזו.

ב. יש לך לוח לתושבת 1156, אך אתה טוען שהתקנת קירור המיועד לתושבת 775.
    וודא שהקירור מתאים לתושבת שלך - גם מבחינה פיזית וגם מבחינת פיזור הספק
    החום (ה TDP) של המעבד.

efi1924:
א. אחרי החלפה מתושבת מאוורר 775 קניתי חדש ומתאים ללוח אם שלי
     אני הרכבתי על הלוח אם וזה מתאים.  ועדין אותו תקלה הודעה אותו דבר.

ב. אני קניתי תושבת מאוורר ויש חומר קירור למעבד בצבע לבן. זה בסדר?

ציטוט של smalul

למקרה שאתה חושב שהטכנאי טעה: בעיה במאוורר המחובר כ System Fan (נסה להחליפו),
בעיה בביוס (נסה לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה שלו).

efi1924:

הטכנאי מעבדה החליף מאוורר המחובר System Fan ועדיין אותו בעיה.
נישאר רק לעשות עידכון ביוס לא עשיתי שאלה לפני עידכון ביוס זה יפתור את הבעיה הודעה שגיאה?

ציטוט של smalul

ב. גם אם לוח האם לא יגרור התקנה מחדש של מערכת ההפעלה, סביר להניח שתתצטרך
    לבצע הפעלה (אקטיבציה) של מערכת ההפעלה.

efi1924:

יש לי רישיון מקורי - אחרי החלפה לוח אם זה אני אתקשר למיקרוסופט לתמיכה והם יעזרו
לי לעשות אקטיבציה.

אני מחפש ובודק בכמה מקומות בחנויות מחשבים לימצוא לוח אם מתאים.

פורסם
ציטוט של efi1924

אני ניכנסתי לביוס ביטלתי מהירות המדווחת של מאוורר המוגדר כ SYSTEM FAN
             עדיין אותו בעיה תקלה הודעה

אם בביוס מוגדר שלא לבדוק את מהירות המאוורר המחובר לחיבור ה System Fan אך עדיין מתקבלת הודעת שגיאה כזו אני הייתי מסיק מכך שיש בעיה בתוכנת הביוס עצמה. מכאן שעדכון ביוס לגירסה חדשה יותר אולי יפתור את הבעיה.

ציטוט של efi1924

אחרי החלפה מתושבת מאוורר 775 קניתי חדש ומתאים ללוח אם שלי
     אני הרכבתי על הלוח אם וזה מתאים.  ועדין אותו תקלה הודעה אותו דבר.

שוב - לא רלוונטי - אתה מדבר על מאוורר המעבד, שבד"כ מחור לחיבור ה CPU Fan ולכן לא אמורה להיות לו השפעה על הביעה (אלא אם כן המאוורר של המעבד חובר לחיבור ה System Fan).

אני הייתי מציע לך לבדוק האם קיימת גירסת ביוס מעודכנת יותר, אבל לאור הבעיות האחרות שתיארת ("בזמן אמצע עבודה חלונות 7 אחרי שעה וחצי או שעתיים הוא עושה ריסט"), הייתי מציע לך קודם כל לבדוק את הזיכרון באמצעות תוכנה כמו +memtest86 בכדי לראות האם הזיכרון מייצר שגיאות. אם כן - יכול להיות שהמחשב לא מספיק יציב בשביל לעדכן את הביוס (אם תהיה בעיה בזמן עדכון הביוס ייתכן שלא תוכל להשתמש בלוח האם שלך כלל).

ציטוט של efi1924
ציטוט של efi1924

שאלה לפני עידכון ביוס זה יפתור את הבעיה הודעה שגיאה?

אני לא יכול להבטיח את זה.

בכל מקרה, העניין של הודעת השגיאה בנוגע ל System Fan הוא יחסית פעוט ביחס לבעיה העיקרית - האיתחולים האקראיים (לכאורה).

ציטוט של efi1924

אני קניתי תושבת מאוורר ויש חומר קירור למעבד בצבע לבן. זה בסדר?

אני לא בטוח למה אתה מתכוון - האם אתה מדבר על משחה תרמית או על מדבקה תרמית שהגיעה עם גוף הקירור?

בכל מקרה, ברגע שהסרת את גוף הקירור יש לנקות היטב את המשטח (במקרה זה - המעבד) בכדי להסיר את שאריות המשחה התרמית הקודמת. אני אישית משתמש בפדים רפואיים עם אלכוהול בכדי לבצע ניקוי כזה.

בנוגע לצבע המשחה - זה לא ממש רלוונטי, שכן הצבע תלוי ביצרן ובהרכב החומר.

ציטוט של efi1924

אחרי החלפה לוח אם זה אני אתקשר למיקרוסופט לתמיכה והם יעזרו
לי לעשות אקטיבציה.

אני לא מבין את החשש שלך לבצע התקנה נקייה של מערכת ההפעלה לאחר החלפת לוח האם. נכון, זה ייקח קצת זמן, אבל בסופו של דבר המחשב אמור לעבוד בצורה קצת יותר טובה (אחרי הכל, אתה כנראה תיפטר מ"זבל" ו"שאריות" שהצטברו במערכת ההפעלה הקיימת במשך שנים). יותר מכך - אם אין לך כונן SSD, זו תהיה הזדמנות מצויינת לרכוש אחד ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה.

ציטוט של efi1924

אני מחפש ובודק בכמה מקומות בחנויות מחשבים לימצוא לוח אם מתאים.

אם אתה מתעקש לקנות לוח אם חדש לתושבת 1156, אז כנראה אין לך ברירה אלא לחפש בחנויות ולבקש מהן לנסות ולהשיג לך לוח אם כזה דרך יבואן/מפיץ שאיתו הם בקשר.

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובות שלך. אני מודה לך.

נישאר לי אחרון לבדיקה בקשר לעידכון ביוס חדש. אני לא אעשה הזה לבד. אני אקח מחשב למעבדה חנות מחשבים.
טכנאי יעשה עידכון ביוס. אני מקווה שזה יעזור עידכון ביוס חדש. הלוואי שזה יעבוד לוח אם יהיה תקין.

המון המון תודה לתמיכה פורום מומחה לחומרה.

תודה רבה

פורסם

לפני שאתה לוקח את המחשב למעבדה אצלי היה אותה בעיה במחשב מעפן ישן שיש אצל אבא שלי,

יש לו בעיה כמו אצלך בדיוק מה שמצחיק בכל הסיפור הזה שניסתי החלפת מאווררים של מעבד

ניסתי גם עידכון ביוס ללא הצלחה כל מה שניסתי לא הצליח חוץ מדבר אחד מוזר ביותר

בלוח האם יש כמה יציאות לFAN (מאווררים) פשוט דאגתי שיהיה מחוברים מאווררים לכל היציאות בלוח

אחרי שחיברתי את כולם שמרתי את ההגדרות בביוס והופה מאותו זמן המחשב עובד בלי התקלה הזאת!!!

ממליץ לך לנסות!

פורסם

ד"א זה תופעה שיש במחשבים שנותנים בפרוייקט "מחשב לכל ילד" גם שם הלוחות אם מראים שגיאה כזאת ברגע שלא כל התושבות של המאווררים עובדים אני לא חכם גדול לדעת למה אבל אצלי הייתה אותה בעיה ניסיתי כל מה שאתה מנסה והסתבר לי שהמאוורר 120MM שהיה מחובר ללוח אם בעצם התקלקל הפסיק לעבוד ומאז התחילה התופעה של ההודעה הזאת כל פעם כל הפעלה כל שימוש כל פעם זה הציק לי עד שהחלטתי לחוקר את הנושא וכמו שאתה עשית לקחתי חלקים ממחשבים טובים ובדקתי לאחר יומיים של בדיקות הבנתי שסך הכל הבעיה זה שצריך לחבר מאווררים לכל התושבות בלוח אם ולדאוג כמובן שהם מסתובבים ולא עוצרים זה לדעתי הפיתרון שאולי יצליח גם אצלך תנסה אין מה להפסיד!

נערך על-ידי מאור.ד

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם

רגע אני חזרתי לא ידעתי על זה. טוב שאמרתם לי...דבר ראשון רציתי להגיד לכל העונים תודה על תשובות.
אני מספר לכם משהו מוזר שכחתי להגיד לכם שיש אחד מאוורר 12 ס"מ מארז אחורי היה מחובר
על הלוח אם לא תקין.לא חשבתי שזה קשור להודעה שגיאה. ראיתי מאוורר 12 ס"מ מארז אחורי לא עובד תקוע מאוורר. הוא היה רק אחד מחובר על לוח אם.
הבנתי שזה מאוורר לא תקין. ניתקתי חוט כבל של מאוורר ומדליק מחשב ועדיין אותו בעיה הודעה שגיאה. עשיתי איפוס הגדרות ביוס וגם זה לא עזר.
אני לא אעשה עידכון ביוס.
דבר ראשון ביום ראשון אני אקנה חדש מאוורר 12 ס"מ למארז אחורי ואבדוק כבל חיבור על הלוח אם. מקווה שזה יעבוד בלי הודעה שגיאה.
ואם זה לא יעבוד אנסה ליבדוק אפשרות לעשות עידכון ביוס.

שבוע הבא אני אחזור אליכם לתת לכם תשובה.

תודה לכל הקוראים!

יום ניפלא

פורסם
  • מחבר

למאור שלום לך

הייתי המום. שמתי אחד מאוורר מארז אחורי 12 ס"מ חדש. וזה הצליח ניעלם הודעה שגיאה. זה עובד ומצויין. כל כבוד לכם. עכשיו יהיה לי שקט לעבוד במחשב.

המון המון תודה רבה.

פורסם
ציטוט של מאור.ד

בעיה כמו אצלך בדיוק מה שמצחיק בכל הסיפור הזה שניסתי החלפת מאווררים של מעבד

ניסתי גם עידכון ביוס ללא הצלחה כל מה שניסתי לא הצליח חוץ מדבר אחד מוזר ביותר

בלוח האם יש כמה יציאות לFAN (מאווררים) פשוט דאגתי שיהיה מחוברים מאווררים לכל היציאות בלוח

אחרי שחיברתי את כולם שמרתי את ההגדרות בביוס והופה מאותו זמן המחשב עובד בלי התקלה הזאת!!!

ציטוט של efi1924

שמתי אחד מאוורר מארז אחורי 12 ס"מ חדש. וזה הצליח ניעלם הודעה שגיאה. זה עובד ומצויין.

יפה - למדתי משהו. מעולם לא נתקלתי בבעיה הזו ולא הייתי חושב שזה יכול להיות הפתרון.

פורסם

האמת שזה קרה אצלי במחשב שאחותי קיבלה מפרוייקט מחשב לכל ילד וגם הוא עבד תקין עד שיום אחד הופיע ההודעה המעצבנת הזאת מה לא ניסתי מה לא עשיתי עד שהחלפתי מאווררים 120MM בכל סלוט של מאוורר פנוי חיברתי מאווררים חדשים מהאריזה ובום הכל הסתדר!

אני שמח שהצלחתי לעזור לך חבר יקר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים