עבור לתוכן

שאלה לגבי חיבור usb c ומתאם כרטיס רשת לנייד

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, 

לפני שאני בוחר מחשב נייד למשרד יש לי 2 שאלות:

1. האם חיבור sub c מהווה תחליף מלא ל-hdmi? הנייד מחובר כיום למסך גדול באמצעות hdmi ומעביר וידאו וגם אודיו. האם החיבור הנ"ל עושה זאת גם? (דוגמת מחשבי ה-yoga).

2. מתאם כרטיס רשת: בהנחה שלנייד החדש אין כרטיס רשת מובנה, האם ניתן לחבר מתאם דרך ה-usb או ה-usb c ? הנייד מחובר כיום לרשת קווית במשרד כדי לאפשר עבודה רציפה ומהירה.

תודה!   

פורסם

אתה לא סבור שהתשובות נמצאות בשאלות ?  :)

הרי עוד לא קנית, אז למה מלכתחילה לקחת נייד שאין לו  א', ב', ג' וכו'  ?

לשאלתך, שום מתאם רשת usb  לא נותן ביצועים של כרטיס רשת מובנה,

לא משנה מה וכמה מבטיחים בתיאור המוצר.

פורסם
ציטוט של Elad Shaul

1. האם חיבור sub c מהווה תחליף מלא ל-hdmi?

USB C הוא רק צורת פורט, לא פרוטוקול להעברת נתונים. יש מכשירים ש-USB C כולל רק העברת מידע, ובהם יש כאלו בטכנולוגיות USB 2, 3 ו 3.2. יש כאלו שכוללים גם העברת מתח Power Delivery \ Power Share, חד או דו כיווני, ויש כאלו שכוללים גם העברת וידאו ואודיו. בניידים יקרים יותר בפורט זה גם מועבר Thunderbolt, לפעמים מחובר ל 2 נתיבי PCIe ולפעמים ל 4. 

עליך לבדוק ספציפית לנייד שאתה מעוניין בו האם מועבר וידאו ב USB C. בדרך כלל ניידים ללא יציאת וידאו אחרת ייעשה שימוש ב USB C, אך קח בחשבון שיתכן ותצטרך מפצל, בפרט אם אין פורט טעינה נפרד. 

ציטוט של Elad Shaul

2. מתאם כרטיס רשת: בהנחה שלנייד החדש אין כרטיס רשת מובנה, האם ניתן לחבר מתאם דרך ה-USB או ה-USB c ? הנייד מחובר כיום לרשת קווית במשרד כדי לאפשר עבודה רציפה ומהירה.   

כן בהחלט. לדעתי עם רשת אלחוטית טובה זה מיותר אבל אפשרי. ב USB 3 ומעלה קצב העברת הנתונים מאפשר העברת Gigabit. 

מכיוון נראה שאתה בונה על כמה שימושים בו זמנית ב USB C הייתי ממליץ לך להשקיע במפצל טוב שמאפשר את כל המטרות או Docking Station ולא סתם מפצל נפרד לכל מטרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים