עבור לתוכן

שכירות דירה ליד בנין שעובר תמ"א 38 - כמה להוריד שכ"ד

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בעל דירה שהינה מושכרת, בעוד כחודש בנין הסמוך לדירה (כ 8 מטר מהדירה) הולך לעבור פינוי בינוי למשך כ-שנתיים.

אשמח לשמוע עד כמה מקובל\ראוי\רצוי (ואולי לא בכלל) להוריד את דמי השכירות (באחוזים).

רק רוצה להדגיש הבנין שהדירה שלי נמצאת לא הולך לעבור שיפוץ אלא הבנין הסמוך.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

תודה

פורסם

כולם עושים אופטימיזציה על הפרמטרים. בניין שעובר לידו תמ"א 38 זה חיסרון גדול אם כל שאר הפרמטרים זהים לדירות אחרות.

אם אתה כנה ואומר לדייר שעושים תמ"א ליד הבניין שלך, אז אתה צריך לתת לו איזה פרמרטר אחר שיהיה יתרון אצלך כנגד.

המחיר כנראה אחד הפרמטרים הכי חשוב. 

אין לי מושג איך זה לגור ליד תמ"א אבל דירות שעושים לבניין תמ"א משכירות אוליי בחצי מהמחיר של השוק.

אם זה לא כזה נורא כמו לגור בתוך בניין עם תמ"א(אין לי מושג כי לא גרתי ליד ולא בתוך) אז אוליי 500 שקל פחות זה מספיק. בהנחה שהמחיר הוא בסביבות ה4000. בסידרי גודל כזה.

לצורך העיניין דירה שלושה חדרים בהרצלייה עולה בסביבות 4500 כשדירה זהה בהרצלייה שהבניין עובר תמ"א עולה משהו כמו 2400. כנראה שקשה מאוד לבקש ממישהו לגור בבניין שעובר תמ"א. לא סגור לגביי ביניין שלידו יש תמ"א.

פורסם

כמה שיסכימו. אני יכול לומר לך שגרתי ליד דירה שעברה תמ"א עם קבלן בהמה ויזם מקורב לעיריה וזה היה פשוט סיוט.

פורסם

יש קבלנים רמאים שפשוט עובדים על כולם כולל הלקוחות שלהם. מקווה שבעידן האינטרני פרצופם יחשף יותר ויותר. כי כבר שמעתי על הרבה מקרים מצערים עם כאלה קבלנים.

יש מצד שני גם קבלנים טובים. חבל רק שאנשים הולכים אל קבלן מבלי לבדוק את סיפרוי הזוועה או שאנשים לא טורחים לספר את הסיפור שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים