עבור לתוכן

מתלבט איזה כרטיס לקנות למשחקים כבדים

Featured Replies

פורסם

אני בונה מחשב (כנראה AMD) ורוצה בעיקר למשחקים כבדים כמו FAR CRY, SPLINTER CELL, COUNTER STRIKE וכד'.

אחרי מאות ת'רדים שקראתי בנושא ומלא המלצות על כרטיסים ב1000ש"ח ומעלה, עדיין לא ברור לי אם המשחקים הנ"ל (וסוגיהם) יעבדו לי חלק טוב ויפה גם עם GFORCE4 או משהו בסביבות ה400ש"ח.

חבר שלי הראה לי היום את SPLINTER CELL על כזה כרטיס מלפני כשנה והמשחק היה ברמה הגרפית הכי גבוהה, ברזולוציה של 1280X720 והכל הלך חלק ויפיפה. בלי קרטועים. בלי תקיעות. בלי שום בעיה.

שאלותיי הן (חוץ מהקודמת) :

האם בשביל לראות משחק מתקדם ברמה מעולה זה תלוי במרכיבי המחשב האחרים (ברמות רציניות, אני מתכוון. אל תגידו לי את הדרישות של הפנטיום או מהירות וכד'...)?

האם- בשביל צרכים אלו- אוכל לקנות כרטיס מסך בסביבות ה400ש"ח כל עוד אני מדבר על לוח אם איכותי, מעבד טוב וזכרון גבוה??? (ושיהיה בעל TVOUT)

האם מישהו יכול להמליץ על כרטיס טוב (אבל לא מטורף ולא יותר מ128MB) מסויים שיעבוד לי טוב עם הAMD, ואיזה סוג AMD (למרות שזה לא הפורום)?

תודה מראש.

פורסם

המון מסתבכים עם העניין של הכרטיס מסך, אז ככה, בקיצור:

אם אתה מעוניין במחשב לגיימינג, למשחקים כבדים וחדשים, ולא רוצה להתפשר על איכות התמונה, אין לך בררה אלא לקנות כרטיס מסך בלפחות 1200ש"ח.

אמרת כרטיס לפני שנה, כרטיס לפני שנה בהחלט יכול להחזיק ספלינטר סל (המשחק יצא לפני יותר משנה), אם התכוונת למשחק השני אז אני משער שהיה לו כרטיס בסגנון Ti4200 או R9000Pro, הם יכולים להציג את המשחק בצורה טובה אבל הם אינם תומכים בDX9 ולכן אתה מאבד חלק מן האפקטים הנראים וגם הכרטיס לא יוכל לסחוב משחקים חדשים יותר שיצאו בעתיק הקרוב מאוד, בלי התפשרות על האיכות.

לא משנה איזה מחשב חזק יהיה לך, אם הכרטיס מסך פשוט זה יפגע דראסטית בביצועים במשחקים.

אני ממליץ שתקנה עכשיו R9800Pro, הוא יישאר איתך מספיק זמן, עולה בין 1200 ל1400ש"ח.

אלא אם אתה מעוניין לקנות עכשיו X800Pro שמכפיל אותו בביצועים תחת עומס, וגם תחת המחיר, תתכונן להפרד מ2800ש"ח ;D

המחיר יירד כשהוא יצא ואני משער שהוא יירד מהר לסביבות ה2200.

מקווה שהבנת את הפואנטה

פורסם

X800PRO כבר יצא והוא עולה 2500-2600ש"ח של חברת ELSA ... חברה אם מוניטין מעולה!!

אם אתה רוצה יותר זול אז ללא ספק כדי 9800פרו שעולה 1190ש"ח... של חברת ספייר ;)

פורסם

בשביל להנות ממשחקים חדישים באיכות תמונה טובה, ברזולוציה גבוהה ועם כל האפקטים תיהיה צריך להפרד מ1000 שקל לפחות.

אבל

מה לעשות שלא לכולם יש את הסכום הזה להשקיע במחשב.

ב400 שקל אתה יכול להשיג 9200 או GF4-4200. הכרטיסים האלו אומנם הרבה פחות טובים אבל הם יריצו משחקים. (אנשים, גם 5200 בגרסאת ה64 ביט וגם GF4MX יריצו משחקים. אנשים משחקים עם כרטיסים כאלו..) תתכונן לזה שאיכות התמונה תיהיה יותר נמוכה ולא תוכל להשתמש בפילטרים ולשמור על קצב משחק נורמאלי.

הכל עניין של כסף. גם אם תקנה X800, תמיד יש משהוא יותר טוב... תגדיר לעמצך תקציב, ואז תראה מה עומד בו

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, אני לא יודע אם זה רק אני, אבל זה לא קצת מופרעות להוצי מעל 1500ש"ח על כרטיס מסך?!??! בעיקר שתעשיית המשחקים לא עוצרת ובאותה שנה יכולה להוציא משחקים ברמות גרפיות שונות, שהופכות לך את הכרטיס ה"חדיש" והיקר שלך ל"בסדר" וזמני...

אני לא מסוגל לעבור את ה1000ש"ח לכרטיס, ולמבינים מביניכם אפשרי להרכיב לי מחשב AMD טוב (!!!) עם לוח אם חזק שיחזיק לי את המשחקים האלה.

בחייאת, תתאמצו טיפה ותמצאו לי כרטיס במחיר הסביר שביקשתי- אני כבר מת לקנות מחשב השבוע.

תודה רבה על התגובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים