פורסם 2018 באפריל 97 שנים לגבי זכרונות DDR4 נפח 2×8gb יש איזה שהוא הבדל משמעותי והעדפה של דגם כזה או אחר מבין הדגמים הנ"ל : (כי על פניו כולם עם נתונים דומים כמעט פחות או יותר) HyperX fury מהירות 3200MHz Cl 18 1.2v https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=25374 HyperX Predator מהירות 3200MHz Cl 16 1.35v https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=24603 G.Skill סדרת Ripjaws V מהירות 3200MHz Cl 16 1.35v http://www.gskill.com/en/product/f4-3200c16d-16gvkb G.Skill סדרת Trident Z RGB מהירות 3200MHz 16 Cl 1.35v https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c16d-16gtzr הדגם האחרון החדש של g.skill פרט לתאורת הלד יש לו איזה יתרון על פני הזכרונות האחרים כולל גם מבחינת הביוס לשליטה על הזכרונות והתדרים שלהם? נערך 2018 באפריל 97 שנים על-ידי Eldad5550
פורסם 2018 באפריל 107 שנים באופן כללי - היות וכל הזיכרונות הנ"ל מסוגלים לעבוד בתדר של 3200MHz, אני לא חושב שתראה הבדל כלשהו בינהם, ובפרט בין שלושת הזיכרונות האחרונים. לכן, אם אתה לא מתכנן להמהיר את הזיכרון ולא מעניין אותך העניין של תאורת הלד, אני הייתי מציע לך לקנות את הזיכרון הזול מבין הארבעה. האם אני יכול להבטיח לך תאימות מלאה ללוח האם שלך? כמובן שלא, אבל הסיכוי שתהיה בעיה הוא דיי קטן. ליתר ביטחון הייתי מציע לך לבדוק באתר או בחוברת של לוח האם האם זיכרונות אלו מופיעים ברשימה או לא (אל תדאג אם הזיכרונות לא מופיעים ברשימה - היצרן לא יכול לבדוק את כל הזיכרונות שקיימים) וכמו כן הייתי מציע לך לבדוק באתרי הזיכרונות האם נבדקה תאימות של זיכרונות אלו מול דגם לוח האם שלך. אני רוצה להתייחס לזיכרון הראשון שקישרת אליו - הזיכרון הזה, ה HX432C18FB2K2/16 של HyperX, עובד בתיזמונים קצת פחות הדוקים לעומת שאר הזיכרונות (18-21-21 לעומת 16-18-18 בתדר של 3200MHz) אבל אני בספק אם זה יהיה מורגש ברוב השימושים. מה שיותר מעניין הוא שזיכרון זה מסוגל לעבוד בתדר של 3200MHz במתח של 1.2V בעוד ששאר הזיכרונות דורשים מתח של 1.35V. עבודה במתח נמוך יותר היא עדיפה כי היא "מאמצת" פחות את הרכיב (במקרה זה - בקר הזיכרון, שנמצא במעבד), מה שאולי ייתן לך מרווח פעולה קצת יותר גדול במידה ותרצה להמהיר את הזיכרון.
פורסם 2018 באפריל 107 שנים מחבר בנוגע לדגם האחרון החדש של g.skill במידה ורוצים להמהיר את הזכרון יש לדגם הזה חוץ מתאורת הלד שהיא מיותרת ולא נחוצה לי, איזה שהוא יתרון מהבחינה הזאת ? הכוונה האם בדגם החדש הזה בממשק שלו יותר קל או נוח לבצע המהרה מהאחרים? הזכרונות מאוד יקרים ובמהירות של מ 2666 ומעלה אין כזה הבדל במחירים וזה 100 שח פלוס מינוס הבדל ביניהם ולכן החלטתי ללכת על 3000 או 3200 למרות שהמעבד ( i7 8700k) בכל מקרה תומך עד 2666 לפי מה שמצויין נוכח כל זאת זה לא אמור להיות משנה מהירות 3200MHZ או 3000 , לא? עדיף את הדגם https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=23201 ב3000MHZ ? למרות שאותו דגם ב 3200MHZ ( שאותו ציינתי כאחד מארבעת הדגמים בהתחלה) יותר משתלם ועולה רק 60 שח יותר? נערך 2018 באפריל 107 שנים על-ידי Eldad5550
פורסם 2018 באפריל 117 שנים ציטוט של Eldad5550 בנוגע לדגם האחרון החדש של g.skill במידה ורוצים להמהיר את הזכרון יש לדגם הזה חוץ מתאורת הלד שהיא מיותרת ולא נחוצה לי, איזה שהוא יתרון מהבחינה הזאת ? הכוונה האם בדגם החדש הזה בממשק שלו יותר קל או נוח לבצע המהרה מהאחרים? א. אין דבר כזה "ממשק" שהזיכרון מספק למשתמש - כל השליטה על הזיכרון מבחינת הגדרות המשתמש נעשית דרך הביוס (או ה UEFI). מכאן ש"איכות השליטה" על הזיכרון (היכולת להגדיר פרמטרים עבורו) תלויה למעשה בלוח האם. ב. האם ישנם זיכרונות שהם איכותיים יותר המאפשרים לך לבצע המהרה טובה יותר שלהם? כמובן. האם הזיכרון שאתה מתייחס אליו הוא כזה? אני לא יודע - צריך לחפש ביקורות לגביו. בכל מקרה צריך להבין שהמהרה של רכיב כלשהו זה עניין של מזל - היצרן מתחייב לספק לך רכיב שמסוגל לעבוד בתדר מקסימלי מסויים, אבל לא יותר מכך. האם ניתן להפעיל את הרכיב בתדר גבוה יותר ע"י שינוי חלק מהפרמטרים שלו (במקרה של זיכרון - תיזמונים ומתח)? אולי, אבל זה אינו מובטח. ציטוט של Eldad5550 הזכרונות מאוד יקרים ובמהירות של מ 2666 ומעלה אין כזה הבדל במחירים וזה 100 שח פלוס מינוס הבדל ביניהם ולכן החלטתי ללכת על 3000 או 3200 למרות שהמעבד ( i7 8700k) בכל מקרה תומך עד 2666 לפי מה שמצויין רק שיהיה ברור - אם אתה מתכנן להפעיל את הזיכרון בתדר שהוא קטן או שווה לתדר המקסימלי שיצרן הזיכרון מבטיח - הדבר אינו נחשב להמהרה של הזיכרון. לעומת זאת, אם אתה מתכנן להפעיל את הזיכרון בתדר הגבוה יותר מהתדר המקסימלי שהגדיר יצרן בקר הזיכרון (כיום הכוונה היא ליצרן המעבד) - הדבר נחשב להמהרה של בקר הזיכרון ובפועל - להמהרה של המעבד (כי בקר הזיכרון הוא חלק מהמעבד). האם באופן מעשי צפויות בעיות כל עוד אתה מפעיל את הזיכרון בתדר המאושר ע"י יצרן הזיכרון? לא, אבל שוב - גם לזה אני לא יכול להתחייב ב-100 אחוז. ציטוט של Eldad5550 נוכח כל זאת זה לא אמור להיות משנה מהירות 3200MHZ או 3000 , לא? עדיף את הדגם https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=23201 ב3000MHZ ? למרות שאותו דגם ב 3200MHZ ( שאותו ציינתי כאחד מארבעת הדגמים בהתחלה) יותר משתלם ועולה רק 60 שח יותר? רק שיהיה ברור - ההשפעה בפועל על הביצועים אולי תהיה קיימת אך סביר להניח שהיא לא תהיה מורגשת ברוב המקרים, בפרט אם יעשה שימוש במעבד של אינטל (המעבדים של AMD קצת יותר רגישים לעניין התדר). עכשיו השאלה היא מה בדיוק אתה רוצה לעשות עם המחשב שלך? אם אתה מעוניין "לסחוט" כל טיפת ביצועים אפשרית מהמחשב למרות שבפועל אתה לא תרגיש בהבדל - אז תשקיע בזיכרון קצת יותר מהיר. בשאר המקרים זה כנראה לא ישתלם, ולמעשה אני אמליץ לך לבחור בזיכרון הכי זול שתוכל למצוא.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.