עבור לתוכן

שאלה:לגבי זיכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני צריך להזמין מחשב בשבוע שבועיים הקרובים. ויש לי שאלה לגבי שתי סוגים של זיכרונות. 

הראשון זה של A-DATA 2×8 cl16 2400 ב670 שקלים.

והשני זה של G.Skill Ripjaws 2×8 cl15 3000 במחיר של 790 שקלים. השאלה היא, האם שווה לי לשלם את הפרש של ה120 שקל. בשביל הזיכרונות היותר יקרים ואם יהיה ביכלל הבדל בביצועים וכו' ? אשמח לתשובה עם הסבר למה כן או למה לא . תודה.

פורסם

קודם כל - באיזה מעבד מדובר?

אם מדובר במעבד של AMD אז ההשפעה של תדר הזיכרון על הביצועים גדולה יותר לעומת מעבד של אינטל.

דבר שני - מה מטרת המחשב?

אם מדובר במחשב לשימושים משרדיים, אינטרנט וכד' - סביר מאד להניח שלא תראה הבדל כלשהו בין הזיכרונות ולכן סביר להניח שלא יהיה טעם בהשקעה בזיכרון מהיר יותר.

אם המחשב הוא למטרות משחקים, אז תדר זיכרון גדול יותר כנראה ייתן ביצועים טובים יותר (בדוק מבחני ביצועים באינטרנט עבור המשחקים שבהם אתה מעוניין לשחק ותראה את ההשפעה על הביצועים).

האם חשוב לך לקבל ביצועים כמה שיותר טובים, גם אם בפועל הדבר אינו יהיה מורגש?

יש אנשים שרוצים לקבל FPS כמה שיותר גדול במשחקים וזה כל מה שמעניין אותם. לא אכפת להם שבפועל ההבדל בין FPS של 150 ו-200 הוא לא מורגש. אם גם אתה כזה, אז תשקיע בזיכרון מהיר יותר.

האם סכום של 120 ש"ח הוא משמעותי מבחינת התקציב כך שזיכרון "מהיר" יותר בא על חשבון רכיב אחר במחשב?

אם השקעה בזיכרון "מהיר" יותר פירושה כרטיס מסך קצת פחות טוב או ויתור על כונן SSD, אז אני הייתי מעדיף לקחת את הזיכרון הזול וה"איטי" יותר.

לסיכום - סביר להניח שלא תרגיש בהבדל בביצועים אם תבחר בזיכרון הזול יותר או שההבדל בביצועים יהיה דיי קטן. ובכל זאת, אני אמליץ לך הוא לחפש מבחני ביצועים עבור המעבד שבחרת והיישומים (תוכנות/משחקים) שבהם אתה מתכנן להשתמש, לראות את ההשפעה של תדרי הזיכרון השונים על הביצועים ולהחליט האם תוספת של 120 ש"ח תהיה משמעותית עבורך.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

קודם כל - באיזה מעבד מדובר?

אם מדובר במעבד של AMD אז ההשפעה של תדר הזיכרון על הביצועים גדולה יותר לעומת מעבד של אינטל.

דבר שני - מה מטרת המחשב?

אם מדובר במחשב לשימושים משרדיים, אינטרנט וכד' - סביר מאד להניח שלא תראה הבדל כלשהו בין הזיכרונות ולכן סביר להניח שלא יהיה טעם בהשקעה בזיכרון מהיר יותר.

אם המחשב הוא למטרות משחקים, אז תדר זיכרון גדול יותר כנראה ייתן ביצועים טובים יותר (בדוק מבחני ביצועים באינטרנט עבור המשחקים שבהם אתה מעוניין לשחק ותראה את ההשפעה על הביצועים).

האם חשוב לך לקבל ביצועים כמה שיותר טובים, גם אם בפועל הדבר אינו יהיה מורגש?

יש אנשים שרוצים לקבל FPS כמה שיותר גדול במשחקים וזה כל מה שמעניין אותם. לא אכפת להם שבפועל ההבדל בין FPS של 150 ו-200 הוא לא מורגש. אם גם אתה כזה, אז תשקיע בזיכרון מהיר יותר.

האם סכום של 120 ש"ח הוא משמעותי מבחינת התקציב כך שזיכרון "מהיר" יותר בא על חשבון רכיב אחר במחשב?

אם השקעה בזיכרון "מהיר" יותר פירושה כרטיס מסך קצת פחות טוב או ויתור על כונן SSD, אז אני הייתי מעדיף לקחת את הזיכרון הזול וה"איטי" יותר.

לסיכום - סביר להניח שלא תרגיש בהבדל בביצועים אם תבחר בזיכרון הזול יותר או שההבדל בביצועים יהיה דיי קטן. ובכל זאת, אני אמליץ לך הוא לחפש מבחני ביצועים עבור המעבד שבחרת והיישומים (תוכנות/משחקים) שבהם אתה מתכנן להשתמש, לראות את ההשפעה של תדרי הזיכרון השונים על הביצועים ולהחליט האם תוספת של 120 ש"ח תהיה משמעותית עבורך.

מדובר במעבד של אינטל מהדור החדש i5 8400 וכרטיס gtx 1060 6g , מיועד המחשב בעיקר לשימושים רגילים סרטים אינטרנט וקצת גיימינג במשחקים חדשים,על הגדרות בינוניות + . התוספת של 120ש זה לא מה שישנה לי תכלס אבל עדיין הייתי שמח לחסוך קצת כסף אם אפשר אם כמובן אני לא ארגיש הבדל . 

פורסם

התוצאה הראשונה שקיבלתי עבור הביטוי intel memory scaling 8400 ב google היא הסרטון הבא:

אני לא יכול להעיד על אמינות הסרטון, אבל התוצאות נראות לי הגיוניות.

אם תסתכל על שאר התוצאות שהתקבלו תוכל למצוא ביקורות כתובות שמדברות על הפרש הביצועים בין תדרי זיכרון שונים.

אתה כמובן יכול לחפש ביקורות הנוגעות לכלל מעבדי ה Coffee Lake ולא רק למעבד ה Core i5-8400, שכן המגמה אמורה להיות זהה (פשוט תחפש ביטוי כמו intel coffee lake memory scaling), ואז תוכל להגיע לביקורות כמו זו:

https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_8700K_Coffee_Lake_Memory_Performance_Benchmark_Analysis/10.html

הקישור הנ"ל הוא לעמוד הסיכום של התוצאות. רצוי שתעיין גם בשאר הביקורת.

אני מקווה שזה יעזור לך להחליט איזה זיכרון לקנות. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים