עבור לתוכן

Fedora Core 2 המלאה עכשיו כאן *עודכן*

Featured Replies

פורסם

rescuecd פשוט כולל מערכת לינוקס בסיסית לא גרפית עם התוכנות הנפוצות לשם פתרון בעיות (parted,fdisk) וכו.. יענו גרסה מתקדמת של ה boot floppy המסכן של חלונות :\

אגב בקשר לדביאן, הורדתי את הדיסק הראשון, החמישי, השישי והשביעי (כן קראתי בנוגע ל installation flavours של דביאן), אז ניסיתי פעם להתקין, הכל הלך בסדר עד לקטע של בחירת מודולים לקרנל. במקום הזה הייתי צריך ידע מאד מדוייק לגבי החומרה שלי, ולא הייתי בטוח מה לסמן ומה לא, ולא הבנתי מדוע אין פשוט autodetection (הם לא שמו את זה בכוונה, מסיבה רעיונית) - זה עושה קצת כאב ראש.

אגב, לא כל שינוי בחומרה דורך קימפול מחדש או התקנה מחדש של הקרנל, נכון? :-\

עוד שבועיים ככה אני מתקין גנטו :)

• תגובות 34
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אגב בקשר לדביאן, הורדתי את הדיסק הראשון, החמישי, השישי והשביעי (כן קראתי בנוגע ל installation flavours של דביאן), אז ניסיתי פעם להתקין, הכל הלך בסדר עד לקטע של בחירת מודולים לקרנל. במקום הזה הייתי צריך ידע מאד מדוייק לגבי החומרה שלי, ולא הייתי בטוח מה לסמן ומה לא, ולא הבנתי מדוע אין פשוט autodetection (הם לא שמו את זה בכוונה, מסיבה רעיונית) - זה עושה קצת כאב ראש.

זה בגלל שבחרת בגרסת stable של דביאן, ה-installer קצת מיושן. ל-testing ו-unstable יש installer חדש, הרבה יותר ידידותי למשתמש (כולל זיהוי חומרה). אתה מוריד דיסק של 100MB, מתקין מערכת בסיסית, ואת השאר מוריד מהרשת.

אפשרות אחרת היא להתקין מהפצות כמו קנופיקס/קזית/bonzai

אגב, לא כל שינוי בחומרה דורך קימפול מחדש או התקנה מחדש של הקרנל, נכון? :-\

תלוי, אפשר להוסיף תמיכה ברכיבי חומרה בשתי דרכים:

1. לקמפל לתוך הקרנל, כלומר הדרייבר הוא חלק אינטגרלי מהקרנל

2. לקמפל כמודול, ואז אפשר לטעון ולהסיר בזמן ריצה.

מה שעושים בחלק מההפצות הוא לבנות קרנל עם המון דרייברים שקומפלו כמודולים. כשהמערכת עולה, תוכנה מסוימת (ב-RedHat קוראים לה kudzu) בודקת אם הוספת/הסרת רכיבי חומרה. אם כן, היא טוענת את המודול המתאים.

אגב, תהליך של קימפול קרנל לא אמור לקחת יותר מדי זמן.

פורסם

עוד שבועיים ככה אני מתקין גנטו :)

מזל טוב

פורסם

זה בגלל שבחרת בגרסת stable של דביאן, ה-installer קצת מיושן. ל-testing ו-unstable יש installer חדש, הרבה יותר ידידותי למשתמש (כולל זיהוי חומרה). אתה מוריד דיסק של 100MB, מתקין מערכת בסיסית, ואת השאר מוריד מהרשת.

אפשרות אחרת היא להתקין מהפצות כמו קנופיקס/קזית/bonzai

זה בעיה.. אינני מסוגל עם האינטרנט שיש לי כרגע להתחבר לרשת דרך התקנות של של לינוקס, החיבור שלי (כבלים אינטרנט זהב) דורש סקריטפ שמשתמש ב- ppp וב- pptp-linux (המסופק ע"י נטויזיון). כלומר הבעיה שלי שאין לי חיבור קבוע.. :/

יש דרך להתקין את sid/sarge בצורה אחרת?

פורסם

זה בעיה.. אינני מסוגל עם האינטרנט שיש לי כרגע להתחבר לרשת דרך התקנות של של לינוקס, החיבור שלי (כבלים אינטרנט זהב) דורש סקריטפ שמשתמש ב- ppp וב- pptp-linux (המסופק ע"י נטויזיון). כלומר הבעיה שלי שאין לי חיבור קבוע.. :/

יש דרך להתקין את sid/sarge בצורה אחרת?

נתחיל מהסוף - כן, אפשר להתקין את sid/sarge בדרך אחרת. למשל להתקין stable ולשדרג, או להתקין knoppix/kazix.

לגבי החיבור, הדיסק התקנה מכיל את Debian base. פירוט על החבילות אתה יכול לראות כאן: http://packages.debian.org/testing/base/

אם מה שיש שם מספיק לחיבור שלך, אתה יכול להתקין את המערכת ולדלג על השלב שבו מורידים חבילות מהאינטרנט. אחרי שאתה מסדר את האינטרנט (בסביבת קונסול) אתה יכול להריץ aptitude או tasksel כדי לבחור חבילות, או אפילו סתם להשתמש ב-apt.

אם אתה צריך עוד חבילות כדי להתחבר לאינטרנט פשוט תוריד לפני ההתקנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים