עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לcanon a70

Featured Replies

פורסם

קניתי את המצלמה לפני חודש ויש לי כמה שאלות

האם במצלמה אפשר לראות את מצב הסוללות ? ולא להיקלע למצב שפתאום זה בא לך עם הערה " change battry pack" ?.

איך אני מצלם בנאדם כשיש משהו מסנוור מאחוריו, לדוגמא בטקסים וכו.

ושאלה אחרונה , ממה נובעת התופעה המוזרה הזאת בדרך כלל בצילום לילה של נקודות לבנות מופיעות בתמונה , ואיך ממעיטים אותה? , דוגמא בקובץ מצורף.

[attachment deleted by admin]

פורסם

האם במצלמה אפשר לראות את מצב הסוללות ? ולא להיקלע למצב שפתאום זה בא לך עם הערה " change battry pack" ?.

לא. :-\

איך אני מצלם בנאדם כשיש משהו מסנוור מאחוריו, לדוגמא בטקסים וכו.

עם פלאש, במצב Portrait.

כאשר החשיפה היא קצרה כדי לא לשרוף את הרקע (כדי שלא יהיה לבן), ופלאש מופעל (בעוצמה מסויימת ולא AutoFlash כאשר העוצמה תיקבע על ידך על פי שיקול דעתך בהתחשב במרחק שאתה נמצא מן האדם [הפלאש עובד עד מרחק מסויים ובאמת אפקטיבי] ).

ושאלה אחרונה , ממה נובעת התופעה המוזרה הזאת בדרך כלל בצילום לילה של נקודות לבנות מופיעות בתמונה , ואיך ממעיטים אותה? , דוגמא בקובץ מצורף.

פוקוס !

כאשר יש עשן, או כל דבר אחר באוויר הפלאש מחזיר אור מאובייקט אשר לא בפוקוס והוא יוצר את ה"עיגולים" האלה.

דרך שאפשר להוריד את זה, זה בתוכנות עריכה כדוגמת פוטושופ או כל דבר אחר. :-\

פורסם
  • מחבר

הקטע עם הסוללות מעצבן אכושרמוטה

בקנון לא חשבו על זה? המצאה פשוטה ומועילה, אני מתפלא.

בכל מקרה , אין איזושהיא דרך ? לדוגמא התאורה של המסך יורדת או משהו דומה?

פורסם

לא הבנתי ???

בעיקרון המצלמה אמורה להבהב על המסך אייקון אדום מהבהב של סוללה שהיא בקרוב מתרוקנת.

טיפים לשמור על הסוללות:

- להשתמש בעינית. (כן בטח ::) )

- לא להשאיר את המצלמה דלוקה הרבה זמן כאשר לא משתמשים בה.

- לחסוך בפלאש איפה שאפשר.

- לקנות רבעיית סוללות נטענות נוספת - לדעתי האפשרות הכי טובה. כפי שאמרת, לא נעים להיתקע באירוע חשוב ללא סוללות.

פורסם

לא עשו בקרת סוללות טובה, כי פשוט זה בלתי אפשרי.

בעוד שסוללות ליטיום מתרוקנות בהדגרתיות ועקב זה ניתן למדוד פחות או יותר את הזמן הנשאר עד להתרוקנות מלאה של הסוללה.

לעומתה סוללות הניקל מטל והניקל קדמיום שומרות על מתח קבוע ומתרוקנות דיי בפתאומיות, או נגיד ככה שניתן לראות התרוקנות הדרגתית רק בסוף ובאופן דיי תלול.

וזה באמת מעצבן :P

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי  ???

בעיקרון המצלמה אמורה להבהב על המסך אייקון אדום מהבהב של סוללה שהיא בקרוב מתרוקנת.

טיפים לשמור על הסוללות:

- להשתמש בעינית. (כן בטח  ::) )

- לא להשאיר את המצלמה דלוקה הרבה זמן כאשר לא משתמשים בה.

- לחסוך בפלאש איפה שאפשר.

- לקנות רבעיית סוללות נטענות נוספת - לדעתי האפשרות הכי טובה. כפי שאמרת, לא נעים להיתקע באירוע חשוב ללא סוללות.

אין שום אייקון אדום מהבהב לפי מה שידוע לי , או שלפחות אף פעם לא שמתי לב ,

ומזה סוללות ליטיום ? ומזה סוללות ניקול?

פורסם
:P כנראה אין את זה בדגמי ה-A ::)
פורסם

סוללות ליטיום מורכבות מיוני (? :P) ליטיום, Li-ion

ניקל מטל מורכבות מ NiM שאני מעריך שה-M עוד איזה מתכת

ניקל קדמיום מן הסתם מ NiCd

פשוט לא? דיי מוזרה ההתאמה בין התכולה לשם, לא? ::)

פורסם

יש סימן של סוללה אדומה בA70 אבל היא בד"כ מגיעה ממש בסוף, כמה דקות לפני הכיבוי הסופי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים